Shqipe se vika ako razbiras albanski. Edna moja dr se porodi carski kaj direktorot i kaj nejze. Rece mn bila zadovolna a i dr mi ja falea. Bila i bliska so direktorot pa ako ima ness problem ova ona se konsultirala i so nego, neli toj mn dobar doktor bil. Jas ne go znam, ne ni sum od sk samo sto slusam od dr muabeti.
Da bas denes bev, doktorkata mn dobra mi se vide pa prodolzuvam kaj nejze ako e se vo red i nema nekoi komplikacii.
Ne kaj Saracini, jas i od nesonica stradam cela bremenost ama i sega malku paniki me fatija pa upatot za utre mi bil jas denes pojdov. Ama za sreka fini kulturni ja viknaa pa me pregleda denes.
Toa e dobro, deka jas koga bev ona bese na carski a denes bese edna dr doktorka i plus dr angela i pak prodolziv kaj nea mmada mislam nema vrska kade i da e samo da e se vo red
Мене ме пораѓаше, одлична докторка. Млада, посветена, стручна. Предава и на факултет. Сега сум со второ бремена, прв скрининг кај нејзе правев. За првото она ми правеше втор скрининг.
Здраво, моментално сум 19 недела и знам дека е рано но имам неколку прашања. Првиот скрининг го правев кај мојата матична (си платив 2000, не ми беше проблем), ми се допадна нејзиниот пристап и посветеност и се одлучив и вториот скрининг на 18.01 да го правам кај неа. Е сега зашто ми е прва бременост не знам како одат овие работи, како се одбира гинекологот за пораѓај, дали е потребно тој да ги прави скрининзите и слично? Фала Ви однапред.
I jas cela bremenost so site skrininzi kaj maticnata gi vodev deka ne mi se isplakase da idam sk za skrining parite se tie otpilika za pat koga ke gi dadam, naknadno vo 36 mi dade upat za vo cair i mi zakaza kaj edna dr no ispadna na kraj dr poso si rrkov i na pocetok koj mi se padne toj. E sega zavisi i od tebe dali sakas nekoj tocno da te poraga ako si prirodno kok ti se padne a ako si carski kaj taa sto ke odis na prv pregled taa pravi ova za drzavno zboruvam
Пари сака. 500 евриќи у најмала рака. Ако платиш ќе поминеш ок, ако не тешко тебе. Безобразна е и дрска, без грам осет и емпатија само пари ја интересираат.
Здраво девојки, 32ра недела сум. Искуство со плацента превиа? Кој доктор ве правеше царски? Ако може да споделите