Ctg nema vrska kaj ti e zakazno, ako ne ai se dogovoris so doktor na GAK a nejcesto ako ne se na rabota, kje baraat da im dades mito, za da dojdat od doma, neli toa e dogovorot, taka za dzabe nikoj nema da se nafati da doagja od doma za zhal, a za poraganje sekako kje te porodat, e sega kako i dali so site saltanati ne znam... znam da ti kazam za vo Cair, tamu se porodiv 2 pati kaj Ilievski, bese na smena i nikakov dogovor nemav za da mu davam pari, nitu covekot mi pobara, pominav dobro, bez epiduralna za zhal, ama zadovolna sum od pristapot na doktorite i sestrite.
Dvosmisleno mi bese pisano, imas pravo... sakav da kazam deka sekako kje te porodat, ama nekoi imaat poise privilegii.
Нема врска ЦТГ каде ти е закажано, со тоа кој ќе те породи. За природен пораѓај ако немаш врски ќе те пораѓа тој што е на смена. Ако имаш индикации за царски, ќе си закажеш со доктор. Чибишева е на оддел ПИН, мене ми се виде ок докторка. На ГАК сите се врвни специјалисти докторите, сестрите откако ќе се породиш и ќе те однесат на оддел се проблем. На прсти се бројат тие што се ок.
За ова што прашуваш немам искуство ама за прв скрининг имам со неа. Ме гледаше 5 минути и збор не кажа, среќа што после си отидов на приватно па си слушнав се што сакав за бебето. Мене не ми се допадна, и си зборна на кратко на телефон додека ме гледаше. Јас не сакам таков пристап па затоа не ми се допадна а за стручност не знам искрено каква е. За втор скрининг не би отишла кај неа
Јас бев за прв скрининг кај неа. Исто како членката погоре не знам за стручноста, но не сум задоволна од пристапот. Додека ме гледаше на ехо во просторијата имаше и сестра и претпоставувам болничарка па си правеа муабет за еклери и ѓевреци и оговараа колеги.. Не ми кажа ништо, само на крај јас ја прашав дали е во ред, да ок е и толку... Па после си закажав кај Димчев во Систина и поминав убаво.
Истото ќе ти го потврдам како членките погоре,еднаш ми се погоди случајно на дежурство катастрофа.. Зашто сум дошла со болки и исцедок после серклаж нормално било а на отпусното си пишува при болки да се јавам,па кога го виде токо записот ај вика Индометацин уште 24 часа имаш малце болки.. Среќа што се врати Кочоски за брзо време од одмор.
Ic da ne se sekiras,jas imav isto takvi misli posle 7 mesec i mislam deka site majki isto imaat takvi misli posebno za prvotot dete,jas otidov na CTG na redovna kontrola i op vikaat imas bolki a jas nemam bolki,mi kazaa dojdi za 3h povtorno otidov i 4 prsta otvorena a jas nikakvi znaci za poragaj od rabota otidov na pregled i me zadrzaa,koga vlegov vekje vo bolnica site crni misli mi prestanaa,mislev samo lele da se porodam konecno bebe vo race da si zemam se porodiv 24h.otkako me primija se otvoriv do 6 prsta bez nikakva bolka me cekaa ama nemase reakcija nikakva i na kraj so provokacii od 12h.na pladne pocnaa i vo 16:40h.se porodiv iskrena da bidam nitu znam kako se vikase doktorot sto bese na smena ma da toj ne ni bese tuka koga se poragaj se toa go pravat akuserkite i specijaliznatite i super pominav samo moras da gi slusas niv sto ke ti kazuvaat da pravis toa da pravis
Јас сум породена пред скоро 3 месеци Многу лошо поминавме ама се извлековме, сега сме добри фала богу! Мило ми е што ти си поминала супер
Јосиф Ѓоревски отиде во систина и Младен. Ама кај и да е сите ќе си отидат во Систина. За Чибишева мене ми се погоди за продолжување клексани и искрено супер поминав тогаш кај нејзе.
Да, во државна. Имам пишувано во породилни приказни ама на кратко ме мачеа со саати за природно породување со пукнат водењак скоро 3 дена. Кога почнав да се губам и гушам и бебето од кога се заглави и почнаа послабо да го слушаат тогаш свикаа спремајте итно сала за царски.
Искуства со Д-р Ангела Јаневска од Чаир, ако може. Мене таа ме води и супер пристап има, за што и да ја прашам одговара, немам замерка никаква. Но секако, ме интересира и ваше мислење.
Мислење за Д-р Корнелија Трајкова? Ве прочитав до сега, немате многу пишувано за неа освен неколку позитицни коментари, но би сакала понови искуства