Мојот на кеј шеташе со малиот, ама веќе кога залади и кога стана црнило надвор, се шлепаше во Хубо маркет. Него тоа му е дијазепам, да гледа завртки, штрафчиња, штрафилици, па така си имав и превоз и смирен маж
Devojki zdravo. Da ve prasam dali nekoja se poragjala kaj Simeonova ili Samardziski i kako ste zadovolni? Ne razbiram kako odi toa dogovaranje za da te porodat? Pari li pod raka? Simeonova mi rece doagjaj vtornik ili sreda sum na Gak ke vidam kako ke se odviva dali ke bides prirodno ili carski, no vo sekoj slucaj ne ti doagjam nadvor od rab vreme da te porodam.. sto znaci ne postoi dogovor na Gak za priroden poragjaj? Jasno mi e na privatno deka e druga prikazna no zatoa e 2 3000 evra skroz zabegaa so cenive!
Па и приватно ако др. има некоја битна работа приватно или е на викенд, нема да дојде. А на Гак, зависи што врски имаш , за да дојде и да те породи. Мојата дојде, работно време и почнуваше, среќа не беше влезена во сала да оперира. Сигурно нема да остави отворена пациентка, за да дојде на бокс. И така бабица те пораѓа, др стои од страна и дава насока.
Aha vo red znaci tvojata dosla, epa si imala srekja taka ti se pogodilo prasav kako ide dogovor so doktotot, pari li prifakaat za odredena suma nadvor od rab vreme da te porodi, toa mi bese glavnoto prasanje. A tebe super sto taka ti se pogodilo
Па за Гак имаше за др што пишував еднаш, имаше земено пари, а кога дојде време да ја викнат да дојде, рекла не ме замарајте на викенд сум. Затоа ако најдеш преку некој др, ќе ти биде најдобро.
Jasno.. znaci se e do vrskite i direktno dogovaranje so doktorot i toa zavisno i od toa sto covek e dali voopsto ke ti se zamara da dojde ili ne. Site gledam pisuvaat epiduralna spasuva bolka i e polesen poragjaj no i za toa vrski trebalo. Luda rabota e ova mora da se snaogja covek.
Еве јас искрено ја имав можноста за лајт спинал, ама не стигнав да ја примам. Едноставно немаше време. За жал, без врски, во нашето државно здраство, ништо нема.
Додека бев во Систина помина на визита, многу препотентен и намтурест, нит праша како сум нит ја виде раната од царски
Ме има гледано во првата бременост, па ме викна уште еднаш на преглед, да ми го проследи хематомот, а не ми беше врска, коректен беше и стручен. Потоа и на прегледите за патолошка што беа проформа само он се трудеше бар да прегледа и да каже збор два за бебето. Супер е
Некој да каже искуство со Илиевски од Чаир,како што за договор?! Знам дека е многу спомнуван и сите се со позитивни искуства ако има некој негативно нека каже.
Јас сум кај Симеонова со двете царски. Презадоволна сум. И Самарџиски ти е топ. Не се корумпирани и не ти прифаќаат пари ако сакаш да им нудиш. Договорено за природен пораѓај зависи колку ти е јака врската. Или еветуално Адела Стефанија да ја уловиш, она за пари мислам и природно иде.