Перипартална интензивна нега. Лежат таму трудници со висок притисок, преекламсии, ризични бремености. Иначе на кого дали му е полесно со сечење? На трудниците? Мене двете ми се царски не можам да речем дека нешто многу тешко поминав после пораѓај.
Мене со првото он ме породи, бевме договорени претходно секако и ептен е добар и стручен. Откако ме примија во болница му пишав, за два саати дојде и нон стоп ме проверуваше, после пораѓај исто, доаѓаше да види како сум, дали е се во ред. Сега со второво пак кај него одам на контроли, јас сум презадоволна.
Девојки, дали некоја се пораѓала кај д-р Влатко Гиревски на ГАК или пак да споделите мислење за него?
Јас сум со првото кај него, сега и со второто договорен царски ќе сум пак со него...знам само дека уште 10 деца да раѓам пак кај него ќе идам..од грижа и поддршка немам зборови. Толку многу ме охрабруваше на бокс што незнам дали докториве така прават...кај мене малку се искомплицира па морав на итен царски, за царскиот прав махер..линија мала под конец исечена свака му част. Јас сега уште од почетокот кога дознав дека сум бремена идам кај него
Zdravo devojki. Dali i kakvo iskustvo imate so Daneva od Gak voopsto za poragjaj i pregledi? Najdov nekoja vrska i se mislam da teram so nea dali e ok ?
Од почеток, до крај на бременост ме водеше и ме породи. Препре задоволна. Ретки се тие како неа. Достапна за се. Не е паничарка, смирена, посветена. И @maichka беше кај неа исто.
Ако сакаш природно да се породиш не се ослонувај на неа, нема да ти дојде ако не е на работа. Ако си со царски тогаш терај со неа.
Малку постар е коментаров ама ако. Билјана Кржеска ме пораѓаше мене, презадоволна сум. Царски бев карлично беше наместен синко, се договорив со незе уште кај 30та недела. Супер стручна пажлива неман збор.
Планирам да се пораѓам во Чаир, читајќи тука најдобри се Илиевски и Мујовиќ ама нема термини кај нив препорачајте уште некој добар па да видам да фатам термин пошто врски немам. Иначе второ ми е и сакам пак царски, со првото се породив во Ремедика па дали одма можам да се договорам ?
Не ти треба термин. Прашај кога е во ординација докторот и оди кај него на преглед и договори си се. Јас последниот преглед бев кај Илиевски и се договоривме кога да ме прими и да ме породи
Zdravo Zenski , ve molam iskustvo so poragjaj vo Gak i dali znate ako prvoto e carski dali i za vtorovo bi zakazale carski ili probuvaat prvo prirodno. Pominato od prviot kje ima 2god i 4 meseci jas sakam povtorno carski za da ne bide kako prviot da probuvaat prirodno da me macat pa posle da ispadne carski , i da mi preporacate doktor tamu sto e dobar za da si se dogovoram da bide carski ne e problem znam kako odat rabotite bi dala i pari na doktorot samo da znam deka toj/taa kje me porodat i deka kje si bidam carski da si otidam da se porodam za 2,3 dena doma da ne se macam 2 nedeli kao prviot pat da lezam da ne se znae so kje se sluci so bebeto.