Па не, више беа укинати мерките зошто се породив во декември. Ме интересира дали е сигурно дека има посета да барам апартман пак.
Значи ептен ако си без осет. Јас бев со со цимерка. Не дојде посета и кај двете. А искрено јас би викнала посета само ако сум сама. После пораѓај раната боли, цицки болат надвор цело време бебе да цица на изволте. Плус доаѓаа сестри да ме молзат да ми отпишат канали. Плачев 5 дена, плачев од болка од хормони. Незнаев главата кај ми е. И да, би сакала сопругот да е до мене во тие моменти ама под услов да сум сама во соба. А да сметаме на некој што го поминува истото не. Радо не би имала посета. Незнам сега како е,баш утре сум на преглед ќе се распрашам за апартман и за посета.
Јас ич не сум за посета. 2-3 дена без посета не е ништо. Што викаш, голи, со цицки на изволте, уште да ми влезе некој аууу.
Препорака за гинеколог за природен пораѓај (се надевам) на ГАК ако се земе во предвид односот со пациентот за време на пораѓајот и после, стручноста и достапноста. Благодарам
Она што би ти кажала е , кој и да е , само слушај ја бабицата и соработувај. Некако е ,,лош” изразот: Кој доктор те пораѓал? Сама раѓаш. Он/она стои и гледа. Ти / јас, сме тие што даваме напори да искочи бебе и евентуално, ако има потреба да те стисне по стомак , за да помогне на бебе да искочи.
Dali vie se porodivte carski rez kaj nego I dali vi bese dostapen za komunikacija I vo koja nedela vi go zakaza carskiot rez
Царски бев да, имаше индикации имам тесна карлица ама негде 37ма кога бев мислам почнав со прегледи и цтг на секои 2 дена, на крај два дена пред пораѓај ми рече да дојдам утредента на прием за задутре да ме породи царски дека ќе мора, бев 38 полни недели и 5-6 дена. Достапен е, префин и преопуштен, имам и од сестрата (од Систина) негова број јас и со неа комуницирав после и за прегледи.