1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој гинеколог ве породуваше?

Дискусија во 'Бременост' започната од Viiiiip, 29 август 2010.

1. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    2.434
    Ме породи Илиевски, така се погоди, мене лично не ми остави некој wow впечаток. Гледам вака доста го фалат, немам лошо ама немам ни некое предобро искуство со него. Мислам дека сепак можеше повеќе да се ангажира.

На Maki 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ivaa99

Ivaa99 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, дали имате искуство со д-р Даниела Јованова за породување или за скрининг?

3. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    984
    Јас имам искуство со природен пораѓај, искрено не знам што да ти кажам...

4. Ivaa99

Ivaa99 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Имам препорака од мојата матична докторка за неа. Сега сум 21. недела од бременоста. Знам дека е уште рано, но сакам навреме да изберам кој е најдобриот доктор на ГАК за породување. Може ли, ве молам, да го споделите вашето искуство со неа?

5. elena0994

elena0994 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    47
    Здраво девојки, дали може некоја да сподели искуство со породување кај доктор Панчевски од Систина?
    Ви благодарам!

6. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    984
    Далеку е од најдобриот доктор на ГАК. Непрофесионална е и се меша во се и сешто.

7. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Iskustvo so dr Irena Aleksioska Papastiev od Gak?

8. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    636
    За добро да се ангажира,треба да му дадеш малку подебело "пликце" :)

9. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    326
    Јас кога лежев (ме породи Илиевски случајно се погоди) жената што беше до мене уште пред да родиме ми кажа дека била договорена со него, не кажа колку дебело било пликцето ама и покрај тоа беше многу разочарана дека го барала не го наоѓала, дека џабе му платила незнам зошто поточно, има разни искуства. Моето искуство беше супер со оглед на тоа дека немав ништо испланирано ниту договорено со никој. Плус многу лесен пораѓај имав можеби не сум репер да кажувам дали е добар докторот :lol:
    А сега незнам зошто пак се надевам дека ќе ми се падне тој, не ни знам зошто, најверојатно дека добро поминав минатиот пат иако можеби не беше до него ама сепак, веќе виден доктор некако полесно во главата ќе ми е :wasntme: ама не до толку да би го договарала или плаќала :!:

Последна измена: 7 јули 2026
    На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    2.434
    Знам ама не беше тоа планот, нит ме водеше тој, нит преглед некогаш претходно во бременост ми има направено. Си имав јас докторка таму од втор скрининг што ме следеше, сплет на околности беше кај мене ради ситуацијата, лежев таму секако, мојата докторка беше тие денови слободна, тој дежурен и така ме породи.

Му дал маж ми пликце утредента кога дошол иако според мене не требало, ептен киксови направи после самата операција. Јас како пациент, не се осеќав сигурно, што за доверба кај доктор ми е најбитно и поминав работи што он можеше само со еден збор да ги спречи.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    636
    Секој со своето искуство што да кажам ....

Мене ме породи исто Илиевски.
    Унапред договорен царски,со пари у рака! Знаевме дека е "митосан"
    Така ни рекоа уште пред да почнам да одам на контроли кај него.
    Поминав океј,немаше некои натегања,нервози и слично.
    Доаѓаше секој ден на одделение да ме види...во глобала не беше лошо.
    Пс ме породи и за второто дете.

12. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.285
    Допаѓања:
    18.067
    Зошто давате пликоа и не пријавувате? Придонесувате за нормализирање на нешто што не треба да го има?

На mKdevojce, FriendOfDorothy, Munchmallow20 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    2.434
    Пишав погоре, сметам дека тоа не било потребно, маж ми однел утрото по породување додека јас сеуште бев во шок соба без донесен телефон.

Не знам дали се имаш пораѓано и ако да, каде ама во тие моменти искрено да ти кажам мене ми беше најбитно бебињата да се добри, исто така и јас, последно на што мислиш со хормони до плафон и расечена матка е пријавување.

14. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.285
    Допаѓања:
    18.067
    Јас не сум дозволувала да ми наплаќаат за бесплатен ПАП што по закон ме следувал (кога е било случај пред да воведат измени); не сум се породувала за да знам како е, ама со сигурност нема да подмитувам. Патем, тие што работат со мито се знаат уште пред да ги избереш. Во секоја бранша.

15. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    636
    Затоа што системот не става во таква позиција!

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.285
    Допаѓања:
    18.067
    Добро, ама системот е секоја една жена и секој еден маж. Не треба да е оправдување. Системот сме сите ние како индивидуи и сѐ додека го мислиме ова од погоре (дека нѐ става во таква позиција), само полошо ќе станува.

17. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    636
    Ако вината е само кај поединецот,зошто ни постојат институциите? Не разбирам...

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.285
    Допаѓања:
    18.067
    Мислам дека сфативте скоро сите што сакам да кажам. Системот е ти, јас, уште двете членки погоре итн. Тешко да се отарасиме од системот кој сами си го кроиме.

На An-na, Marijanche33 и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  19. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    2.434
    Па не беше избран докторот од моја страна, пишав веќе, ме породи затоа што се погоди дежурен на смена.
    Не е ни подмитен од наша страна, се дава мито пред операција или што и да е, кај мене веќе беше завршено сѐ, маж ми под еуфорија, го почастил, ете така да кажам. Докторот тогаш веќе не ни беше потребен за ништо.

Нема врска, не сакам да звучи како да се правдам, објаснив што и како се случи во мојата ситуација и ти ја сфаќам поентата, ни јас не поддржувам такви работи, посебно затоа што си плаќав сама здравство уназад неколку години и кога не ми било потребно, апсолутно треба да е сѐ океј кога ќе ни затреба, посебно во такви ситуации кога си најранлива.

Друга тема ама не е споредливо ПАП и породување, чисто да знаеш :)

20. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    1.486
    Ех на другарка слично и се случи и на крај не ја ни породил он, сто пати ја прашал и неа и маж и дали ќе се пораѓа во негова смена или ќе чека да му заврши смената. Овие не сфатиле одма, а после ги фатило инает зошто да плаќаат ако веќе е он на смена, не го барале нели од дома да дојде, па не дале пари и ја оставил да чека до сабајле. Ја породила докторката што дошла прва смена и тоа одма сабајлето.

Последна измена: 13 јули 2026
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.