Кој гинеколог ве породуваше?

Дискусија во 'Бременост' започната од Viiiiip, 29 август 2010.

1. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    878
    Мајки некоја да сподели мислење за Адела на ГАК за пораѓај, царски ќе ме пораѓа здравје така морам. Не ме интересира каква е како личност, стручноста нејзина за операцијата тоа сакам да знам

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    14.505
    Toj doktor bara i zema pari. I ne se cudi. A tebe znaeme zosto te tintral. I ne e samo on, po drzavnite kliniki osobeno. Shto se cudish ko da si od Mars padnata?

На Aschenputtel, strelec231992, Moon&me и 2 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.838
    Допаѓања:
    114.852
    А зошто на пример договарате породувања? Зошто бирате денови? Зошто плаќате? Да е во приватна ајде разбирам, таму плаќам па ќе бирам богами, ама во државна, да бирам... Отидов на слепо, ништо немав договорено, ниту пак знам кој ме породил реално, знам дека на дежурство ме прими една прекрасна докторка, дека беше најфина на свет, дека исто во сала беа сите фини па кога видоа дека сум заспала ме разбудија да си го видам детулето и дека од доктори во Чаир сум презадоволна од прв до последен. Не сум задоволна од сестри, болничарки и остали персонал, од докторите сум презадоволна. Немам дадено ни еден единствен денар!

На Cherry333, DELFINA81, Цвет88 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.286
    Допаѓања:
    78.611
    Ама чекај малку, второто ти е родено таму? Ти веќе на договорен царски отиде (дека првото ти беше), знаејќи дека нема да те мачат со саати.....?

Последна измена: 14 јули 2026 во 09:21
  5. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    50
    Јас како падобранец да се убацам во муабетот, колку пари отприлика бараат т.е. очекуваат докторите? Т.е. да ги частиме... не знам како да го именувам митото веќе... ама баш ме интересира некој од прва рака некој колку дал, во случај да треба и јас да давам да не се посрамотам со помалку, или па да го претерам.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.838
    Допаѓања:
    114.852
    Не, отидов зошто прокрварев, чекаа 13 саати да се отворам, не се отворив и ме породија царски зошто ниту еден прст не се отворив за 13 саати а имав одлепена постелка и пукнат водењак веќе.

7. ivonasss

ivonasss Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    38
    Одлична е

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dohrnii

Dohrnii Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2026
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво женски,

Имам читано коментари за неколку доктори од Жан Митрев али пак да ве прашам за искуство кој би препорачале за пораѓај. Се мислам за др. Ирена :)

9. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.638
    Спремај пликце за кај нејзе:hai:

На Peperutce6, Cherry333 и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.328
    Допаѓања:
    12.001
    А зарем има некој кај кој што не треба пликце по државниве? 8-|

11. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    878
    Не ми побара пари кога бев на преглед, тоа отпосле или пред даваат родилките не ми е јасно

12. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.638
    Сите имаат

13. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    625
    Затоа што едноставно ти кажува самиот доктор декс мора да си царски,и коа ќе влезеш у 39та,ти кажува ден кога да одиш на прием.
    Не е тоа дека јас сакав да бидам царски,напротив сакав да родам нормалано,и ич нема да ми беше гајле кој доктор би бил на смена ако ме фатија породилни болки

14. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    325
    Еве на пример со првото коа одев на цтг денес ме гледал еден доктор и ми вика дојди наредена недела пример во среда а он не е ни таму, само ми кажува временски кога да отидам пак, не е важно кај кого.
    Оваа бременост почнав кај Илиевски дека он случајно ме породи со првото на смена беше, и ми закажа кога ќе биде пак он за кај него да продолжам цело време. Му реков дека ако неможам баш тој ден ќе дојдам друг ми рече како сакаш, ако сакаш пак кај мене тој ден сум таму верувај не ми е до гужви да си правам. :D зборот ми беше, не му е до гужви да си прави ама сепак ти закажува он кога ќе е таму може така треба сите да прават ама јас му кажав дека он случајно ми се погоди на смена да не очекува некаков си договор
    па ќе видам сега дали ќе ми се чека толкав ред за обичен преглед секако нема да договарам никого и овој пораѓај :D

15. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    2.004
    Гнаса гнасосана. Тоа не е жена. Таков однос селски и насилен. Поради неа никогаш нема да раѓам пак.
    Таков однос дали е стручен не знам.

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    9.220
    Како доктор е добра, мислам првиот пат природно успеав да се породам поради нејзе, ама односот ако не и плаќаш е малце ужас. Иначе ако се договориш со нејзе и планираш да и платиш, ќе те тинтра. Јас со 2 деца не платив, на среќа одев, па не поминав така лошо. Ама за договорен царски не знам како оди, јас имав план 2 пати природно па не излезе така. А за кај Адела кешот спремај.

17. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    2.638
    Нема да ти побара,само речи и :ќе се почастиме,па одма со друг третман ќе добиеш.

18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.523
    Допаѓања:
    15.925
    Ако ти си презадоволна не значи дека и другите се. И дај малку не се прави дека не знаеш како се договара царски на државно. Не договараш сам ништо, кога мораш царски докторот договара.
    Колку само да пишете некогаш е. Еве јас сум па презадоволна од ГАК, но тоа не мора да значи дека и некој друг е. Јас без врски супер поминав, другарка без врски во Чаир па прелошо помина. Не знам зашто мора да се водат луѓето по вашите искуства… секој различно поминува.

На Aschenputtel, An-na и Moon&me им се допаѓа ова.