Не сум ја прошетала цела Македонија за да кажам кај ми е најубаво... ама мислам дека секој дел има свои убавини... имаме ние многу убава земја, мала, мала, ама прекрасна
Ohrid,Struga......Bitola,Kumanovo.... Po mene najubav i najegzoticen del e delot od Zapadna Makedonija ,pokraj tecenieto na rekata Radika!
ЗА мене само Скопје , златно наше.... има кај да излезиш, и што е плус секогаш ке налеташ на некоја нова личност... а во малите градчиња кај и да појдеш ке сретнеш некој што го знаеш....
Западниот дел....Маврово,МАНАСТИРОТ СВ.ЈОВАН ,покрај Радика,ГАЛИЧНИК,БИСТРА мир за душата има места кои те исполнуваат со позитивна енергија .И од тој дел секогаш си идам дома духовно исполнета.
Освен стандардните убавини на Охрид, Струга и Маврово, кои ги знам од мала, зошто моите имаат западно потекло лани летото се заљубив во Берово и околијата. Красотија за очи и душа, од шумите, до рекичките, езерото, малите селца наоколу.... Прекрасно! А и кога одевме накај Штип, полињата со сончогледи нема никогаш да ги заборавам
Ние изнајмуваме куќа со 4 спални , и одиме минимум 8-9 луѓе, мислам дека цената на цела вила од ноќ е 3000денари, и ни се фаќа по околу 300 денари од човек, одиме во петок се враќаме во недела , така ни се фаќаат две ноќевања. Од куќата го користиме каминот т.е дрва за греење и фурната за печење, ке ставам линк да ја видиш вилата, а ако ти одговара ќе ти дадам бројче од жената во ЛП. http://www.patuvanja.info/2008/10/blog-post.html Вилата се вика Лина 1 , има слики подоле на страницата. А еве и мои слики
Е Кичевоо Кичевоо , брокенхартедгрл ако е премногу мал, од Брод е поголем , што му фали, (на лето сите бегаат од поголемите градови и наоѓаат мир во помалите градови) да не го заборавиме нашето Крушино излетничко место, со убавата борова и дабова шума, чистиот воздух.Имаме и многу убави села Бистра е кај нас, реката Треска итн.Има убавини нема потреба да го фалам толку дојдете и посетете го Се согласувам во Македонијава наша има многу убави места и секој дел си има свои специфичности и убавини. Охрид прекрасен (не дека сосед), Крушево и Попова Шапка да не ја заборавам итн
Македонија има многу природни убавини.....Но сепак како најубави места ќе ги издвојам Охрид и Смоларските водопади во околината на Струмица.Охрид отсекогаш ми давал мир и спокојство.......убаво е чуството додека си во Охрид.Според мене најубави места во Охрид се дефинитивно Св.Канео и Охридското крајбрежје.Нема ништо поубаво од утринска прошетка пешки до Канео и потоа крај Кжкрајбрежјето.Кога одиме во Охрид обавезно од сабајле кај 7 часот со сестра ми братучет ми и братучетка ми одиме на прошетка било до Канео или до Самуиловата тврдина но пешки.Обожавам да шетам и да ја фотографирам природата.Имам милион слики на пејсажи кој јас сум ги сликала.Каде и да одма апаратот со мене и само фотографирам.....Исто така и Смоларските водопади се убави.Тие се највисоките водопади во Македонија.Таму единствено физички и психички се одмарам од метежот и загадувањето во градот.
Spored mene smolarskiot vodopad e ubav ama ne e nesto posebno, iskreno jas ocekuvav mnogu poveke, ne deka ne e ubavo, normalno prirodata e prekrasna cist vozduh kolku sakas, samo sto moite ocekuvanja bea pogolemi, koga bi sporedila vevcani za mene e milion pati poubavo vo sporedba so smolarskiot vodopad pozzzz
jas sum za gevgelija kako top destinacija so mirnite okolni mesta na prvo mesto stojakovo, bogdanci, mrzenci, negorci i ostanatite sekoj so poseben smek, ali koj ne bil na kozuf planina zboram od stranata na gevgelija ne znae sto e ubavina