Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој дел од Македонија најмногу ви се допаѓа?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Saraa, 5 февруари 2010.

1. rozalija

rozalija Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Definitivno vi go preporacuvam Berovo lele koja ubavina
    Vo zimo mozete de uzivate vo prekrasnata gletka so borovi granki nateznati od snegot,
    leto koga sekade e zeskoooo vo Berovo se nokite se ladnicki i ke morate da se pokriete so jorhancinja kolku ubavo. Letovo beve vo eden nov hotel na samoto ezero se vika VIP apart hotel i imaat dosta prifatlivi ceni, i gletka na ezeroto i branata, a bevme i sega pred 2- 3 nedeli koga Skopjeto bese pokrieno so magla nie vo Berovo igravme tenis(teniskoto igraliste na VIP hotelot) na prektasnoto sonce.

[mod-kirilica:b73kuim0][/mod-kirilica:b73kuim0]

На sonce777 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Крушево, Крушево, Крушево и само Крушево .... од таму имам најубави спомени <3<3<3

3. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Охрид и Охриското езеро, Струмица и водопдите, езерото и браната во Берово :)

На rozalija и Hipica им се допаѓа ова.
  4. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    имам мнооогу омилени места но ќе го издвојам Охрид како најомилено , едвај чекам да одам! :) :lol:

На esperanca и Hipica им се допаѓа ова.
  5. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Охрид и секако моето мило мило ама најмило на свет Скопје :inlove:

6. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас потекнувам од прекрасен крај,ама нема да бидам пристрасна и да го фалам само родниот ми крај. Македонија изобилува со преубава природа и богато културно наследство,така да на сите делови и подделчиња од нашава прекрасна земјичка има што да се види.Ги сакам езерата кои ми се величествени и кога се диви и бунтовни и мрачно-застрашувачки и кога се смирени и она прекрасно претопување на сините нијанси во просторот,кое ми буди невиден мир.Но,ги сакам и дивите и брзи планински реки и големите реки кои величествено и грациозно полека се лизгаат во своите корита.Ги сакам богатите и плодни низински пејсази и тоа и во полниот ек на плодниот период кога се шаренеат од богатиот род под сонцето,па и кога наликуваат на степи кон крајот на годината и се златно обоени.Ја сакам стравопчитта што ја будат во мене високите врвови и кога се украсени со снег,и кога моќно се зеленеат и кога се под црвеникаво-бакарен превез.Ги сакам црквите и манастирите,остатоците од амфитеатрите и скулптурите,чудесните мозаици,совршеноста на архитектурата на познатите градски куќи и посебноста на руралните куќи и имоти.Ја сакам Македонија и секој нејзин дел во секое годишно време,горда сум што сум на родила во толку убаво парче земја,кое за мене е олицетворение на рај на земјата.

7. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Go obozavam Ohrid a i mi nedostiga.mi nedostiga koga ke se razbudam i so poluotvoreni oci go gledam prekrasnoto ezeroto.mi nedostiga i kafenceto pokraj ezero so dragite licnosti. mnogu spomeni me vrzuvaat za Ohrid.
    [mod-kirilica:118x7aqt][/mod-kirilica:118x7aqt]

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Охрид е посебно убав град-Охридско Еззеро,Св.Стефан,Плаошник-ма мерак да те фати.И преубавата пастрмка :P Блазе си ви на вас Охриѓани!

9. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Секој дел од нашава држава си има своја посебна убавина,не би можела да издвојувам :$

10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.563
    Дефинитивно Охрид. Градов ми е едно преубаво место за одмарање и релаксирање. Најчесто одиме таму на 2-3 дена на почетокот на летото кога сеуште е свежо и да ви кажам прекрасно е. Ќе си облечам дуксерче и кожна јакна и одам да се шетам покрај бреговите на езерото и во чаршијата. И да ви кажам дека сум ја пробала скоро секоја боза што постои во Охрид, како голем љубител на боза. :D Едноставно, во градов има каде да се прошеташ, има места за посетување, продавници и најважното - езеро. :) Второ место што ми се допаѓа од нашава Македонија е и Дојран, мало местенце, баш е да се одмориш од големата бучава што секојдневно ја има во Скопјево. Можам да заклучам дека има многу пријатни луѓе таму, храната е прекрасна и ефтина (јас веднаш се фаќам за храна :D) и е баш топло за време на летните месеци. Уживанција, што да ви кажам. :)

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Точно е дека има многу убави места во нашава државичка :) ама кој ги видел :?: ние гледаме да одиме надвор да се пофалиме како сме поминале на плажите во Грција или каков бил шопингот .... :@ немаме прошетано кај нас не знаеме што имаме .... Јас онолку колку што сум посетила места а тоа е многу малку (во нашава земја) :| ќе ги издвојам Охрид ,Маврово ,селото Радожда (Струга) поубаво нешто немам видено и има уште неколку што не ми текнуваат во моментов сепак тоа е премалку срамота е :| Со малку финансии ќе ја прошеташ цела Македонија ама не ние мораме да се пофалиме кај сме биле надвор што сме виделе а не знаеме што имаме дома ... :fubar:

12. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Скопје-не го менувам за ништо на свет...Највеќе си го сакам Скопјево :)

13. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Македонија располага со многу убавини но мене најмногу ми се допагаат: Пелистер, Струмица (водопадите), Охрид, Штип (роден град... :P ) и др.. (неможам моментално да се сетам на други :$ )

14. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    струга дефенитивно

15. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    - охрииидд !! :l:

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    8.384
    Битола- го обожавам градот, посебно паркот, широк сокак, аххх...
    Берово- релаксира местото, полни со позитивна енергија.
    Скопје- има своја убавина како метропола иако не обожавам многу големи градови, бучава и метеж.
    Во Велес ми се допаѓаат тесните улички и говорот на луѓето. Многу ми се мили и позитивни. :)

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.226
    Битолаа- апсолутно се ми се допаѓа :)
    Охридд - особено пристаништето..езерото .. :inlove:
    Скопје - обожавам големи градови со метеж и многу луге :)

18. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Прилеп, Охрид, Гевгелија а Вевчани сакам да го посетам

19. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Охрид- навистина го сакам градов...аххх таму да имав куќа..
    Струмица- Водопадите се преубави
    Скопје - Сегде појди дома дојдиии! :)

20. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Маврово и Галичник :inlove:

И секако Скопје ( само дома си е дома :lol: )