Кој дел од Македонија најмногу ви се допаѓа?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Saraa, 5 февруари 2010.

1. rozalija

rozalija Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Definitivno vi go preporacuvam Berovo lele koja ubavina
    Vo zimo mozete de uzivate vo prekrasnata gletka so borovi granki nateznati od snegot,
    leto koga sekade e zeskoooo vo Berovo se nokite se ladnicki i ke morate da se pokriete so jorhancinja kolku ubavo. Letovo beve vo eden nov hotel na samoto ezero se vika VIP apart hotel i imaat dosta prifatlivi ceni, i gletka na ezeroto i branata, a bevme i sega pred 2- 3 nedeli koga Skopjeto bese pokrieno so magla nie vo Berovo igravme tenis(teniskoto igraliste na VIP hotelot) na prektasnoto sonce.

[mod-kirilica:b73kuim0][/mod-kirilica:b73kuim0]

На sonce777 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Крушево, Крушево, Крушево и само Крушево .... од таму имам најубави спомени <3<3<3

3. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Охрид и Охриското езеро, Струмица и водопдите, езерото и браната во Берово :)

На rozalija и Hipica им се допаѓа ова.
  4. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    имам мнооогу омилени места но ќе го издвојам Охрид како најомилено , едвај чекам да одам! :) :lol:

На esperanca и Hipica им се допаѓа ова.
  5. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Охрид и секако моето мило мило ама најмило на свет Скопје :inlove:

6. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас потекнувам од прекрасен крај,ама нема да бидам пристрасна и да го фалам само родниот ми крај. Македонија изобилува со преубава природа и богато културно наследство,така да на сите делови и подделчиња од нашава прекрасна земјичка има што да се види.Ги сакам езерата кои ми се величествени и кога се диви и бунтовни и мрачно-застрашувачки и кога се смирени и она прекрасно претопување на сините нијанси во просторот,кое ми буди невиден мир.Но,ги сакам и дивите и брзи планински реки и големите реки кои величествено и грациозно полека се лизгаат во своите корита.Ги сакам богатите и плодни низински пејсази и тоа и во полниот ек на плодниот период кога се шаренеат од богатиот род под сонцето,па и кога наликуваат на степи кон крајот на годината и се златно обоени.Ја сакам стравопчитта што ја будат во мене високите врвови и кога се украсени со снег,и кога моќно се зеленеат и кога се под црвеникаво-бакарен превез.Ги сакам црквите и манастирите,остатоците од амфитеатрите и скулптурите,чудесните мозаици,совршеноста на архитектурата на познатите градски куќи и посебноста на руралните куќи и имоти.Ја сакам Македонија и секој нејзин дел во секое годишно време,горда сум што сум на родила во толку убаво парче земја,кое за мене е олицетворение на рај на земјата.

7. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Go obozavam Ohrid a i mi nedostiga.mi nedostiga koga ke se razbudam i so poluotvoreni oci go gledam prekrasnoto ezeroto.mi nedostiga i kafenceto pokraj ezero so dragite licnosti. mnogu spomeni me vrzuvaat za Ohrid.
    [mod-kirilica:118x7aqt][/mod-kirilica:118x7aqt]

8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Охрид е посебно убав град-Охридско Еззеро,Св.Стефан,Плаошник-ма мерак да те фати.И преубавата пастрмка :P Блазе си ви на вас Охриѓани!

9. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Секој дел од нашава држава си има своја посебна убавина,не би можела да издвојувам :$

10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.722
    Дефинитивно Охрид. Градов ми е едно преубаво место за одмарање и релаксирање. Најчесто одиме таму на 2-3 дена на почетокот на летото кога сеуште е свежо и да ви кажам прекрасно е. Ќе си облечам дуксерче и кожна јакна и одам да се шетам покрај бреговите на езерото и во чаршијата. И да ви кажам дека сум ја пробала скоро секоја боза што постои во Охрид, како голем љубител на боза. :D Едноставно, во градов има каде да се прошеташ, има места за посетување, продавници и најважното - езеро. :) Второ место што ми се допаѓа од нашава Македонија е и Дојран, мало местенце, баш е да се одмориш од големата бучава што секојдневно ја има во Скопјево. Можам да заклучам дека има многу пријатни луѓе таму, храната е прекрасна и ефтина (јас веднаш се фаќам за храна :D) и е баш топло за време на летните месеци. Уживанција, што да ви кажам. :)

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Точно е дека има многу убави места во нашава државичка :) ама кој ги видел :?: ние гледаме да одиме надвор да се пофалиме како сме поминале на плажите во Грција или каков бил шопингот .... :@ немаме прошетано кај нас не знаеме што имаме .... Јас онолку колку што сум посетила места а тоа е многу малку (во нашава земја) :| ќе ги издвојам Охрид ,Маврово ,селото Радожда (Струга) поубаво нешто немам видено и има уште неколку што не ми текнуваат во моментов сепак тоа е премалку срамота е :| Со малку финансии ќе ја прошеташ цела Македонија ама не ние мораме да се пофалиме кај сме биле надвор што сме виделе а не знаеме што имаме дома ... :fubar:

12. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Скопје-не го менувам за ништо на свет...Највеќе си го сакам Скопјево :)

13. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Македонија располага со многу убавини но мене најмногу ми се допагаат: Пелистер, Струмица (водопадите), Охрид, Штип (роден град... :P ) и др.. (неможам моментално да се сетам на други :$ )

14. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    струга дефенитивно

15. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    - охрииидд !! :l:

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    9.290
    Битола- го обожавам градот, посебно паркот, широк сокак, аххх...
    Берово- релаксира местото, полни со позитивна енергија.
    Скопје- има своја убавина како метропола иако не обожавам многу големи градови, бучава и метеж.
    Во Велес ми се допаѓаат тесните улички и говорот на луѓето. Многу ми се мили и позитивни. :)

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Битолаа- апсолутно се ми се допаѓа :)
    Охридд - особено пристаништето..езерото .. :inlove:
    Скопје - обожавам големи градови со метеж и многу луге :)

18. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Прилеп, Охрид, Гевгелија а Вевчани сакам да го посетам

19. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Охрид- навистина го сакам градов...аххх таму да имав куќа..
    Струмица- Водопадите се преубави
    Скопје - Сегде појди дома дојдиии! :)

20. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Маврово и Галичник :inlove:

И секако Скопје ( само дома си е дома :lol: )