Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој дел од Македонија најмногу ви се допаѓа?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Saraa, 5 февруари 2010.

1. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Струмица, Берово, Охрид, Маврово... и еден куп други помали местенца. Сум имала прилика да посетам многу од нив, штета што премногу малку сме развиени и воопшто не се инвестира во некои местенца. Па после зошто сите бегаат надвор. Има уште мнооогу да се работи кај нас за да почнеме да ги цениме и посетуваме местенцава низ Македонија

2. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    ја имам прошетано цела македонија и верувајте ми дека за мене поубав дел од западна македонија нема (иако јас не потекнувам од таму) :lol: :lol:

На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Охрид дефинитивнисисисисисисимооооо :D :D :D Имам многу убај спомени таму :)

4. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Вевчани.
    Многу ми се допадна.
    Такво мило, мало, мирно. Баш ми беше фино некако. :)

Не сум многу прошетана низ Македонија, но ќе си кажам дека многу си го сакам Скопје.
    Воедно и Струга ми се допадна премногу! Штета никој не сака да ме дружи таму. :D

5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Цела Македонија ми еубава освен Скопје. Тој град нема дух нема ништо Македонско во него (статуата на александар не го прави македонски). Единствено кале и чаршијата се убави ама знаеме сите под чие водство се и колку е сигурно за шетање. Вие пак Скопјани тепајте се за кој да живее во Центар кој во Аеродром а во најубавиот дел од градот оставате да живеат ________.

6. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Охрид,Битола...инаку за љубителите на планина им ги препорачувам селцата над Гевгелија кои се наогаат на прекрасната Кожув планина Ума,Серменин,Смрдлива :)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Офтопик : Колку само коментаров не ти е на место, тука не кажуваш кој дел ти се допаѓа туку го навредуваш :o за тебе може Скопје нема дух, но за нас , кои сме родени и живееме во него не е само парче асфалт, туку многу повеќе, и Скопје има дух и те како, само некои не се способни да го увидат и само напразно зборат :wasntme: . Патем скоро секој ден поминувам низ чаршија, јас ,САМА и види ништо не ми е, жива и здрава сум ;) :)

Онтопик : Од градовите во земјава ми се допаѓаат Битола и Струмица :) Од нашето ни убаво Скопје , Водно и Матка :)

На Rozich и Gioia им се допаѓа ова.
  8. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Има уште многу време да пројде додека јас ги запознаам сите убавини на Македонија а ги има многу! Скопје си го сакам затоа што секој ден се повеќе се разубавува и за среќа некако успева да си го задржи оној стариот дух кој го прави да е прекрасен! Матка,Калето,крстот и мн.др работи само ја надополнуваат убавата слика..Охрид се разбира,наш бисер со огромен потенцијал уште повеќе да се развие но,народот нека се подзамисли малце! Струга;Вевчани исто така прекрасни,со преубава природа! Берово да не зборувам..пејсажи чист воздух,најубавото сирење! Крушево..со посебен дух и убавина..убава е и Битола,Струмица се изгради многу...убава е Македонија,мала ама со посебна магија!

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.789
    Допаѓања:
    25.261
    Најмногу Струга..
    За прв пат таму на одмор бев пред некоја година и се заљубив. :l:
    Кога се вратив дома уште бев под импресии и плачев од што сакав да се вратам.
    Толку ми беше пријатно таму, атмосферата, прошетките попладне, преубаво..

10. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    во мој град,на матка .. :)

11. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Секаде секаде баш и не сум била иако Македонија не е голема, ама од тоа то сум го видела ќе кажам:
    Стругичка, Охридче, убава клима, убави градови, езерце, рекичка...мхмхмх, милина.
    А од селата би го издвоила Вевчани. Мирно место, тивко...изворите.. :inlove:
    Изгледа водава ме влече... :D

12. WinnieThePooh

WinnieThePooh Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    201
    Охрид,Крушево,водопадите во Струмица......

13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.729
    Кога сакам да ги наполнам батериите и да се одморам од се околу мене одам во Берово . Таму имам први братучеди , ако сакам и цело лето можам да си седам .
    Обично ми се доволни 15тина дена за да се вратам во колосек и да бидам како нова .
    Летово посебно добро ми дојдоа .
    Единствено што понесов со мене беа маички на куси ракави и 6 големи книги да не ми биде досадно . Интернет се разбира немаше , а од програмите фаќаше само сител и мтв1 :D
    Посебно задоволство ми беше кога одев насабаље на езерото . За тамошниот воздух да не зборувам , како лековит да е. :)
    Одвреме навреме и струја снемуваше па неможев ни телефонот да си го наполнам ама ми годеше сето тоа , што ако бев цело време сама .Kомшии таму нема , на планина бев. За средување мисли е супер.
    Уствари не бев сама , Лаки кученцето ми правеше друштво се галеше од мене секогаш :)

14. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Некако источна Македонија мене ми е поубава. Најубав ми е Струмичкиот крај кој има многу убави знаменитости и прекрасна околина, единствено на лето ми пречи што е премногу топло. Ама затоа на некои 60 км. од Струмица се наоѓа Малешевијата (Берово-Пехчево) каде човек може да се одмори да се освежи дури и во лето и да ги наполни батериите до максимум. Ми се допаѓа Охрид но не баш на лето дека ми има премногу гужва а јас кога одам сакам да се одморам, убав ми е Охрид за шетање ама гужвата ми пречи. И за крај кога сум во Скопје ја мразам гужвата ама затоа тука е Водно кое ми е прекрасно. Убаво ми е и на Матка само што за превоз некако Водно сега повеќе ми одговара кога пуштија линија до средно Водно. И последно кога бев на Матка имаше премногу нецивилизирани Албанци- Шиптари кои беа премногу вулгарни (збореа се и сешто мислат никој друг незнае Албански и плус нивното понашање беше многу неандерталско :devil: )

15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Западна : Маврово, Галичник, Дебар, Крушево :)

16. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Неможам да издвојам некој дел или град посебно. Секој е убав сам по себе :)
    Еве некои од нив, Берово - за преку лето кога сакаме да избегаме од горештините и да се разладиме во планинскиот воздух :) Сега мислам дека е пуштен и Аурора Спа ресортот па е одлично место за викенд рекреација.
    Охрид, Шарпланинскиот предел (иако нема одено никогаш, ама сум гледала на тв, колку е само убаво зеленилото :inlove: )
    Вевчани...И таму е преубаво кај тие изворчињата студени во шумата. има и др убави места, ама мене овие ми оставиле посебен впечаток

17. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Не сакав да навредам никој само кажав кој дел од Скопје ми е најубав и баш мака ми е зошто така се случува на Кале и на чаршијата.Една погоре пишала на Матка како поминала па никој не е навреден. Минувам и јас најмалку еднаш неделно на чаршијата и здрава жива сум ама баш оти најубавиот дел од Скопје го избегнуваат сите за живеење е ме боли да ти кажам. Странци кога идат ретко во Дебар маало кој оди да шета сите на Кале одат гледат што има таму и после да не ве чуди политиката на другите земји спрема Македонија.
    Еве во Скопје сум толку време немам осетено дух на град, во Прилеп уште првиот пат кога појдов одма го забележав мајтапџискиот дух по кои е препознатлив градот, во Струмица со првата купена мастика ке ги забележиш нивните ’’трговски вештини’’ и начинот на кој сакаат да те излажат :) , во Париз гордоста на Французите и романтичноста на местото. Не можеш ни ти мене ни јас тебе да те убедам и не знам зошто си ме цитирала. Ако си ме цитирала дека си навредена еве се извинувам ама што да правиме вистината боли.Мене како македонка ме боли зошто е тоа така а не ти таму што живееш. За секој родното место не е парче асвалт ама јас ти зборам за дух на градот кој би го забележал некој кој не живее таму.

18. equip

equip Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    25
    Охрид и Струга , бидејки се наогаат покрај езеро,а обожавам вода.
    А Пелистер е најубаво место за релаксација и чист воздух :)

19. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68
    Охрид, Попова шапка преку зимо!

20. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на: