Кој кого расте е нова (воспитна ) емисија наменета пред се за родители и деца. Водител е Зорица Црношија и се емитува на ТВ Телма во недела од 10h. Презентираат теми и добредојдени совети особено за тазе родители на дечиња. "Програма која може да ги вознемири родителите. Се препорачува задолжителен надзор од деца" Ја уловив случајно репризата и покрај другите содржини има и еден 'веќе виден' дел, но за мене многу интересен и секогаш забавен, а тоа е кога ги прашуваат дечињата "Што е...?". Палави паметни главчиња, кои можат најслатко да ме изнасмејат Прашањето во првата емисија беше "Што е казна?" http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UGGQ1H6gz0o
Значи тоа пред малку реприза беше? И јас ја гледав репризата, ама ја фатив сосема на крајот. Сакам вакви едукативни емисии. Иако сеуште не сум мајка многу се интересирам за деца и за нивното развивање и воспитување. Една од причините е тоа што сакам еден ден да бидам одличен родител, а другата бидејќи одлучив да бидам педагог по професија. Од она накратко што го ѕирнав денеска сум задоволна и баш ми беше криво што не го фатив почетокот. Ако станам толку рано во недела, нема да ја пропуштам емисијава сигурно.