Па мислам дека повеќето ми биле (колку-толку) вредни информации. Кога размислував што да пишам на темава сфатив дека за сите предмети можам да кажам нешто што сум го научил или ме интересира(ло), а и како ми се нашло како информација во животот. Евентуално би ја издвоил само хемија како нешто што не се сеќавам дека некогаш ми притребало во животот.
Muzicko obrazovanie ne teraa na frula da svirime I naucuv od 5 do 8 oddelenie 4 godini svirev I na patronatot.sega nikade I za nisto ne mi treba frulata I pokraj toa sto uste ja cuvam po fiokite
Од повеќето предмети ако ништо друго, се стекнуваш со општо познавање на нештата. Едно време со тоа знаење можеше и да победиш на квиз и да освоиш вредна награда, ама сега... Лила и банкарот. Јас на пример не ги сакав природните науки биологија, хемија и физика, не ми одеа воопшто, многу се мачев за да постигнам некој повисок успех меѓутоа никогаш не ги сметав за некорисни. Можеби одредени лекции, ама не цел предмет. За мене бескорисни предмети во школо беа ликовно, музичко, физичко. Не може сите да не бива за цртање, за пеење, за свирење, за спорт. Тоа се според мене индивидуални таленти, хобија, за кои не може и не смее да се оценува. Тие предмети треба да бидат изборни, за додатни поени и сл., а не задолжителни. Гледам повеќето сте напишале филозофија, мене па интересен ми беше тој предмет Професорот ги предаваше лекциите како приказни, имаше еден радиофоничен глас да ти е мерак да слушаш
По социологија учевме работи кои и од гледање вести ќе ги знаеш. Професорката излегуваше од она што е напишано по учебник, па се сеќавам дека ни кажуваше за Пасок и Нова Демократија, партиите во Грција и слични политички случувања во други држави. Баш како да не спремаа за некој квиз во иднина.
И јас ја чувам фрулата. Знаеш колку знам да свирам? Класната предаваше музичко. Освен оние основни работи што треба секој да ги знае, другото е непотребно.
Nauci li bar da svirisja maestro stanav morav zapnav iako pocetokot mi bese mnogu tezok tatko mi samo se derese izlezi na Teresa nemozam da te slusam glavata me boli mnogu nemozea no jas morav radi site petki