Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој предмет во училиште ви бил некорисен?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Billy Idol, 12 ноември 2023.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.684
    Ма какво свирење. Појма немам. Ама моравме да свириме во школо. Се сеќавам дека наставничката прво ни кажуваше сите заедно да свириме, а после еден по еден. Смешки беа тоа. И затоа сите сме сега свирачи. :rofl:

На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Како мене лично како дизајнер би ми требала горенаведената математика (или било која друга)? :D

3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Дизајн = вектори. Мислам во пракса веројатно никој не се замара многу со математичкиот дел ама убаво е да се знае некоја основа.

Јас kinda студирам дизајн и на предмет Моделирање 3D објекти, иако во пракса е само да научиш програм, на испит се функции, полиноми, вектори и триста срања. Многу тешко може да се избегне математика за жал. :D

На Biljarkata, poi и Billy Idol им се допаѓа ова.
  4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Јас студирав информатика 2 години и го баталив делумно заради математиката, дефинитивно не може да се избегне математика, со оглед на тоа што во тие 2 години имавме 4 различни математички предмети, но муабетот ми беше исклучиво за графички дизајн. Математика in any way, shape or form не е потребна на еден дизајнер за во пракса да изработи ама апсолутно било каков дизајн :D

5. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Има многу математика во дизајнот, но не си свесен. Си учел во основно и средно, така што потсвесно имаш основи на математика. Колку и да не примеќаш сега, мозокот ти размислува така. Дизајнирањето е составено од различни форми, под различен агол. Прави/криви линии, симетрија, размер... Баш напиши на интернет, ќе најдеш многу articles околу ова. И дефинитивно може да бидеш подобар дизајнер ако знаеш математика.

Знам примери на мајстор каде што му треба математика, но ради таа одбивност не знае и прашуваше други. На крај сам си призна дека џабе му е без некои основи на математиката.

Се учат многу работи и можеби не баш секој дел на секого ќе му користи, ама со тоа го јакнеш мозокот и се учиш како да размислуваш. Тоа е целта на математиката и затоа секаде ја има. За жал, како население сме склони кон тоа "мразам математика" и џабе е се' кога се тргнува од тоа и тоа им се всадува и на идните генерации... Математиката е убава "наука" и има огромни примени во секојдневието за кои не сме очигледно свесни.

На Biljarkata, M.B., Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Nate- princeza

Nate- princeza Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    65
    Ne sum prepishuvala, ne znam shto znachi toa ..prepishuvanje ..! Ne postoi vo mojot rechnik..! I da se obidam odma ke me fatat, haha ..neznam da prepishuvam..! Ednostavno ne se sramam pred cela publika , kolegi , profesori , asistenti , a I moite roditeli koi spagjaat tuka koi me finansiraa
    .! Vecherta nema da ja pominam, Kako ke zaspijam Ako mislam na prepishuvanje ..! Sekoj ne e roden za toa ! Taka mislam jas ,eve nz ! Ako mislam da se sluzham so toj method podobro voopshto da ne se zapishuvam na fax .iako , iako pred moi ochi si prepishuvaa moi dragi kolegi ..so slushalki ..so dofrluvanje livchinja..I taka .! Jas so svoj trud kolku tolku si pominav na kolokviumi, a oni shto nauchile od nivnite slyshalki I livchinja koi gi odnesoa na ubavi rabotni pozicii do den deneshen , Kade shto se I povekjeto od niv! Haha ..Jas si gledam za mene , no , no moeto oko gi registriralo shto pravat I.. Mene nishto ne mi bega, se zabelezhuvam ! ednostavno Niven zhivot na kraj kraeva ..ps jas ne gi izdavam..! :) I taka ..haha snajdi se pa zhivej..:) Koj Kako si ja naredil e rabotava..! Inache sekoj predmet vredi spored mene I si Ima svoja lichna vrednost !

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.930
    Леле ова(facepalm). Изгледа на сите ,,мајстори,, тоа им е проблемот, па ти чуди се, како побогу ѕидот крив, струјата оди под чуден агол, мисли се, моли се да не погодиш кабел ко ќе бушиш ѕид, како им текнало на таква висина када да изѕидаат :x
    Никакво школо не треба де, се е бескорисно.

И јас не станав оперска певица, дури ни кафанска- часовите по музичко да ми се вратат во животов:rofl:

На SummerGirl и poi им се допаѓа ова.