Може ли некој да ми каже нешто повеќе за детектив и криминалистика на европски ?? 4та сум на економски и не сакам да продолжам натаки на тој смер а сакам да одам на европски и сега од сите насоки таа ми изгледа најпривлечна иако сите ме убедуват да не одам , затоа што немало работа, има повеќе физичко , потешко е и сл.. ???
Каде на факултет? Здраво,нова сум овде,сакам да прашам некој совет ако може Се мислам дали да одам на филолошки германски и италијански како втор планирам, или на полициска тоа смер криминалистика, ке може ли некој подетално да ми објкасни за двата факултета услови за работа, што предмети има Ии за германски како ке може да учам оти немам никакво познавање фала женски однапред
luge neznam sto da pravam sakam da se zapisam na elektro-tehnickiot fakultet smer:informatika no sakam i geografija i sega neznam sto da pravam a znam deka so informatika posle zavrsuvanjeto na fakultetot moze da rabotis na neko dobri mesta i so dobra plata a geografija neznam.aj ve molam za vase mislenje sto mislote vie koj e podobar [mod-kirilica:3gtts6ls][/mod-kirilica:3gtts6ls]
Има ли некој запознаен за кинески јазик??Изгледа може ссамо како втор да се земе , ама незнам со кој јазик, дали оди со англиски ?? И има ли во , штип изгледа само скопје е..
Кинески има на Филолошкиот факултет во Скопје, но може да се земе само како изборен предмет и се учи 4 семестри. И тоа само јазикот. Мислам дека има и нешто како Кинеска книжевност, ама не сум сигурна за тоа. А иначе мислам дека може да се одбере како изборен предмет без разлика на која катедра си.
Девојки сакам некој да ме информира ако има запишано на царина во охрид како му оди и колку пари е уписот? Баш би ми било мило ако има некој искуство да сподели ако сака. Сон ми беше да студирам на тој факултет, па се надевам дека ќе го остварам, никогаш не е касно или ако има некој да ми пушти линк од факсот. Позз до сите.
Данче дефинитивно информатика - немој воопшто ни да размислуваш. Јас работам во тој сектор поточна имам сопствена фирма и нема воопшто да згрешиш поздрав
Кој факултет? страшно прашање . Еве имам неколку прашања па се надевам дека некој ке може да ми одговори. Времето си минува, еве ке дојде и второто полугодие , ке дојде време и за факултет а јас стварно незнам што да се запишам. Средно учам Економски и мислам дека сум доста ограничена во бирањето на факултет - моја голема грешка бидејки во економскиот и не ми представува некое задоволство поточно нешто многу здодевно . Но сепак ако веке е дел од економскиот би сакала да е нешто поинтересно , креативно не класично економски па затоа размислувам за е-бизнис но сепак знам дека треба големо познавање на Англискиот, па сакам да прашам до кој степен, дали мора да е перфектно познавање на јазикот. Инаку имам и слушнато за Бизнис и логистика но сепак воопшто немам никакви информации за факултетот , велат дека факултетот бил 3 години и можело 2 години со постдипломски на е-бизнис. И нешто сосема поразлично од овие смерови, какво мислење имате за Дизајн на ентериер и екстериер дали мислите дака со екомномско средно ке имам некакви шанси на овој факултет. Или па имате некој предлог добро би ми дојдел Поздрав
Значи денес не е важно кое средно го учиш доста се проширени квотите и ако имаш просек можеш и на ПМФ да се запишеш, немој да му ја мислиш за тоа, еве имам братучетка оваа година матуранка учи во Влахов и ќе се запишува на Бизнис Академоја Смилевски, така да не се преоптоварувај со тоа дека си ограничена.
Нема во велес дисперзирани студии за царина......годинава се спомнуваше дека ќе се отвори ама ништо не бидна,а јас баш бев загреана да го запишам како втор факултет ама ништо...ај можеби ќе има од септември
......................... Девојки сакам да се запишам на факултет по три години пауза мислам дека е време да се запишам на факс. само сакам да биде во Велес имам завршено срдедно прехрамбена струка со 4 год. сто ми предлагате дајте ми линк каде што можам да видам како одат тие работи....
Хммм и јас се двоумам, сакам да одам на факултет, ама не знам што да одберам, поточно сакам да одам на курс. Слушнав дека во Велес имало некое такво училиште, па ако знае некој нешто нека ми прати линк......
Koj fakultet -prasanje e sega? Учам средно економско и планирав да одам на маркетинг, ама сега се двоумам и сакам филолошки и тоа француски јазик, бидејќи стварно супер ми оди, а имам добивано и награди. Ме видува за пишување, па и книжевност не е лошо... Што мислите вие? Кој факултет би го избрале? Мислам дека маркетонг е најпрофитабилно, но... Не можам да се одлучам. Совет??
За правен факултет мислам дека не си ограничена со средното училиште, Инаку колку што знам јас Правен Факултет имаш во Скопје на Кирил и Методи, на Гоце Делчев имаш во Штип и дисперзирани во Кочани
Правниот повеќе не е во Штип сега целосно е префрлен во Кочани, а мислам дека имаш правен и во Струга. А за претходните постови за фаултетот царина и факултетите од Охрид дисперзирани во Велес од лично искуство не ви ги препорачувам. Од како дипломирав сфатив дека само изгубив три години и многу многу нерви. За понеорганизиран и покорумпиран факултет немам слушнато.