Баш затоа мислам дека тоа би ми одговарало нАјвеке А и баш за професор прашав дали ке најдам работа Ти благодарам многу
Не. Со македонски не можеш да најдеш работа. Да, сите професори се стари, но дали знаеш и уште колку млади професори по македонски чекаат да се вработат? Работа со македонски нема. За да се вработи во државно училиште, МОРА партиска книшка.
Zdravo,4 godini sum mnogu dobra i se mislam za faks.Najvise pomegju finki (mislam deka i vo privatna kvota ne bi mozela da se zapisam) ili ekonomski (e biznis smer) no ekonomski kaj nas e mnogu onaka ne znaes so da zapishes pa ides na toj?Privatni za finki se 2000 od godina pa taka da neznam moze li nekoj sovet mislenje kade se isplati
Дефинитивно ФИНКИ ако стварно имаш желба и интерес за информатика и да влезеш во приватна квота во трета година можеш да конкурираш да се префрлиш во државна, само ако имаш просек. И економски не ти е лош, али мислам сметковотство да запишеш поисплатливо ти е.
Дали може некој да сподели искуства што е на IBU (Меѓународен Балкански универзитет), кој се смеровите и што е поразлично од овие другиве факултети?
академија за програмирање, навлези во струката почни да работиш ако те бидува за програмер диплома не ти бараат а работа има колку сакаш, па после запиши финки ти е мој совет... џабе губење време ти е иначе, мој совет е на овој начин ќе ти фојде како дообука на тоа шо веќе ќе го знаеш...
Некој да сподели искуство со филозофски факултет? Како опција гледам за втор циклус ама немам искуство со овој факултет па и оние кои е на прв циклус ако можат, нека пишат.
Ако сакаш да си со факултет и да не можеш да најдеш работа, тогаш филозофски е вистинскиот избор за тебе.
Се согласувам, не можеш да просперираш со филозофски. Ако ти е за диплома подобро приватен запишу барем да не се мачиш.
Не ми е за диплома, сакав магистерски да запишам и разгледував за каде како надополнување на претходното обазование кое не е поврзано со филозофски. Не го гледам како мачење туку како надоградба, ама сега малку ме предомислувате (како да не се двоумев и троумев до сега...) зошто сепак висока сума е во прашање благодарам за одговорите
Баш. Тие што ги знам што завршија таков факс...сеа у курац фатиле негде, едвај за леб имаат. Има исклучоци офкорс ама никад не би се запишала на филозофски и да е последен факултет на светот.
Големо не. И магистерски о додипломски, никако. Ако ти е за губење време, запиши слободно. Дека ќе научиш нешто, се сомневам. Филозофски, ништо не се учи и е еден од најнеквалитетните факултети.
Од сите опции што ги разгледував таман бев блиску до одлука и сега ме предомислија овие мислења.. Долго собирав пари за ова и не сакам да ги лупнам без врска... Мислев на тие што се поврзани со дипломатија, решавање конфликти, човечки ресурси или така нешто... и сега скроз не знам....
Не. Најискрен и најпријателски одговор, подалеку од филозофски. Ништо нема да научиш. Програмите не се современи, со нови истражувања, туку се учат од 50та година работи. Подобро иди на економски човечки ресурси. Далеку поквалитетен факс отколку филозофски. Не си губи време и пари со филозофски. Никаква вредност нема дипломата.
Со психологија има супер перспектива во државава, ако ти се допаѓа тоа упиши се. За правен не знам какви се можностите. Но, со психологија баш супер можеш да напредуваш и заработуваш
Технички факултети, програмирање. Ете тоа. Да не се лажеме, со психологија нема работа. Ни со правен, ни со друг факултет кој не спаѓа во природните науки.