Не би ти препорачала приватен факултет, бидејќи на нив ништо не се учи. Угд и економски ти се добра опција што и да одбереш нема да згрешиш. Со среќа
Има некоја искуство или од блиски за ветеринарен факултет во Скопје? Навистина ли е толку тежок , со двајца ветеринари што имам зборено велат потежок е од медицина , но имам блиска роднина започнала утре ветеринарен ке иде да се запишува
ШТО? ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Девојче знаеш дека од филозофски (што е еден од најлесните, се префрлаат на ветерина тие што ќе заглават на филозофски)? Ветерина е еден од најлесните (во поглед на полагање, не во поглед на материјал).
Prvpat слушам ова, дури и доктор семеен пријател ја убедуваше медицина да запише полесно е отколку ветеринарен, во медицина само еден предмет анатомија бил тежок во ветерина анатомија учеле за сите животни и плус многу други предмети , Па материјалот е битен кога веке учиш треба и да научиш тој материјал а не само да поминеш а утре појма да нема. Не знам затоа прашав
Потежок од медицина е. Ваљда океј кадри има ама редовно многу малку луѓе се запишуваат затоа што е стварно напорен факултет.
Како да не. Анатомија се 3 предмети, а има уште 30 тешки. Така што тоа не е точно. Девојче ова ми е кажано од студент на ветерина Скопје.
Има разлика од тежина на полагање и тежина на сам материјал за учење. Ветерина има тешки предмети ама е лесно за дипломирање и положување ако сакаш диплома да имаш. Не може да се спореди со тежината на медицински затоа што на медицина имаш и тешки предмети и фрустрации а за после дипломирањето нема ни да зборам
Не знам , баш сега гледам предмети кои се учат, и богами да учиш анатомија пример само на човек и анатомија на 50 животни пример неможе да е полесно а плус кај се другите предмети. Тебе ти рекло некое девојче , нам и семеен доктор и ветеринари па не сум сигурна. Сепак не знам, нека почне ако ја примат па ке каже.
Па штом има тешки предмети значи и не е лесен, мора многу учење ако сакаш знаење.па материјалот за учење битен е сигурно не ги пуштаат ако не научат. И плус се учи колку и медицински мислам дека рече 5 и пол години . А за фрустрации по завршување па сите имаат не само со медицина, не би во тоа навлегувала.
Види поентата е имаш тешки предмети но лесно полагање. Тоа значи колку и да е напорен материјалот ќе се положи. И ќе се добие диплома. Нели ако целта е тоа.
Целосно точно. Критериумите за полагање на ветерина се мнооооогу ниски. Сите положуваат. Не знам со кој памет го споредуваат со медицина.
Па затоа што е медицина, се учи 5.5години , не залудно се вика ветеринарна медицина, можеби, не знам ти велиш пониски критериуми има за полагање , но овие што јас зборував поинаку велат, дека не е лесно, материјалот за медицински ке го научиш побргу отколку тој за ветерина, Можеби е поатрактивен медицински ко да го потценуваат ветеринарен така ми изгледа, Донесе тој едниот некои учебници па еден од нив само еден предмет има над 2000 страни , колку цела година на некој си друг факултет. Јас само прашав дали е тежок ништо друго.
Медицина е 100% потешко има мн конкуренција плус јас имам две познанички од кои едната беше на медицина а другата ветеринарно,оваа на ветеринарно помина 100 пати полесно одколку медицина.
Зборуваш за средно или за факултет? Дека гледам прашуваш за некој факултет па малку нелогично да се дружат средношколци со студенти, па претпоставувам за средно збориш. Да средно ветерина сигурно е полесно тоа никој не негира. Прашање е дали и воопшто ке ја примаат таа средно гимназија заврши.
за факултет зборувам а ако ти така ги делиш пријателите врз основа на години,тогаш сигурно ти сеуште можеби не си ни у средно влезена
Па уште многу леб ти ке јадеш, јас сум возрасна , и од еден збор сфатив дека од ракав извади коментарот, Не ги делам јас луѓето по години но малолетно лице средношколец со другарки студентки и тоа кои завршиле веке факултет и баш едната на медицина другата на ветерина, Порасни дете
Па извинете ме вака ВИЕ МОЖЕ колку сакате да сте возрасна но за факултети гледам слабо сте едуцирани тоа прво, друго од каде тоа инфо дека јас сум малолетен кога утре ќе одам на упис за на факултет и сум веке далеку од средношколец 19 имам сега незнам ВИЕ колку имате можеби 19 ви се малку,како трето “другарката “ од медицина е 99 годиште и сме 5 ипол години разлика стварно не гледам проблем во годините,а ВАС ви предлагам да баталите совети од познаници и да си појдете на медицина факултет иако неверувам дека би положиле 1 камоли анатомија 2 и 3 каде се работи за ткивата и абдоменот мислам беше, но секако ваше е да пробате па се гледаме утре на УПИС