Здраво на сите! Можеби ова не е темата, но би сакала да прашам дали некој има искуство со Семос Академијата за графички дизајн? Би била благодарна за вашите одговори
Чекав да видам некој дали ќе изреагира на имагинарни професии хаххахаха дал да плачеш ил да се смееш работава у странство нема учители, психолози, косачи на трева, само доктори и ајти, не знам дали знаеш
Зошто би ме оцениле мене, јас кажувам за другарка што го завршила во рок и после се кае што го запишувала.
Па не е ништо ...ако имаш врски во партија одма одиш на висока позиција во МВР... Ако немаш јбг... Има странство... А ти вака паметен, па сите факултети ги потцени..вреди ли нешто за тебе?!
Мислам дека вештачката интелигенција ќе ги направи факултетите што се актуелни сега помалку атрактивни, а тие што се сега најмалку атрактивни ќе бидат повеќе атрактивни. Занаетитет и се што бара човечка рака се враќа на голема врата.
Може аи и занаетита да ги замени и се што се прави со рака... За сега мислам дека сме далеку барем во Македонија од тоа аи да ги замени луѓе, уште си требаат факултети.
Факултетите ги измислија AI и роботите. Аутоматизација и роботизација се долги и скапи процеси, но за 20 години ќе тропнат на голема врата до секој дом и индустрија. Како што вештачката интелигенција ќе заменува работни места и луѓе, така и ќе креира нови индустрии и работни места.
Ве молам за мислење за студирање односи со јавност или новинарстбо на правен. Какви се професорите,предметите,после факс(работа) и праксата. Момемнтално сум матурантка и ме интересира. (Мене план мие новинарство и односи со јавност во спортот)
Не гледај толку далеку. Во Македонија си. Од роботите ли се пикаат по државни администрации 5 луѓе на 1 стол?