Кој ќе оди на одмор во Грција?

Discussion in 'Патувања и одмори' started by viki44e, May 19, 2010.

1. Mimzy96

Mimzy96 Нов член

Дали знаете дали има автобуси до Сарти?

2. ivon.93

ivon.93 Истакнат член

На тие што ќе одите на втор крак обавезно ви ја препорачувам плажата Mega portokali. Значи не Orange beach, затоа што многу ја мешаат со таа.:inlove:

3. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Добро сега читам за виолетовите медузи, има ли ги во Полихроно-Калитеа тие предели? Успат некој да каже како е во Полихроно, убаво ли е местото? Никогаш не сум била па сега оваа година се размислуваме да одиме.

4. macor24

macor24 Популарен член

дали некој бил до сега во неа потидеа и дали знаат српски, и некој добар рестиран кај што правст убаво гиро.

5. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Искуства со неа Мудања, каква е плажата , дали водата е чиста и дали е раздвижено место ?

6. macor24

macor24 Популарен член

незнам кај да пишам па тука ако има посебна група префрлете.
    дали до сега некој бил во апартман мики полихроно, ова не е преку агенција туку јас го најдив на фб па дали некој може подетално да ми објасне како ќе биде на сигурно дека нема да ме зезне јас ако му пуштам пари. Совет?

7. bebaa

bebaa Популарен член

Дали некој уплаќал за смештај во Грција директно на газдата како 30% од целата сума како гаранција за резервација? Прв пат вака ќе одиме и некако ми е мисла да не зафркнат. Му пишав на вибер на бројот што го имаат на нивната веб страна и се договоривме преку банка да уплатиме 30%, ама би сакала искуства да прочитам.
    @macor24 одпосле те прочитав иста мака сме имале :D

8. mariz

mariz Форумски идол

Ние ќе одиме без никаков депозит уплатено, договорени со грк газда. По препорака од една жена која 3г оди кај него и така дури таму му плаќа се. Не би требало да ве зафркнат. И во Фурка бевме така во приватен смештај преку фб што го најдовме и дури таму и плативме на жената...

bebaa likes this.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас. Не ме зезнаа иако реално е ризик :) Платив преку вестерн зашто провизијата во банка беше некои 30-40 евра.

bebaa likes this.
  10. bebaa

bebaa Популарен член

За колку сума беше таа провизија?

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

200 евра ама мислам без разлика на сумата иста е провизијата.

12. bebaa

bebaa Популарен член

Ќе прашам ама мислам дека е одреден процент

Jana06 likes this.
  13. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Јас плаќав така, отприлика толку уплатив. Преку вестерн јунион повеќе се исплаќаше, немав никаков проблем. Инаку смештајот го најдов на букинг, ама бројот на газдата од вибер преку гугл мапс. Имаше добри коментари на букинг и на гугл, па се решив така.
    Инаку и јас првпат така уплаќав, малце ми беше шубе, ама се си е ок.

Jana06 likes this.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Еве и јас по вестерн платив па се надевам се ќе биде во ред. Не ни прашав во банка, по вестерн за 200евра провизија 10евра. Му кажав дека мн провизија е пи банка, ребаше 360евра да платам,и човекот рече дека може и помалку да платам 200евра по вестерн, па средивме работа.

15. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Така е,и јас мислев преку банка е поефтино ама вака е подобро.
    Супер ќе излезе, не се грижи.
    Убав одмор :l:(poolparty)

bebaa likes this.
  16. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Јас имам вака уплатено за моите, се беше во најдобар ред :)

bebaa likes this.
  17. macor24

macor24 Популарен член

по се изгледа дека имаме мене ми беше сумљиво тоа да праќам пари на некој што ниту го знам ниту го имам видено а и немам црно на бело дека резервирам соба, и затоа оставив да не уплаќам исто така ми рече тој дека може преку вестерн унион или преку грчка банка ама јас се предомислив оти ако е грк и само знае грчки како ќе се разберам

18. bebaa

bebaa Популарен член

Епа како комунициравте досега, така и таму. На вибер ми потври дека е направена резервација и дека се е во ред со парите, така да тоа ќе ми биде доказ. Многу луѓе така си уплаќаат, не би требало да е проблем...сеа нека не чува Господ од преваранти..

macor24 likes this.
  19. macor24

macor24 Популарен член

така е да но сепак се одлучив за друга локација и преку агенција сепак фала на советот

bebaa likes this.
  20. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Штом имаат веб страна, премали се шансите до никакви да бидете зафркнати. Веб страна за грчки смештај асоцира дека смештајот/газдите се озбилни во она што го работат :D

Измамите примарно се случуваат со смештаи по фејсбук групите, каде се нудат смештаи од лица кои ако им ги отворите профилите ќе видите дека се лажни, т.е. направени само за таа намена. Понатака, цените се нереални, ако сте гледале смештај за 100€ ноќ, истиот ќе ви биде понуден од вакво лице за 40€ ноќ пример, претставен со лажни слики и сл.

Ако смештајот има ете веб страна, го има на Гугл Мапс (видете таму како е оценет), препорачан ви е, сте прочитале позитивни рецензии, резервирате преку сајт како Никана.гр пример, нема за што да се грижите. Дури и смештај најден на фб, ако има позитивни коментари, плус некој од другиве критериуми што ги спомнав, не би требало да има проблем.

Плус, секогаш направете си скринштови од договарањето ако веќе нема договор, независно дали е преку Мејл, Вибер, Ватсап или сл. При уплаќањето на депозитот чувајте си документи како доказ дека сте уплатиле (патем, ако би бараат депозит поголем од 30%-40%, не резервирајте, 30% е просек и најчест случај, 40% ретко, сè над тоа може да биде ризично).

Тоа е тоа генерално, ризик постои, ама ако се внимава, чита и истражува, истиот е многу минимален :)

Annath, Jana06, bebaa and 1 other person like this.