Во септември водата е секаде топла, за тоа нема потреба од грижи. Секако, зависи и од времето, ама не би требало да биде проблем. Никити е типично туристичко место, не е мало, има се што е потребно, прекрасна песочна плажа и уште мал милион рајски плажи блиску до Никити. Кавала е веќе голем град, туристички да, меѓутоа е важно да се сметите близу плажите таму. Ако сте со кола, моја препорака е да се сместите во Неа Перамос или Неа Ираклица, што е на 15-20км од Кавала. Овие две места се супер, има каде да се прошета, плажите се песочни, а сепак ако ви се здосади тука ви е Кавала.
Здраво, дали некој бил на Скијатос летово? Ако може да сподели со цени како е, дали по плажите има простор сам да си поставиш пешкир/лежалка или мора да се плати лежалка, ако да по која цена се движат и такви работи
Здраво. Дали некој бил во Скотина? Дали има во местото ресторан или место каде што може да се купи готвено јадење?
Предлог за некое место во Грција со убава плажа ама да е поблиску да не акаме многу бидејќи се работи за викенд, 3 дена за празникот 2ри август?
Здраво, @Ahoy да не имаш контакт за сместување на Јерисос? Или во близина твој предлог за место, пример Неа рода...? За 2- 3 вечери бараме.
Спојлер: Проверете тука alexandrosrooms@hotmail.com http://www.alkionis.gr/en/ Секако разгледајте и на Никана, таму имате најдобар и најсигурен избор. Иако за Атос сепак е помал изборот. Инаку, во близина мој предлог е Олимпијада. Секако, Неа Рода си е супер, а и Уранополис. Мислам дека нема згрешите каде и да одите
Знае некој? Нешто слушнав дека од 25 јули повторно ќе се воведе влез со негативен тест ама не знам колку е точно. @koritsaki
За Афитос ме интересира какви се плажите, водата и цените за лежалки, гиро? Од Калитеа ми се здосади веќе. @Ahoy мислам дека знаеш ти нешто повеќе околу ова
Афитоос Плажата е на мин. 500м од местото, зависно каде ќе сте сместени, притоа баш стрмен пат, тоа е единствената маана. Јас лично со кола одев на плажа На еден ден плажата е баш интересна за сликање, а другиот дел, скрос на крајот, е сон за пливање, чисто, тиркизно, топло море. Цените горе долу се исти како и во Калитеа.
Хотел Nykos ама не е со поглед на море ама е многу блиску. Најубаво место до сега што сум била во Грција, преубави плажи има во близина на Никити: Лагониси, Агиос Јоанис, Ковиу, Трани амуда и мн.други.Вреди да се оди најчистата вода и најубавите плажи ги имаат.
Благодарам за одговорот. Најдов во меѓувреме некој апартман "Aggelina" со делумен поглед на море, така да најверојатно тој ке биде . Секако дека околните плажи ни се приоритетни за посета.
Ај кажите треба ли интернационална возачка за Грција? Во една фб група некои викаат треба,полицијата бара,а некои викаат дека е призната нашата возачка во Грција