Ако планирате да доаѓате во Грција, особено на Халкидики и Пиериа, не ви препорачувам без претходна резервација. Ваква пополнетост и гужва јас не сум видел, ниту локалците тука, велат дека годинава се рушиле рекорди. Нема слободен кревет. Имајте предвид и дека до 21.08 Грците имаат колективни одмори, а нешто слободно тек може да се најде после 15.08. Читав и за многу Срби кои тргнале на бум и не нашле смештај, па морале ден-два и во колите да преспијат, ова во Неа Флогита и тој дел.
Нешто се мрднале со цените оваа година или така ми се чини. Пред три години со две деца плативме сместување 38 евра а сега на истото место со три деца,за едното си носиме монтажно креветче-60 евра. Ми се допаѓа Паралија зашто има големи пространи плажи,не зборам за центарот на гратчето туку понатака, помеѓу Паралија и Олимпик бич. Ич не сакам гужви и да ми газат по лежалки. Некој ако бил да сподели има ли некои понормални цени 40-50 евра?
Кој период? Многу чудно 60€ за Паралија, ајде 1/4 студио претпоставувам ете, ама сепак. Ако сте за месецов одење, 40-50€ тешко, освен крај на месецов, па и на лице место тогаш да барате. Може ли други места или сакате баш Паралија?
Нии најдовме смештај преку агенција во Неи Пори, на 25ти одиме, за 4 кревети плативме 240евра. Едвај најдовме
Сега од осми Не дека Паралија ми е во срцето,најблиску е. Јас сакам во Парга,ама со три деца ми е далеку, женцкава уште во Велес ќе и се слоши А во Парга како се движат цените, овие на букинг цени не ми се баш за верување. Некој ако бил да каже кај е поскромно.
Ааа, јасно. Па супер ви е 60€ за сега Сигурно имало и далеку поефтино, ама тоа е само останато. Поефтино не верувам дека ќе најдете некаде, ако воопшто најдете Ако Паралија е 60€, не прашувај за Парга... Таму 60€ е почетна горе-долу, со рана резервација
Јас се вратив од Ситонија сега и ги поминав сите плажи. Морам да ти кажам дека овие триплажи по слики изгледаат рајски ама во реалноста се далеку од то. Прво бевме на Paradise и убава плажа но од околу има диви кампери и корне на измет. Orange е веќе друга приказна, убава е и има и природни сенки и е малку поголема, но сепак е гужва, ако не ти смета мислам дека е вистинскиот избор.
Неи Пори, Пантелеимон во Олимписка регија, а после Солун, Сахара Ресорт Каликратија и Неа Флогита, на прв крак Калитеа и Криопиги.
Дали знаете некои туристички агенции кои имаат слободен термин од кај 12ти до кај 25ти август во тој период 7 дена за 4ца ?
Има ли некој моментално во Неа каликратија, Паралија, Неа флогита или на плажа Сахара да ми каже какво е времево таму? Пишува утре дека нема да врне па дали има услови за на плажа
Kalitea, Nei Pori, Pefkohori mozno e nikade da nema smestaj na 100 mesta se javiv gledav prasuva dzabe slobodno posle 28 ovaa god mnogu barana Grcija
Да, нема место. Пополнетоста на капацитетите е 95-100% периодов. Најрано што можеби би нашла е од 20 август натака, зашто до тогаш и Грците користат одмори па пополнуваат капацитети. Исто гледај last minute понуди, иако сезонава и нив ретко ги има, ретко се откажуваат соби. Или да одите на бум, па ако имате среќа да најдете смештај. Е сега каков, каде и по која цена...
Денес бевме и се вративме затоа што не најдовме смештај. Цените астрономски 100 евра од вечер.И многу се безобразни кога прашувавме за соби а случајно не слушнат дека збориме македонски одма викат нема.Катастрофа....
kako se dvizat cenite za lezalki na plsza i cenite za jadenje i pienje, konkretno vo Kalitea? Fala...