Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.463
    Допаѓања:
    22.958
    Се вративме од одмор ние, бевме прв пат во Никити, прекрасно си поминавме. Го препорачувам местото за сите со мали деца :)
    Градската плажа е сосема ок, наутро тивко и мирно море. Сепак ние повеќето утра одевме на други плажи во околината на 5-7-10-14км, седевме таму до 13ч и после се враќавме во смештајот. Оваа недела и таму беше мн топло, 35-36 степени.
    Поручек околу 17ч одевме на градската плажа, преубаво зајдисонце имаше.
    Навечер шеталиштето полно, ресторани еден куп со превкусна храна.

Пак би отишле таму, вториот крак е далеку поубав од првиот според мене, водата проѕирна, чиста, за милина.

На Elenpelen, iloveyou29, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Monikang

Monikang Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    6
    Afitos mislenje ceni na aparmani lezalki?

3. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Само околу пристаништето имаше ежови.
    Ќе си одиш понастрана и немаш мака.

4. tuturutuu

tuturutuu Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Zdravo Dali leptokarija e pogodno mesto za odenje bez kola i dali ima nekoi mesta koi sto se ubavi za poseta i dali peski mozi da se pojdi do drugi mesta pr nei pori paralia….

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    Да, за во Лептокарија не ви треба кола. Има за шетање, плажата е океј. Има Лидл, Дисконт Маркет, Масутис.

Пешки не можете до Паралија и Неи Пори, многу голема километража е за така, околу 30км во правец е до Паралија, нешто поблиску е Неи Пори. До Неи Пори можете со воз, 19 минути трае за некој си 3-4€ во правец. Исто со воз приквечер можете и да ги прошетате Лариса и Катерини за слична сума. До Паралија мислам дека постојат локални туристички агенции што имаат тури до таму на цел или половина ден за 10 - 15€.

На tuturutuu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.500
    Допаѓања:
    17.248
    Девојки кажувајте некоја добра крема или било што што можам да го земам во Грција ми се укочи цел врат неможам да мрдам?

7. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.475
    Малце каснам со закажување одмор ама единственото нешто што го најдов слободно е кон крај на август и почеток на септември.
    Дали мислите дека ќе е доволно топло тогаш?

8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.693
    Допаѓања:
    35.617
    @Ahoy Ај, едно брзинско прашање?
    Дали Сивири е мирно и мало како Олимпијада или е малку поголемо?
    Најдовме солидно сместување на плажа, па се мислиме да одиме. А нејќам да е пусто ептен, иако Калитеа е близу, па ќе одиме и таму.

На azelea и sani99 им се допаѓа ова.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    Е малку поголемо од Олимпијада мислам. Има повеќе туристи дефинитивно. Да одите :)

На An-na и sani99 им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    15.682
    Убаво е ,да одите ние два пати сме биле и мене ми беше ептен топ со мало дете :) Во кое сместување сте ?

На An-na и sani99 им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.693
    Допаѓања:
    35.617
    Кастело апартмани, на плажа се. Случајно ги најдов по српскиве страни.
    Не сме го букирале уште, денес тоа. Оваа година во 5 до 12 :D Среќа што уопште најдовме нешто.
    Ако имате предлози за друго сместување, кажете. Апартманиве не се нешто вау, ама дека на плажа, плус паркинг имаат.

Фала ви :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    15.682
    Да ги знам,на сама плажа се,и пријатели беа таму,рекоа дека не се нешто вау,ама ок се за на плажа:)
    Ние сме биле во Алкиони кога големава ми беше бебе и тие се на плажа ама може сега се скапи,исто сме биле и Галанис апартмани,тие се повнатре втор трет ред,ама имаа убав двор со играчки за деца.Едни комшии беа сега во By the sea .

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Прв пат ќе одам во Грција во месец септември искуства какво е морето и времето тој месец? (Почеток до средина би било ) .:D

14. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.674
    Преубо е тој период :)

15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.210
    Допаѓања:
    5.362
  16. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Дали некој бил Кипар или Крит да сподели мислење?

17. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Во Кипар бевме во мај, малку надвор од сезона, па во однос на сегашните цени не знам дали има разлика. Тогашните цени на храната и пијалоците по кафанчињата беше иста како во Грција во јуни, баш правевме споредба. Хотелско сместување букиравме 2 месеци однапред, 55 евра ноќевање за двајца, сосема пристојно. После тоа цените рапидно се зголемуваа, затоа е важно навремено да си букирате. Освен ако не одите преку агенција.
    Летавме со Рајан ер од Солун, 20 евра во еден правец по лице, багатела. Не знам Визер ер кои цени ги има сега, тогаш немаше летови од Скопје.
    Плажите им се преубави, песочни, но бидејќи водата беше ладничка тогаш, бевме два-три пати само, памтам на едната цена за 2 лежалки плативме 10 евра, на друга 7,5 евра.
    Кипар е преубав, со богата историја, преубаво море, живописни гратчиња, островот има содржина несомнено. Има толку многу работи да се видат, нема да згрешите ако одите и само за урбан туризам. Автомобил обавезно ако сакате да го исшетате островот. Се вози од лева страна, по енглески, цени за рентакар не знам. Нас не шетаа тамошни пријатели.
    Друго не ми текнува во моментов што би дополнила. :)

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  18. veris

veris Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    1.493
    Здраво, дали сте патувале со куче во Грција на еден ден? Дали освен вакцина за беснило и пасош бараат уште нешто?Сите ветеринари даваат различни информации.. Благодарам однапред.

19. peperutce777

peperutce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    141
    Дали некој бил во хотел Мавридис Неа Флогита да сподели искуство со хотелот?

20. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    941
    Кипар бев летово пак, плажите ми се преубави. Од Солун до Ларнака лет, се сместивме во Аја Напа. Пак ќе одам, одлично е. Мене гратчињата не ми се ништо посебно, ама плажите, морето баш ко што сакам.

@orevokrsacka, до Пафос бевте со Рајан ер? Мислам дека нема со нив лет до Ларнака. Јас само во Пафос не сум била и во турскиот дел.

На Madam S, orevokrsacka и Ahoy им се допаѓа ова.