Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Да, до Пафос, таму бевме сместени.
    Бевме и во турскиот дел на Кипар, има и таму прекрасни гратчиња и стари манастири, ние сме воодушевени.

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.346
    Допаѓања:
    5.238
    Во Врасна има некој периодов?
    Дали има ветрови и комарци?

3. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    @Elenpelen @orevokrsacka само си организиравте хотел и лет или со одевте со пакет аранжман од некоја од туристичкиве агенции? Се мислам веќе некое време што е попаметно.

4. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    8.577
    Се' во наша режија, со агенции немаме искуство.

На Elenpelen и Madam S им се допаѓа ова.
  5. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    942
    Во своја режија, многу порано се организиравме, сметсување на букинг најдовме доолго пред одење. За лет следевме, гледавме да начекаме поевтина варијанта. Многу луѓе бевме и преку агенција ни излегуваше трипати поскапо.

По мое искуство, на Кипар е претопло јули и август, пак би одела јуни или септември (сум била и октомври, одлично беше, ама со промениве на климата веќе не сум сигурна...)

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.346
    Допаѓања:
    5.238
    Како е периодов со гужви на граница со Грција?
    Кој период е растеретено 1-2 ноќе?
    Да се тегнува ноќе, па да се доспиваме во кола, така нешто ми е во план.

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.296
    Допаѓања:
    33.604
    На Меџитлија ич немаше гужва минатата недела, ни на пат кон Грција, ни назад. Ние во 6 утрото тргнавме за Грција (од Битола) и само 10-15 мин почекавме кај нас, на грчката граница одма поминавме.

На brm_brm и sani99 им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Крај на јуни околу 4h сабајле имаше 3 коли пред нас. Сега пред десетина дена пак бевме во 4h и четири колони беа со по 20 коли, среќа брзо идеше ама пак 20-30 минути изгубивме. А и како ќе ти се погоди.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.082
    Кои места низ Грција се најдобри за одмор во септември?

Не сме биле никогаш тој период но сега така ни испадна а читам по нет дека тоа време се почнува да затвора, баровите и рестораните не работеле бидејќи било крај на сезона..
    Предлози за на островите?

10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    4.619
    Некој со искуство во поново време за Олимпијада? одиме за брзо а јас никогаш не сум била...има по форумов мислења ама постари се, некој да не бил скоро? Каде е најубаво за одење на плажа? Околни плажи за посета? Шетање до Ставрос? Цена на лежалки? Некаква забава за мали дечиња? Било какво мислење би ми било во корист зошто јас не сум била никогаш

11. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    4.619
    @Ahoy ти го ископав мислењево кога барав информации за Олимпијада, ако не ти е тешко да ми кажеш која градска плажа? Гледам на мапата, еден мост друг мост, читам нешто ежови, можеш на мапа да ми кажеш точно каде е убава плажата, мирна, чиста и песочна...извини што те замарам :$

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Некој смештај слободен да не знаете или линк вибер да понудите за контакт...било каде во грција. Се е фул, кога ќе чекап до последно....

13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.526
    Олимпијада има само една градска плажа, некаде на средината има мост, точно. Околу мостот, како и секаде на друго место околу мостови и камени површини во море, има ежиња, ама водата е кристално чиста па лесно се забележуваат и не се голем проблем. Според мене најубав дел ви е на крајот, кај црквата, кон тврдината, практично крајно десно. Најмалку гужва и најмалку ежиња, да не речам ич :). На мапа би му дошло меѓу Akrogiali (Ακρογιάλι) ресторанот и Greek Orthodox Chapel Olympiada (Παρέκκλιση Αγίου Νικολάου), односно црквата.

Иначе секаде плажата е песочна, мирна и мноогу плитка, за тоа немај гајле. Сепак на овој краен дел којшто ти го посочив сите овие епитети се во суперлатив :)

На sani99 и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  14. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    4.619
    Фала ти многу на одговорот, читам дека си доста задоволен од Олимпијада, се надевам на убав одмор :)

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.694
    Допаѓања:
    35.621
    Ние лани бевме. Плажите, водата, се прекрасни. Тие околните особено, ама и градската плажа е преубава. Плитко, чисто, топло.
    Ама... нема никаква забава за деца, па и за возрасни, освен неколку таверни и ресторани, друго ништо нема. Едно гиро имаше, а и тие ги мрзеше да работат, храната од таверните и рестораните ништо посебно. Лежалки не се плаќаа, со една пијачка ти следува лежалка.
    Ако сакате забава ќе мора да одите до Ставрос или Аспровалта. Ставрос ви е поблиску, 10/тина километри мислам, таму има секаква забава.

На Elenpelen, Ahoy и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  16. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    4.619
    Супер, фала што пиша понови информации...иначе не ни е проблем тоа што нема никаква забава, некако пензионерски одмори тераме, и јас и маж сме такви типови, а и малиов заспива 9-10, во количка не спие па така и лани беше исто, до максимум 10 бевме вратени во смештај...битно ни беше да имаме тераса, ќе си купиме по некое пивце и тоа е, не сме по журките :$ Ставрос секако планираме да шетниме...

Кажи ми дали пазаревте локално или застанавте во Лидл? сакаме да застаниме Лидл да испазариме една тура, барем доручек, другото планираме да јадиме надвор, не готвиме, ама се мислиме дали да одиме во Лидл измеѓу Ставрос и Асправалта или попатно во некој Лидл околу Солун да застаниме

17. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.346
    Допаѓања:
    5.238
    Сакаме од Врасна да тркнеме до Олимпијада.
    На градската плажа има природни сенки, евентуално ако ни се бендиса па ќерче да си преспие во количка?
    Секако не е жногу топло деновиве.
    Се надевам нема да има ветар.

18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.547
    Допаѓања:
    39.526
    Застанете си во Лидл - от над Врасна, односно овој што го пиша меѓу Ставрос и Аспровалта, супер е снабден и нема потреба да се маткате во Солун, и овој ви е уз пат.

Иначе не знам дали постои и годинава, ама лани имаше една пекара, страва благи работи имаа за доручек. И уште една, таа многу веројатно дека постои и годинава, имаше преубави и благи и солени работи за доручек, секогаш беше гужва наутро. Ќе ги најдете таму кога ќе шетните ако работат и годинава :)

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.694
    Допаѓања:
    35.621
    Супер ќе ви биде штом сте со помало дете и не сакате забава :) Ние бевме со 8 и 10 години деца, па шетавме до Аспровалта ;)
    Лидл-от во Врасна ви е супер опремен, 15/20 минути е од Олимпијада, не мора од Солун.

@brm_brm Нема природни сенки. Плажите после Олимпијада имаат.

На mareane и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  20. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.748
    Допаѓања:
    14.452
    Предлог за сместување во Торони?