Ahoy rezeviravme za vo nei pori od 14ti , 5 vecera, sega si mislam da ne e kasno mnogu ne sum bila nikogas taka kasno na odmor ama ete taka ni se pogodi nekako godinava. Kakva e Grcka vo sredina na septemvri?
Zdravooo, sakam da prasham mislenje za ipsos. Kolku se cenite tamu ,lezalkite, kako so avtobus mozam da stignam do drgo mesto i dali toa e sigurno
Да, одат многу фамилии со деца, баш фамилијарно место е. Единствено што може да ви биде малку досадно, оддамна не сум бил, не знам дали има сега нешто повеќе занимации.
Луѓе, кој планира на Пилион и Волос периодов, нека откаже. Ситуацијата таму е катастрофална. Истоти важи и за Лариса, Трикала, не помислувајте. Водата е наводно крената 10м и уште се крева, катастрофална ситуација. Ако некој е сега заглавен таму и не успеал да се евакуира денес/ вчера кога беше отворен автопатот, или нека чека, или друга опција е преку Атина и Јанина (или Ламиа - Јанина), што е стотици километри повеќе од нормалното. Кој планира Евија, Скијатос, Скопелос, Алонисос, и надолу накај Атина, убаво нека се информира пред тргнување кој пат да го одбери. Автопатот Е - 75 јужно од Катерини па сé до Ламија е затворен. Тоа значи дека по автопат не може да се стигне ни до Неи Пори, Платамона, Стомио барем сега во моментов, за Лептокарија, Литохоро, не сум сигурен. Сепак до овие места може да се стигне по локалниот пат. Едит: Ако крајната дестинација ви е до Неи Пори или Платамона, полицијата прави исклучоци и дозволува да стигнете до таму по автопат. Сепак, препорака е да одите по магистралниот пат, плус ќе заштедите некое евро на патарини. За тоа треба да се исклучите кај Плака, и продолжувате кон Лептокарија, Скотина, Пантелејмон, Платамона и конечно до Неи Пори. Инаку сега времето е супер, ситуацијата стабилна секаде освен на наведените места, времето одлично, морето топло.
Точно, веќе нема. Вчера се корегираа и почнаа да дозволуваат сите со крајна дестинација до Неи Пори да го продолжат патувањето по автопат, а сите што патуваа после Неи Пори, макар тоа било Неа Месангала или Стомио, беа пренасочувани. Баш пред малку поминав по автопатот, чудна глетка е, скрос празен е, а обично многу прометен. 5 - 10 коли дали видов. Затоа сега Игнација е фул, и со шлепери и со коли, по него ги пренасочуваат за Атина, Пилион, Волос, Евиа, Спорадите... и патарините се бесплатни на Игнација автопатот (ако одите на Јонско море значи, или од/ до море од/ до Меџитлија), до кога не знам.
Здраво има 2 слободни места Скопје - Халкидики тргнување утре сабајле од Скопје. Контакт Вибер +38976906615
Од Лидлот во Лептокарија до центарот може ли пешки да се оди, блиску ли е? Утре си идеме дома и сакаме успат да застанеме во Лептокарија да прошетаме и испазариме во Лидл а колата не ми се остава некако било каде
Ne,mene mi istekuvashe za 10 dena ,pa vlegov.Rekov samo deka odam na odmor i za vrakjam za nekolku dena,ne mi pravija problem.