@Seli20 Потврдувам за Скијатос, магичен е. Ние бевме пред две лета, бевме сместени во вила во центарот, до плажите одевме со автобус. Имаше на секои 5-10 минути, постојки насекаде, нас ни беше одма до вилата, за 7 дена ги прошетавме сите плажи. Моја препорака е плажата Кукунарис и Агиос Параскеви.
Zdravo, ke odam vo Juli na Tasos, smesteni sme vo Skala Potamia na Golden beach. Mi treba pomos okolu prevoz - kako bi mozele da odime denski na drugite plazi Marbel, Paradise, La Scala, Psili Amos i do Giola, a navecer sakame da shetame vo Potos, Limenas, Limenarija. Mladi sme ne vozime kola, edinstveno ako ima avtobus a za skuter ne znam dali e bash bezbedno bidejki ne sme vozele do sega a sto citav patot nakaj Marbel beach e zemjen.
До Марбел сигурно нема превоз. А и од голден до лименарија има доста пат. Плажата во Лименарија не чини инаку Глејте да се запознаете со некој пар со кола па заедно да шетате. Така ние кога бевме ни се приклучи еден пар и само превоз делевме (даваа пари за гориво)
А со такси да не знаеш како е и цените како им се? За навечер ми е највеќе сакаме да шетаме да излеземе овде во Скала Потамиа на Голден бич не знам дали има нешто
Планирам патување до атина со кола, од шведска, битола на еден недела и атина едно две недели и назад пак во ладното
Предлог ресторани и плажи на втор крак (било кој дел)? Да не имате и искуство со апармани, бутик хотел со своја плажа?