Имам букирано смештај ама по видеата од интернет од околинта, ама баш во близима нема барови, но ќе попешачиме лево десно Важно да не е изгор, нок за 2ца е 55е
Nea Mudania ili Nea Kalikratija што каде е подобро? Да не имате некое сместување да препорачате? Најдов во Nea Mudania 70evraпрв ред на плажа ама многу ретро сместувањето, во Nea Kalikratija 90-100 evra ноќ некако прескапо
вилата е убава, плажата е на 30м, ако сакате на лежалки малку подоле има бар, 10 евра со консумација за 2 лежалки и чадор (цена во јуни)
@Mazegin Да поефтино беше еспресото од 5 евра. Фрапе со вода 4,50 евра, топка сладолед 2 евра, имаше некои бургери околу 4 евра, сок негазиран околу 4, 4.50евра мислам беше. Е сега можеби во сезона имаат други цени или друга политика на користење , ама во јуни беше вака.
Од Скала Фурка, до Флогита, па Неа Пори, сега Сарти и не можам да одлучам. Одиме со три деца каде треба да е доста плитко и каде што е долга плажата за да може да се стави и сопствени лежалки о да не е изгор скапо бидејки мојава екипа сака се Во Скала Фурка сум била ок е, само не можам да најдам смештај, се мислам за Неа Пори дали е ок местото не сум била таму, читам секакви искуства. Или предложете ми вие некаде за со деца
Неа пори ти е добро, плитка и долга плажа, луна парк за деца. По рестораните не е мн скапо. Околу 12е пица, риба 15,18,20е зависи каква, гиро околу 4е
За деца и според барањава ти се супер Фурка, Флогита и Неи Пори, последново посебно, ама Сарти не. Подлабоко е и отворено море, па неретко знае да има и доста бранови. Исто можеш Неа Плагија (споено со Неа Флогита), Неа Каликратија, Никити, Ормос Панагијас, Уранополи, Олимпијада апсолутно...
Прв пат одам на одмор во Неос Мармарас, па ако може препорака за плажи, ресторани, места што треба да се видат.
Има некој седено во вилава: https://jk.mk/tours/vila-tania/ Да ми каже точно каде се наоѓа, ептен е нејасно на мапава, всушност не се ни наоѓа на maps.
Гледаме некои убави понуди во Переа( Peraia) Бил некој натаму? Какви се плажите, дали се соодветни за со мали деца?
По сликите ми личи на Crown Hotel многу пати сум била во Склони, во овој хотел не, но мене ми е убаво и мирно место.