Во Калитеа има ли некоја дива плажа каде можеме да бидеме на раат? Не сакам во гужвите и на лежалките што се поскапени.
Од Корали beach bar одете уште понадоле, таму се имам сликано јас и немаше гужва а плажата е убава, само што ќе треба сите лежалки да ги минете, Корали, Лотос, Охана итн…
Пресно вратена од Мудања. Ако сакате екстремно мирен одмор ( плажа до 9 саатот вечер и дома во апартманот ) тогаш идеално место. Нема апсолутно ништо. Се затвара во 8 вечер, има ресторани и барови убави на шеталиштето и тоа е тоа. Има 2 отворени продавници за некои гривнички и така џиџи-миџи работи и тоа е тоа. Локални маркети нема, само големи супермаркети што затвараат во 9 , многу досадно место за мене и мој вкус. Ние отидовме таму дека закажавме многу касно одмор и само таа дестинација остана, сега и никогаш повеќе во Мудања.
Поназад пишував за Мудања. Нема посебни случувања, за апла мирен одмор е супер. Инаку околу Мудања има и други плажи кои не се далеку, за релативно брзо се стигнува.
Да знам, кажав само мое искуство. За ептен мирен одмор е супер , ама нема апсолутно ништо посебно како во другите градчиња.
И Полихроно бев пред еден месец. Супер е , имаше многу гужва, екстремно многу. 15-20 евра лежалки од човек, може има поефтини .. не знам. Цените во рестораните се тие како и на сите места на краците. Ама живо е, има продавници,маркети, барови, ресторани, слаткари. Не е кој знае што ама добро е за еден одмор, многу е мало исто и плажите се екстреееееемно мали, сите се еден врз друг и затоа препорачувам лежалки за да сте разделечени од луѓето. Инаку ако сте вака на чадор и крпа ептен проблем, луѓето вечерта пред да одат на плажа со камени си “резервираат” место ставајки ги тие камења на крпите. Може ќе најдете место ептеееен подолу, не знам. Ова се случува ради екстремно малите плажи.
Резевиравме за Неа Флогита од септември, близу е и Неа Плагиа па ќе одиме и натаму. Ве читам за Неа Мудања јас па мислев поголемо градче има повеќе за шетање па ќе шетаме и натака.
те молам инфо за цени на лежалки? Ние ќе сме 10 мин пешки од Дионисис плажата, смештајот е Неа моундања сама плажа ама не е нешто лична во овој дел
Beach Bar “Moana” , првите 3 реда 12,5 евра од човек. Другите редови се само со пијачка и си седиш цел ден
Јас бев скоро. Лежалки за 20еур по човек конзумација, фактички не ја плаќаш лежалката доколку толкав трошок имате по човек. Можеби се наоѓа и за 15е, ама генерално од скоро време, повеќето барови функционираат на тој принцип, ако направиш нарачки за таа сума, лежалката ти е вклучена. Инаку плажата е океј, водата е чиста, ама ако се прашувам јас Пефкохори и Калитеа лично ми се поубави од Полихроно.
Калитеа несомнено. Пефкохори не се сеќавам какво беше. А, зошто, што не ти се допадна во Полихроно? Стварно во водата има камења?
Има на почетокот во плиткото, инаку водатс е веднаш длабока. Има плитко колку да се рече, потоа е одма длабоко. И да има натаму камења нема да ги осетиш затоа што нема да можеш да згазнеш, пошто нели е длабоко веднаш. А таму на почетокот има ситни каменчиња ама ништо страшно, не треба влечки за во вода да купуваш ако се прашуваш тоа.
јас моментално сум во Полихроно. Има луѓе, времето до понеделник ќе биде екстра. Цените на лежалките се генерално 5 евра од лежалка со купено кафе или нешто што чини 5 евра од менито. На неколку места имаше и поскапо, ама лесно е да се најдат овие што се по 5 евра.