Ако мислиш на Санторони да се бањаш на убави плажи, заборави на тоа. На Санторини се оди за се, освен за плажите.
Супер е каликратија особено со деца. Плажата е долга и широка и олитка со ситни камчиња песок (слично нешто како св.стефан во охрид). Добрата страна е ќто каликратија е мало градче кое живее 365 дена во годината, не е туристичко селцњ како многу во грција и имате се што ви треба
Фала ти баш за тоа прашувам дека ќе одиме со дете па ми е битно да е убава плажата и да има големо шеталиште
Да да има и кај да се шетате и улички со такви џиџимиџи, за деца играчки, паркче, колички, кафичи се имате буквално.
Искрено за смештај не знам, особено зошто лани доста поскапе тој регион, верувам дека и годинава ќе биде поскапо. Лежалките бар лани во повеќето барови беа со консумација, зимаш кафе, сок и сл и добиваш лежалка. Во некои барови ако дојдеш после 4/5 саат не ни плаќаш ништо. Ама имате многу слободно место за пешкири/ столчиња
Плажата во самиот град не е ништо посебно. Има и пристаниште, па мене тоа ме одбива. Како база, и ако одите на Сахара е супер. Плус е доста брдовито, па одење накај сместување не е наивно ни малку со канти лопати и фламинго. До самата плажа нема сместување, плоштадот е тука, па дури нагоре сместување има.
Е тоа е веќе проблем,баш сакаме смештај на сама плажа...фала ти многу ,а и сакаме кај што ќе сме сместени тука да е и плажата убава да не шетаме нагоре надолу
Има неколки хотели, и неколку згради, ама не знам дали има апартмани таму. Јас се што гледав е горе, и имаш најмалку 300 м до плажа. Плус најголем дел се на брдо, за назад е зезнато. За со мало дете не би ти препорачала. Е ако сте за возење по 6-7 км до Сахара, топ е. Паркинг, средена плажа, широко. На некои им смета што од море до лежалки има за одење, ама мене тоа ми е топ.
Дали бил некој на Пелопонез во all inclusive да ми препорача хотел? И општо некои хотели (не на Халкидики) кои се ресорти на песочна плажа, со опција all inclusive? Годинава се мислам да фатиме надоле со кола, ама никогаш не сум била на Пелопонез не знам што да очекувам, каква е клима, температура, вода, ветрови и сл.