Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.927
    Искуство со Олимпијада за со дете?

2. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    405
    На само 18 км од Неа Каликратија е Неа Флогита, мене лично за со мало дете ми беше топ, плажата и водата се совршени. цените пристапни 2 лежалки имаш за околу 8-10 евра со пијачка.
    Шеталиште големо нема.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.799
    Допаѓања:
    173.173
    Водата е чиста, ама на плажата на влезот во вода има крупни камчиња па без сандали за вода не би влегла.. Тоа на 90% од плажата..
    За шетање има.. Ама е топ место за база и за шетање по другите плажи

Имаш СЕ. И големи маркети и ресторани и гиро и шеталиште и се..

За со деца е бидејќи имаш и доктори за не дај боже..
    Ние бевме лани, сакам пак годинава ама нешто со цениве ми се неприфатливи.. Во Турција ќе одам попрво за тие пари

Од 21 до 27 јули гледав во хотелчето лани кај што бевме, сега е 1700 евра за тие 6 ноќи со појадок. Лудница :rofl:

На tina2018 и ♡☆♡ им се допаѓа ова.
  4. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    49
    Фала многу на одговорот. Во кој хотел бевте ?

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.799
    Допаѓања:
    173.173
    https://www.booking.com/Share-RPFQPp

Acrotel Lily Ann Village

На ♡☆♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    14.676
    Зависи колкаво дете. Малата ми беше 2 год и супер е како за неа. Се ти е на 2 чекора. Плажата тука, шеталиште мало да пуштиш нога. Е сеа на големата (12 год) баш и беше досадно :)

На lovely91 и Brideyy им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.654
    Да, ние 3 години со ред. Безбедно е.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tete Capdevila

Tete Capdevila Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Искуство со Тасос? Кое место е најубаво за сместување, плажи итн.?

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  9. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    3.798
    Мислам дека имам пишувано за тасос, ама ќе повторам тоа што памтам и според мене што мислам.
    Мислам дека е битно да имаш кола за тасос. Ако сакаш да шеташ, а ќе сакаш, јас друг избор не видов. Знам дека има автобусчиња ама не ми беа нешто чести, башка мн плажи се на специфични места за што ти треба кола.
    Смештајот е значително поскап од пред неколку години јас бев во 2023, дури и тогаш не беше ефтинко. Ние бевме сместени во филипос хотел и задоволна сум од хотелот. Нов хотел со преубави маслинови дрвја околу. Имаше мн фини плажички во близина на 100 метра.
    Двата главни града тасос на север и потос на југ се опремени со се што ти треба и убави за шетање, но мене северниот ми беше подобар. Фери може да фатиш од кавала или керамоти ние одевме преку кавала, брзо се стига и убава вожња е, на нег го има распоредот.
    Плажите на островот сите се стварно убави. Мермерната според мене е премногу извинака и освен ако не одиш во 6 сабајле, место слабо. Преголема гужва е и скапо. Јас секогаш ги одбирам поприродните плажи без многу гужва, па така шо ми се свиѓа таму застанувам. Знам и да станам од плажа после еден саат и да си одам ако не ме бендиса. Најмногу ки се допаднаа плажите Алики, но од другата дива страна, кинира бич, плажите под потамиа и панагиа, ливади бич и секако, нештото што најмногу го памтам giola.

На Tete Capdevila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tete Capdevila

Tete Capdevila Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Ако се направи споредба: Лименас и Потос, кое место за сместување да го изберам? :sweat: (Лименас е северно, Потос е на југ така?):D
    Во мислење сме со дечко ми, бидејќи слушаме различни искуства (Лименас било пристаниште, ама па повеќе снабдено). Вака што гледам по опис и околни плажи, Лименас нуди повеќе за посета. А секако планираме со кола.

11. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    3.798
    Лименас е поголем и да пристаниште е. Зависи што барате. Доколку ви треба град поголем и поснабден тогаш лименас. А ако скате одмор, било кое др мало село. Во потос долу има и поголема гужва, повеќе се осеќа дека е помал.
    Доколку сакате и во близина да ви е убава плажа за бањање за некад кога нема да ви се шета одберете било кое др место освен овие две. Лименас плажа у близина нема освен глифада, но поголема ви е гужва и ради близината на самиот град башка бродови. Потос долу исто мн мало место и плажата фул. Лименарија исто на југ поголем град со мн долга плажа тоа е предност. Но трипити до него плажата е навистина мн убава

12. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    138
    Сакам да резервирам првата недела од јуни на прв крак, како е времето тој период? Топла е водата?

13. Rosonerka

Rosonerka Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    4.643
    Tасос е преубав, ама си бара кола и организираност.
    Јас и дечко ми го одбравме Потос, плажа имавме на 50м(само еднаш отидовме на таа плажа) и бевме сместени на самата уличка навечер што ја затвараа за коли и беше шеталиште, кај што имаш пицерии, гиро, палачинки, маркетче, свашта.
    За плажи секој ден одевме на различна.
    Псили Амос пристапна е блиску до Потос, Алики преубава(најмногу ми се допадна) само тесна и доста гужва имаше ама водата е преубава, Парадајз beach огромна, убава песочна, патот е удолница и кола мораш да оставиш горе, Мермерна и мене ми беше онака рентавме мотор ради патот, имавме среќа за последни лежалки инаку џабе ќе беше патот, исто манастирот Св.Архангел Михаил видете го има преубав поглед и е по пат накај мермерна. Најубав beach bar дефинитивно La Scala во Лименас, има и лидл во Лименас.

Лименас навечер го шетнавме 2-3 пати, и последниот ден пред да си одиме на плажа Тарсанас, се на се скоро цел остров ќе го свртите.
    За вечерно излегување дефинитвно Лименас е поубаво, ама Потос некако ми беа поблиску плажите.

Последна измена: 25 февруари 2025
    На Tete Capdevila и awkey им се допаѓа ова.
  14. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Плажата крш е во Лименас. Бродови и танкери поминуваат и не е убаво да се бања некој на такво место.

15. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    3.798
    Тука се слагам, а мислам ако не ја помешав дека таму имаше и една река од канализација што се влезаше и не беше најпријатно

16. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Па секое место каде што има пристаниште е лошо за бањање. Исто ко во Солун да се бањаш. Цела нечистотија од бродовите што ја развлекуваат оди на плажите.

Лименарија исто не би ја препорачал за плажа, бидејќи е тесна и со каменчиња и песок. Потос е ок, јужниот дел е добар со плажи, а исто и источниот, со тоа што таму нема поголеми села за шетање навечер. Дури и нема села. Ресорти и кампови се.

На Tete Capdevila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vanjce09

Vanjce09 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    37
    Kazete mi kade da odam so dve deca mali 4 i 7, da ima lulaski, za setanje navecer i ubava plaza, marketi. Gledav Leptokaria, gledav Nei pori, Nikiti, Paskudia. Predlog ve molam. Fala

18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.543
    Допаѓања:
    9.782
    Само Лептокарија не оди, се друго е супер избор, посебно Неи Пори.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.590
    Псакудија не, ќе им биде досадно на децата. Ништо нема таму. Ќе треба секоја вечер да одите Никити. Таму е супер и од овие мој предлог е Никити. Може е Неи Пори, убаво е и со цени далеку попристапно од Никити.

Лептокарија исто не, има за шетање и се тоа, ама рачунајте попладне нема капење, бранови фаќаат огромни, а и плажата во голем дел е со камчиња. Брановите се најголем проблем, отворено море е и често ги има, плус баш се изразени поради длабочината на морето. Одма е длабоко.

20. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    769
    А Метаморфози за со 2.5 год.?