Зашто Грција си е Грција и услугата секогаш ќе е над секоја друга. Во крвта им е тоа да те услужат профи, останатите се аматери. Мене и кога не ми била во опција за долг одмор, пак сум се навраќала надолу. *** Него не знам зошто очекувате да е евтино, бар јас немав некои очекувања дека цените ќе се исти. За долу, и во септември имате некои места каде водата е исто толку топла и пријатна што не мора да значи дека нешто претерано скапо ќе ве чини. Е сега да, зависи кој кога зема одмор, итн. Ама, има решение и за тоа.
Убаво кажано. Јас би дополнил со уште нешто. Не само што услугата во Грција е друга, туку знаат како да ти ги земат парите, а притоа да си задоволен со добиеното. Ова е една од причините што после толку негирање од страна на грчкиот народ на социјалните мрежи и политичарите, македонците пак одат на одмор во Грција. Има уште многу што да се пишува за ова.
@Компир Манџа баш, знаат како. Дури мислам дека во крвта им е тоа, скроз природно им доаѓа. А јас тоа посебно си го ценам, па искрено ич не се осеќам навредено како некои наши што се контраат политички (а сепак одат долу). Таму најубаво се осеќам и дефинитивно има што да се види. А кога некој ќе каже ,,па што имаат они, само Солун", значи дека ништо не виделе од Грција. А и таква природа има, ќејфови. Само нели, зависи и со која цел некој шета. Ама сè се наоѓа, ако се знае каде да се бара.
Турција ужас е морето. Бевме еднаш ужас, карпи во водата се испокршивмр на брановите. Бодрум е само добар ама па е изгор. Грција и селце да е ми одговара , одам за плажите, не за да се журкам. Плажите им се сон.
Ау, колку не. Услугата во Грција нула, најлошо од сите места каде што сум била. Секогаш во Грција услугата е на најниско ниво.
Пред шест години бевме, убаво си поминавме, поточно се одморивме. Е сега зависи каде сте сместени. Ние бевме во мало приватно хотелче на сама плажа, ноќевање со појадок, плажата беше песочна, чиста и плитка, за мали деца беше добра, ама знае да има морски ежови, треба да внимавате. Хотелот кај што бевме беше до ресортот Икос Оливиа, ретко кој се бањаше таму поради ежовите. Ние немавме проблем, а може и така се погодило. Ова беше плажата таму.
Што би препорачале повеќе за млад пар, Лефкада или Тасос? Некои препораки за смештај блиску до плажа?
Koga bevme mlad par bevme na Lefkada i preubavo bese, sega se kaam sto ne bev i porano. Bevme smesteni vo Agios Nikitas, bevme preku savana, so avtobus, i toa mesto ni go preporacaa, ima plaza, a i peski odevme do Milos i Katizma... Lefkada e preubava, no sepak zavisi sto sakas. Na Tasos ne sme bile...
Дали некој претходниве неколку години бил во Крит? Гледам има интересни понуди за во хотел, all inclusive, па доколку сте биле да споделите искуство дали сте задоволни и кој хотел го препорачувате, можи да ми препорачате и друг смештај Исто се мислев и за Кипар па можи да споделите искуство и за таму
Лично не, но моја најдобра пријателка беше крит прехлани, а претходни на кипар. За кипар: организираа се сами, летаа од тука (не знам дали се уште го има летот), и најдоа смештај на букинг во ларнака. Шетале насекаде со локалните автобуси и било многу лесно за организација. За крит: одеше преку Јк травел, со чартер лет од ск (веќе го нема, ни имаш организиран трансфер од ск до солун и после лет од солун), смештај олинкузив таму и целосна организација, многу беше задоволна
Нема некоја значителна разлика, со тоа што во Потидеа зависи кој дел, добар дел од плажата е со ситни камчиња на почеток. Каликратија мислам дека е поплитко морето. Е сега Потидеа има значително помалку туристи што значи почисто и поубаво море, а и плажа според мене. Јерисос, со тоа што е релативно длабоко и често знае да има бранови бидејќи е отворено море. Во Потидеа секогаш спие. Зависи што приоритизирате
Се мислам помеѓу Неа Каликратија, Неа Потидеа и Фурка. Каде препорачувате за со дете од 1 година? Битно ми е да е многу близу до плажа која би била со чиста вода, песочна и да има доста плиток дел. Не ми е битен ноќен живот ама барем некоја улица да има за навечер круг да свртиме. И да, по можност амбуланта да има.
Здраво. Дали некоја била во Неа Скиони? Сакаме да одиме во crown hotelot па ме интресира некој дали бил и каква е услугата?