Кој ќе оди на одмор во Грција?

Discussion in 'Патувања и одмори' started by viki44e, May 19, 2010.

1. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Не е во овие што ги имаш пишано, ама ние лани бевме во Сивири, сместени одма на плажа, каде нема многу гужва, мало гратче, навечер има како пицерии, ресторани во случај ако сакате да седнете и мало плоштадче за да прошетате.
    Голема препорака ако одиш со толку мало бебе.

Ena05 likes this.
  2. Ena05

Ena05 Истакнат член

Го гледав и тоа местенце на почеток, ама се предомислив пошто прочитав дека имало струи таму и плажата не била баш за мали деца и непливачи. Точно ли е?

3. Romina

Romina Истакнат член

Јас сум била пред повеќе години, но во друг хотел. Го памтам како мирно мало место. Плажата баш пред нашиот хотел не беше многу убава, но ако поодиш малку имаше убава плажа со бар и лежалки. Имаше една уличка за шетање покрај плажата со ресторани, таверни и активности за деца.

mace89 likes this.
  4. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Лани бевме Неа Каликратија, градската плажа воопшто не е убава , длабока, нечиста со премногу луѓе, но блиску до нашиот смештај беше кокос бич плажа преубава , исто сахара ама таа со кола ќе треба подалеку е, исто плитко, убаво и гужва.
    Неа Потидеа , сме биле неколку пати во Голден бич хотел преку атлантис, хотелот е на 2 мин од плажа, плажата е убава, широка, не многу гужва за со мало дете измислено.
    Фурка, исто неколку пати сме биле, плажата плитка ама неубава, некако најнепогодена ни била споредено со другите, ама поветин смештја па сме шетале по плажи..

Се надевам ти помогнав малку од малку..

Ena05 likes this.
  5. Ena05

Ena05 Истакнат член

Фала ти. Може да ми кажеш зошто не е убава плажата во Фурка, што точно не ти се допадна?

andrejko82 likes this.
  6. Iva:)

Iva:) Популарен член

Искрено мене Фурка ми е идеална за со деца. Плажата е песочна и плитка, стандард големина за Халкидики т.е.не е претерано широка, супер е за бањање и пливање, смештај има одма до сами плажи што е многу практично и има една уличка со играчници, продавници и за јадење за навечер, има супер маркет и малку подоле Масутис. Кога бев јас пред неколку години приметив дека има доктор ама не сум 100% сигурна што и како функционира, може да изгуглаш за тоа.

Ena05 likes this.
  7. Ena05

Ena05 Истакнат член

И јас такво мислење стекнав за местово од тоа што читав по нет и од некои луѓе што биле ама еве има различни мислења.
    Амбулантата ја затвориле пред крајот на сезоната лани а дали ќе се отвори годинава, не знае. Но на 7км од таму имало здравствен дом што работи 24/7. Ова ми го кажа жена, што издава апартмани таму. Можеби на некој ќе му користи информацијава.

Iva:) likes this.
  8. Iva:)

Iva:) Популарен член

Да, дефинитивно корисна информација за здравствениот дом. Јас кога бев имаше амбуланта ама знам дека е променливо тоа затоа и реков не е 100% сигурно за сега во овој момент. Иначе Фурка не е искомерциализирана до тој степен да е фенси како местенцана на источниот дел од кракот Пефкохори, Ханиоти и слично ама тоа е уште подобро затоа што не е гужва како таму а реално Фурка ми е 100 пати подобро место за одмор од тие места. Особено ако можеш да најдеш смештај на плажа тоа е топ.

Ena05 and andrejko82 like this.
  9. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Фурка е ок, има место каде да шетнеш, има убаво гиро... не дека е до толку лошо, ама мене лично плажата или може таму сме биле сместени па не била нешто посебно, многу плитка одиш да се заборавиш, па после малку длабока па пак плитко.. на тоа мислев. Ама воглавно Фурка е ок (поевтина и со помалку гужва од друагат странба на кракот) блиску е до Сивири, Посиди .. и да со деца мали е сосем ок..

Ena05 likes this.
  10. Ena05

Ena05 Истакнат член

Најдов веќе нешто, едно преку агенција др преку група на фб. Едново е баш 20 м до плажа а другото малку подалеку 50м до плажа:D И не е скапо, 40-50 евра од вечер ама за септември. Ете и тоа како информација.

11. Ena05

Ena05 Истакнат член

Тоа за пливачи да, не е убаво што има толку плитко. Ама јас сум со дете од годинка, бебе практично што обожава вода па за него ќе биде супер тоа :)
    Со кола сме, штом се блиску тие места може некој ден и до таму да прошетаме.

andrejko82 likes this.
  12. lovely91

lovely91 Популарен член

Може контакт од смештајот :D

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Отвореното море има повеќе ветер и струи.
    Ние со бебе (9) месеци сме биле во Метаморфози зашто мене ми е најбитно плажата да има природна сенка кога си со така мало човече (а и јас сум ептен бела па не сакам под чадор да седам). И тоа е мало место и се е блиску. На делови од плажата има природна сенка.

14. Ena05

Ena05 Истакнат член

Агенцијата е ин травел, отвори ќе ги разгледаш вилите.
    А другиве се Apartmani Joani Furka, na fb taka se potpisani :)

lovely91 likes this.
  15. Ena05

Ena05 Истакнат член

За кое место ова поточно дека има ветар и струи?
    Плажата каква е таму?
    Ова со сенката ме замисли сега пошто и јас сум мн бела ама ај викам септември е, не е толку пекол.

16. lovely91

lovely91 Популарен член

Дали во Неа потидеа плажата е широка,во стил на Неи Пори?

17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Сите од страната на отворено море. Најголеми струи има во Посиди. Ние еднаш бевме ама беше Мај па не се бањавме нешто многу ама имаше прилично ветер. Фурка е на истата страна. Исто ветер имаше и лани во Сани на приемр во Август а внатре на кракот дента немаше ветер.

Ena05 likes this.
  18. Ena05

Ena05 Истакнат член

За Посиди сум слушнала. Метаморфози кај што сте биле нема ветар и струи? Ако е така ќе ме замислиш сега и тоа да го ставам у потесен избор :lol: Плажата каква е?

19. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Да, ние каде што бевме сместени (Голден бич хотел преку атлантис изгуглај ќе видиш) налик на Неи Пори. Морето е баш убаво таму.

Фурка , Сивири си има ветер таму..

lovely91 likes this.
  20. lovely91

lovely91 Популарен член

Е фала ти многу,ми помогна во одлуката .. ќе го видам и хотелот :)

andrejko82 likes this.