1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    Ми треба сооовет.:D
    Сакам ова лето да одам Грција на одмор ама неам појма каде.
    Единствено што знам е дека сакам да има долга песочна плажа(и) со лежалки и бич барови, убава чиста вода и да биди раздвижено и живо местото.
    Јас претежно сум одела на прв крак меѓутоа таму нема долги песочни плажи. Исто и на остров не ми се оди пошто треба насекое да се влечкам во кола за да го прошетам островот.

Се наоѓа нешто вака по мој вкус, препорака?;(

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    6.149
    Neos Marmaras.
    Градската плажа ко што памтам е долга и песочна и имаше бич барови на секој чекор. Не сум била повеќе од 10 години, ама ваљда не е многу сменето (со баровите).
    Плус во близина имаш преубави плажи за посета.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    6.664
    Барај смештај во близина на Nea Peramos. Тоа ти е кај Кавала, тој регион. Во близина ти е Ammolofoi beach, долга и песочна плажа, топ вода, имаш и бич барови.

Еве ти повеќе за местово, плажи, ресторани, барови.

Можеш и Врахос, на јонско море, погоре имаме пишувано. Раздвижени се местава ама не се премногу како на краците.

На christinnn и Annath им се допаѓа ова.
  4. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.537
    Парга или Скијатос ако се решиш за остров и нема да ти треба кола за на плажа, зошто не е долг островот и има нон стоп автобусчиња од градот. Врахос има тоа што го бараш ама не е живо баш.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    5.482
    Со смештај во Вурвуру, кај може најблиску да се оди навечер за разонода/вечера? Гледам нема баш избор на местенце во близина.
    Со дете сме, па сакаме мирно место, но сепак сакам да има навечер кај да се прошета и јаде.

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.600
    Допаѓања:
    9.324
    Не, ќе бидете ограничени и нема да видете се'. Има автобуси, тури со бродови до одредени плажи, ама не е тоа тоа. Барем скутери/четирицикли да рентате таму за цел одмор, ако нема кој да вози кола. :D

7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.600
    Допаѓања:
    9.324
    Имаш и во Вурвуру ресторани, ние лани бевме. Мене мнооогу ми се допадна бидејќи сакам помирен одмор. Има добри ресторани со вкусна храна. Малку е досадно што шеталиштето е помало и улицата потесна за две коли да се разминат, а коли има цело време. А една улица е и се' е долж по улицата.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    238
    Јас секогаш ја препорачувам Парга. Не знам колку ќе го твојот исполни твојот критериум за долга и песочна плажа, но една од плажите е доста долга и песочна. Инаку сѐ е блиску и нема потреба од кола.

На Amelia и christinnn им се допаѓа ова.
  9. Jjoooks

Jjoooks Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво :)
    Ве молам за мислење за во Паралија? И како се движат цените на јадењето,гирата моментално ако некој знае

На Minnak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    39.950
    Мене не ми е убава плажата во Паралија

11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.740
    Годинава решивме дс одмараме на кракот со мм,ама нормално секој ден на различни плажи.
    Дајте предлог за добри плажи на кракот?

12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.537
    Моментално цените не ги знам, ама сум била пред 15 год.и за морето може да ти одговорам дека не чини. Паралиа и Олимпик бич се поранешни мочуришта така некако, песочно е ама не е бистра и убава водата.
    На кој крак? Ако е за првиот Калитеа е добра плажа, широка, песочна, убаво море и само таа има плаво знаменце од цел прв крак, исто и Паљури е добро ама е прескапо. Останатите плажи за мој вкус не (Неа Флогита, Ханиоти, Пефкохори, Пеолихроно). Претесни, натрупани со лежалки, гужва и последно на два дена кога бев пред две години сите плажи функционираа со резервација и конзумација од прилика 40-50 евра. Од другата страна на првиот крак фино е на плажа во Фурка, исто не е толку широка ама е долга и нема толку гужва.

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.798
    Може ли да ми предложите убави места во Грција за одмор, и искуства :) Благодарам однапред:inlove:

14. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.768
    Допаѓања:
    41.736
    Релативно е тоа, што преферирате вие? Плажи, море, мирно/живо, историја, зеленило…?

15. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.798
    Искрено прв пат треба да одам летово Грција, досега не сум била :D па барам убава локација, сакам да има убави плажи убави места најмногу ми е за правење незаборавни фотогафии, предложете ми места со убави погледи:lol:

16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.768
    Допаѓања:
    41.736
    Во тој случај, фокус на острови. Лефкада, Крф, Кефалонија на Јонско, Скијатос, Скопелос, Тасос на Егеј. Ова од поблискиве и попристапни опции за нас.

Од други места, дефинитивно Парга, може и Сивота, од другава страна Афитос на прв крак, Кавала со сместување во Неа Перамос или Нес Ираклица, втор крак генерално е целиот убав исто така.

На АничеБананиче му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dita_girl

Dita_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    585
    nekoj mislenje za tasos? shto da posetime preporaki za restorani plazi i slicno?

18. ElJo

ElJo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Ми треба совет
    Со мало дете сме 2ипол год планираме да одеме крајо на август, почетоко на септ.
    Сакав да ми кажете за Лептокарија, Неа Пори и Платамона.
    Какви се плажите? И дали има шеталишта, паркови за деца?

19. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    5.216
    Од сите три најубаво е Неи Пори,плажата е широка песочна и не е длабоко идеално како за со деца,има големо шеталиште со таверни ,луна парк ,на некои места и лизгалки и нишалки како паркче има,исто така со вовче може да се повозите од Неи Пори до Платамона и тоа е интересно :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.153
    Допаѓања:
    18.996

Дали сте таму? Или ако одите кога?