Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    21.467
    Ми треба сооовет.:D
    Сакам ова лето да одам Грција на одмор ама неам појма каде.
    Единствено што знам е дека сакам да има долга песочна плажа(и) со лежалки и бич барови, убава чиста вода и да биди раздвижено и живо местото.
    Јас претежно сум одела на прв крак меѓутоа таму нема долги песочни плажи. Исто и на остров не ми се оди пошто треба насекое да се влечкам во кола за да го прошетам островот.

Се наоѓа нешто вака по мој вкус, препорака?;(

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    6.212
    Neos Marmaras.
    Градската плажа ко што памтам е долга и песочна и имаше бич барови на секој чекор. Не сум била повеќе од 10 години, ама ваљда не е многу сменето (со баровите).
    Плус во близина имаш преубави плажи за посета.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    6.943
    Барај смештај во близина на Nea Peramos. Тоа ти е кај Кавала, тој регион. Во близина ти е Ammolofoi beach, долга и песочна плажа, топ вода, имаш и бич барови.

Еве ти повеќе за местово, плажи, ресторани, барови.

Можеш и Врахос, на јонско море, погоре имаме пишувано. Раздвижени се местава ама не се премногу како на краците.

На christinnn и Annath им се допаѓа ова.
  4. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.782
    Парга или Скијатос ако се решиш за остров и нема да ти треба кола за на плажа, зошто не е долг островот и има нон стоп автобусчиња од градот. Врахос има тоа што го бараш ама не е живо баш.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.747
    Допаѓања:
    5.542
    Со смештај во Вурвуру, кај може најблиску да се оди навечер за разонода/вечера? Гледам нема баш избор на местенце во близина.
    Со дете сме, па сакаме мирно место, но сепак сакам да има навечер кај да се прошета и јаде.

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    9.528
    Не, ќе бидете ограничени и нема да видете се'. Има автобуси, тури со бродови до одредени плажи, ама не е тоа тоа. Барем скутери/четирицикли да рентате таму за цел одмор, ако нема кој да вози кола. :D

7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    9.528
    Имаш и во Вурвуру ресторани, ние лани бевме. Мене мнооогу ми се допадна бидејќи сакам помирен одмор. Има добри ресторани со вкусна храна. Малку е досадно што шеталиштето е помало и улицата потесна за две коли да се разминат, а коли има цело време. А една улица е и се' е долж по улицата.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    249
    Јас секогаш ја препорачувам Парга. Не знам колку ќе го твојот исполни твојот критериум за долга и песочна плажа, но една од плажите е доста долга и песочна. Инаку сѐ е блиску и нема потреба од кола.

На Amelia и christinnn им се допаѓа ова.
  9. Jjoooks

Jjoooks Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Здраво :)
    Ве молам за мислење за во Паралија? И како се движат цените на јадењето,гирата моментално ако некој знае

На Minnak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.038
    Мене не ми е убава плажата во Паралија

11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.820
    Годинава решивме дс одмараме на кракот со мм,ама нормално секој ден на различни плажи.
    Дајте предлог за добри плажи на кракот?

12. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    2.782
    Моментално цените не ги знам, ама сум била пред 15 год.и за морето може да ти одговорам дека не чини. Паралиа и Олимпик бич се поранешни мочуришта така некако, песочно е ама не е бистра и убава водата.
    На кој крак? Ако е за првиот Калитеа е добра плажа, широка, песочна, убаво море и само таа има плаво знаменце од цел прв крак, исто и Паљури е добро ама е прескапо. Останатите плажи за мој вкус не (Неа Флогита, Ханиоти, Пефкохори, Пеолихроно). Претесни, натрупани со лежалки, гужва и последно на два дена кога бев пред две години сите плажи функционираа со резервација и конзумација од прилика 40-50 евра. Од другата страна на првиот крак фино е на плажа во Фурка, исто не е толку широка ама е долга и нема толку гужва.

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.798
    Може ли да ми предложите убави места во Грција за одмор, и искуства :) Благодарам однапред:inlove:

14. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.798
    Може ли да ми предложите убави места во Грција за одмор, и искуства :) Благодарам однапред:inlove:

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Релативно е тоа, што преферирате вие? Плажи, море, мирно/живо, историја, зеленило…?

16. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    3.798
    Искрено прв пат треба да одам летово Грција, досега не сум била :D па барам убава локација, сакам да има убави плажи убави места најмногу ми е за правење незаборавни фотогафии, предложете ми места со убави погледи:lol:

17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Во тој случај, фокус на острови. Лефкада, Крф, Кефалонија на Јонско, Скијатос, Скопелос, Тасос на Егеј. Ова од поблискиве и попристапни опции за нас.

Од други места, дефинитивно Парга, може и Сивота, од другава страна Афитос на прв крак, Кавала со сместување во Неа Перамос или Нес Ираклица, втор крак генерално е целиот убав исто така.

На АничеБананиче му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dita_girl

Dita_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    589
    nekoj mislenje za tasos? shto da posetime preporaki za restorani plazi i slicno?

19. ElJo

ElJo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Ми треба совет
    Со мало дете сме 2ипол год планираме да одеме крајо на август, почетоко на септ.
    Сакав да ми кажете за Лептокарија, Неа Пори и Платамона.
    Какви се плажите? И дали има шеталишта, паркови за деца?

20. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    5.503
    Од сите три најубаво е Неи Пори,плажата е широка песочна и не е длабоко идеално како за со деца,има големо шеталиште со таверни ,луна парк ,на некои места и лизгалки и нишалки како паркче има,исто така со вовче може да се повозите од Неи Пори до Платамона и тоа е интересно :)

На troublemaker94 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.