Ми треба сооовет. Сакам ова лето да одам Грција на одмор ама неам појма каде. Единствено што знам е дека сакам да има долга песочна плажа(и) со лежалки и бич барови, убава чиста вода и да биди раздвижено и живо местото. Јас претежно сум одела на прв крак меѓутоа таму нема долги песочни плажи. Исто и на остров не ми се оди пошто треба насекое да се влечкам во кола за да го прошетам островот. Се наоѓа нешто вака по мој вкус, препорака?
Neos Marmaras. Градската плажа ко што памтам е долга и песочна и имаше бич барови на секој чекор. Не сум била повеќе од 10 години, ама ваљда не е многу сменето (со баровите). Плус во близина имаш преубави плажи за посета.
Барај смештај во близина на Nea Peramos. Тоа ти е кај Кавала, тој регион. Во близина ти е Ammolofoi beach, долга и песочна плажа, топ вода, имаш и бич барови. Еве ти повеќе за местово, плажи, ресторани, барови. Можеш и Врахос, на јонско море, погоре имаме пишувано. Раздвижени се местава ама не се премногу како на краците.
Парга или Скијатос ако се решиш за остров и нема да ти треба кола за на плажа, зошто не е долг островот и има нон стоп автобусчиња од градот. Врахос има тоа што го бараш ама не е живо баш.
Со смештај во Вурвуру, кај може најблиску да се оди навечер за разонода/вечера? Гледам нема баш избор на местенце во близина. Со дете сме, па сакаме мирно место, но сепак сакам да има навечер кај да се прошета и јаде.
Не, ќе бидете ограничени и нема да видете се'. Има автобуси, тури со бродови до одредени плажи, ама не е тоа тоа. Барем скутери/четирицикли да рентате таму за цел одмор, ако нема кој да вози кола.
Имаш и во Вурвуру ресторани, ние лани бевме. Мене мнооогу ми се допадна бидејќи сакам помирен одмор. Има добри ресторани со вкусна храна. Малку е досадно што шеталиштето е помало и улицата потесна за две коли да се разминат, а коли има цело време. А една улица е и се' е долж по улицата.
Јас секогаш ја препорачувам Парга. Не знам колку ќе го твојот исполни твојот критериум за долга и песочна плажа, но една од плажите е доста долга и песочна. Инаку сѐ е блиску и нема потреба од кола.
Здраво Ве молам за мислење за во Паралија? И како се движат цените на јадењето,гирата моментално ако некој знае
Годинава решивме дс одмараме на кракот со мм,ама нормално секој ден на различни плажи. Дајте предлог за добри плажи на кракот?
Моментално цените не ги знам, ама сум била пред 15 год.и за морето може да ти одговорам дека не чини. Паралиа и Олимпик бич се поранешни мочуришта така некако, песочно е ама не е бистра и убава водата. На кој крак? Ако е за првиот Калитеа е добра плажа, широка, песочна, убаво море и само таа има плаво знаменце од цел прв крак, исто и Паљури е добро ама е прескапо. Останатите плажи за мој вкус не (Неа Флогита, Ханиоти, Пефкохори, Пеолихроно). Претесни, натрупани со лежалки, гужва и последно на два дена кога бев пред две години сите плажи функционираа со резервација и конзумација од прилика 40-50 евра. Од другата страна на првиот крак фино е на плажа во Фурка, исто не е толку широка ама е долга и нема толку гужва.
Искрено прв пат треба да одам летово Грција, досега не сум била па барам убава локација, сакам да има убави плажи убави места најмногу ми е за правење незаборавни фотогафии, предложете ми места со убави погледи
Во тој случај, фокус на острови. Лефкада, Крф, Кефалонија на Јонско, Скијатос, Скопелос, Тасос на Егеј. Ова од поблискиве и попристапни опции за нас. Од други места, дефинитивно Парга, може и Сивота, од другава страна Афитос на прв крак, Кавала со сместување во Неа Перамос или Нес Ираклица, втор крак генерално е целиот убав исто така.
Ми треба совет Со мало дете сме 2ипол год планираме да одеме крајо на август, почетоко на септ. Сакав да ми кажете за Лептокарија, Неа Пори и Платамона. Какви се плажите? И дали има шеталишта, паркови за деца?
Од сите три најубаво е Неи Пори,плажата е широка песочна и не е длабоко идеално како за со деца,има големо шеталиште со таверни ,луна парк ,на некои места и лизгалки и нишалки како паркче има,исто така со вовче може да се повозите од Неи Пори до Платамона и тоа е интересно