Dali nekoj bil vo Perea da mi kaze Dali ima sto da se vidi , zanimacija za deca i kakva e vodata? Ceni na lezalki I hrana , ima li lidl?
Дали некоја била во Коккино неро? Баравме гратче за викендов и најдов смештај, ама не знам дали да ризикуваме или да одиме на проверено место. Со мало дете сме плус… Ако некоја била да ми каже искуство или сепак да си одиме во градовите пред тоа гратче…
Не е преплавен со срби и наши. Јас бев во септември и воглавно беа грци, а има и доста британци. А за тоа кај да се сместиш и каде да одиш, кажи ни повеќе детали околу тоа каков одмор преферираш...
Ако сте со мали деца, ги препорачувам местата на Ситонија, Пскаудја, Ормос Панагиас и Каливес. Бевме 5 дена и супер си поминавме. Нема многу гужва овде, особено во Каливес и Псакудја , во повеќето кафулиња на плажа не се плаќаат лежалки, што порачаш толку плаќаш. Морето супер, плитко за деца. Особена препорака за Garlis apartments во Псакудја. Чисто, средено, со голем двор со паркинг, плажата е 2 минути од апартманот.
Пред се пар сме, ќе одиме со кола, немаме проблем со шетање. Неќам гужви и претурање со луѓе и повеќе ги преферирам дивите плажи. Не ми требаат журки искачање и такви фаботи значи лежерен одмор
Ние бевме сместени во Агиос Георгиос, мало мирно место, дури монотоно, 2 маркети, некоја таверна и толку. Штом сте со кола за сместување ви е добра опција дека ефтин смештајот таму, за разлика од познатите места. Плажата убава и широка без гужва. На шетање одевме во главниот град и околните местенце, ќе разгледаш на google што ќе ти фати око за шетање но Кeркира обавезно посетете ја, навистина вреди.
Може ли да ми предложите некој хотел со полупансион во Грција (било каде)? Лани невме во Касандра Беј и убаво беше, за двајца 70€ плаќавме од ден со понадок и вечера, оваа година нема место. Барам до 100€ на ден не мора да е нешто луксузно. Доколку имате предлог искуство пишете ми
Сега тешко да најдеш по таа цена во хотел, види некои last minute понуди, ама искрено, уште во јануари кога резервирав беа полни попристапните хотели, во поскапи може да има место.
Дали некој бил во скоро Афитос, да споделите импресии? И случајно да не знае некој како стојат со цените за лежалки?
Селото не е големо, вака раздвижено си е ама мирно нема гласна музика и сл. За смештај ние бевме 5 дена, 100 евра од ден беше. Преку booking го најдовме смештајот
Имаш одено претходно? На гугл мапа ептен штуро изгледа, ко да е пристаниште со куќи само. А најдов океј смештај, па се мислам. Некој што бил да сподели инфо.