Предложете некоја агенција што нуди хотелско сместување со вклучен превоз и појадок за Скијатос или Тасос, евентуално Кефалонија. За септември. Освен Ескејп и Стаф, пошто во Ескејп се е резервирано, а во Стаф се што видов беше со сопствен превоз.
За хотелско сместување во Скијатос имаше и од Сама Холидеј, но не сум сигурен дали беше со вклучен превоз. Кефалонија, ако не грешам, ја нуди само Балкан Фан како понуда, но апартманско сместување.
Здраво.Оваа година решивме да ја земеме и баба ми со нас на летување.Бидејќи целиот прв крак ни е прошетан ,овој пат планираме да идеме на вториот крак.Каде е најдобро да се сместеме се со цел целиот крак да ни биде лесно достапен за шетање,бидејќи сакаме секој ден на различна плажа да сме.Далу се плажите лесно достапни со автомобил односно што помалку да има за пешачење до плажа.Сакаме да идеме крај на август.Каква е водата во тој период и дали има премногу бранови.Благодарам за секој одговор.
Дали некој бил во Вергиа блиску до Каликратија?За на плажа секако ќе одиме Каликратија само дали на местово има нешто да се прошета да се купи?
Да не бил некој Сахара Резорт деновиве или лани во сезона да ми каже цените како се? Се плаќа паркинг, лежалки или со пијачка следат лежалки и чадор? И друга идеја за плажа, нешто блиску до Солун за еднодневна екскурзија од Скопје?
Дали плажите се во населените места или мора превоз да се користи? Т.е дали самите гратчиња имаат свои плажи (како на Крф на пр.)
Има плажи секаде, е сеа превоз треба (не знам дали има таму да речам она градски превоз). Исто како за лефкада ако сакаш да видиш убави места и плажи мораш да шеташ па мора нешто кола или моторче
Хелоу. Дали некој од вас бил во кампот Platanitsi во Грција? Размислувам да одам со шатор на неколку дена, па ме интересира какви се условите таму, кои се цените, дали е чисто, дали е дозволено со куче, дали има сенки за да не биде шаторот цел ден на сонце?
Оваа година одлучивме Никити, немам одено досега, дали на секоја плажа има за сопствени лежалки. Досега никогаш немаме носено со нас, оваа година на мисла сум дали да си понесеме Некако 50 евра за лежалка не ми се дава.
Ништо од Скијатос, изгледа Неос Мармарас ќе биде. Вака по слики нормално и пристојно ми изгледа. Но сепак, друго е во живо нели. Кажете ми какви се плажите, како стојат со цени на лежалки, храна, пијачки и слично? Дали има кај да се прошета?
Lani ne bea site po 50e. Vo prviot, vtoriot red onie krevetite so baldahini bea 50, pa I 60, tie ponazad klasicni lezalki bea po 15 bez nisto.
Лани Фурка плакавме 40, претходната 30, сега очекував 50 да се. Ај до 30 се јаде некако, ама па повеќе не ми се дава.
Дали некој знае какви се плажите на трет крак, поточно за Уранополи ме интересира. Дали е а со деца? Се мислам помегу Уранополи и Неа Скиони
Ние стално кога одиме на втор крак сместени сме во Сарти, некако најблиску ни се убавите плажи и убаво е за шетање навечер. Конкретно плажата во Сарти не ми е убава, доста е нечиста и има бранови ама ние одиме на околните: Каламитси, Арменистис, Портокали итн. Пристапот до Арменистис е малце потежок, има пешачење некои 15 минути од паркингот ама плажата е препреубава. Каламитси е супер, може да се паркирате одма до самата плажа, има таверни и кафичи одма до плажа. Портокали е доста мала, константно има гужва, има доста камења и не би ти ја препорачала за со баба. За пливање е преубаво, водата е рај, евентуално да одите мнооогу рано сабајле. Таму и на Арменистис нема лежалки, ние секогаш одиме со наши столчиња и чадори. Ја фалат и Тиганиа ама сеуште не сме биле таму. Во август има бајаги гужва така што планирајте да одите порано на плажа за да најдете паркинг.