Ако сакате на еден ден да одите само има екскурзии од Уранополис. Ја бев на таа со крстарење покрај Света Гора и потоа зависи на некоја од плажите на Амулијани околу 35е беше турата. Има и само покрај Света Гора која е 25е. Само сега во екот на сезоната мора порано да се закаже бидејќи е гужва. Има една агенција во Јерисос каде што може да се резервира, но може и онлајн. Но, ако сакате сами да одите во сопствена режија тогаш се поаѓа од Трипити. Има траект околу 3.5е од лице и 10е за автпмобил. Доброто е што може цел трет крак да го прошетате и со локалниот автобус, картата е 2е. На Амулијани во текот на сезоната исто така има локален автобус до сите плажи па така може да ги поминете сите. Аликес е најубавата. Инаку Јерисос е најразвиено од сите места на третиот крак, но има уште многу потенцијал. Кој сака да одмори, топ е таму, а за шетанки нема многу само едно шеталиште, но плажата е огромна и можеш кога сакаш и било каде да легнеш без да зафаќаш место рано сабајле.
Јас бев пред месец дена, баш е за со деца. Плитко, покрупен песок е, негде знае да има камења, но на градската е океј, али имајте си од оние папучи за у вода. У принцип доста е средено и чисто сегде. Лежалкитр се ефтини обично со пијачка
Колата е на мое име, дали треба да вадиме полномошно за дечко ми и дали воопшто бараат во Грција? Јас мислам дека нема да треба затоа што јас сум во возилото сепак, ама еве се убедуваме Грците да не смениле нешто
Не треба доколку си во возилото. Ако дечко ти оди сам со твоја кола тогаш… Јас стално ја возам колата на дм и никогаш не ми побарале полнимошно нигде
Мене ми се случи во Македонија да ми побараат полномоштво, во друг град. Другар ми ја возеше колата, не сопре полиција, и му бараа полномоштво. Викам, моја е колата, еве ви лична карта да видите дека се совпаѓа со сообраќајната. И ми вика полицаецот зошто јас не сум возел? Викам, оти пиев алкохол и како совесен возач не сакам да го прекршувам законот. Ми вика, дали сте во некакво сродство со возачот? Да. Братучеди сме. Ја гледа улицата иста, и ни рече: добро тогаш, може да одите. Ако не бевте фамилијарно поврзани, тогаш треба да има полномоштво иако и ти си во автомобилoт Ете, не знам дали треба по закон, ама знам дека не измалтретира. Така да, најубаво е да си извадите на нотар, 500-600 ден е.
Нема на што. За да ви биде мирна главата, и овде, чим ја возите и двајцата, решете го тоа. Уште ова заборавив да надополнам. За Грција сега проверуваат додатна опрема, дури одат до таму да го проверуваат датумот на кутијата за прва помош. Ако e истечен рокот - казна. Па, проверете си го и тоа пред да одите на пат.
Повели. Се што треба да имате од опрема е наведено овде: https://sv.mk/zadolzitelna-oprema-koja-treba-da-ja-poseduvate-vo-svojot-avtomobil/ Зимска опрема не треба да имате сега, тоа ваши од Ноември. Резервно тркало или сет за репарација, во зависност што има колата. За ПП апарат мислам дека исто не е задолжително, го променија законот. @quattro ќе го тагнам да потврди. Друго се треба.
ПП апарат е задолжително ако возилото е на погонско гориво ТНГ т.е Автоплин и има плински уред (боца) во него. Мислам за Грција задолжително е ако е и караван колата или со себе носиш камп приколка. А за возила на нафта/бензин мислам дека им е променет законот и не треба. Тој што ја вози колата а во лична карта нема иста адреса со соптвеникот на возилото , потребно е задолжително полномоштво и истото да има превод, без разлика што сопственикот е во кола. И забрането е возење со летни обувки како влечки, јадранки/апостолки, сандали. Казните за ова ако ве фатат се превисоки, особено во земја членка на ЕУ. На било која бензинска имате Европски сет за опрема. Се за Грција имаш тука: https://amsm.mk/service_info/grtsija/
Што е безобразно? Прашав зошто не си проверила кај одиш за да не ти е досадно на тебе. Мене сеедно ми е )
Нема врска тоа што си и ти во возилото, ништо не значи. Проверуваат документација и да, треба полномошно. За малку пари ризикувате да пишат казна.
Омилено местенце ми е од првиот крак, селце со душа, потсетува на некое италјанско место. Шеталиштето е на брдо, и и го гледаш морето од висина. Плажите се долу. Лежалките прв ред 60 евра беа пред 3 години. За целосен одмор, не би отишла јас, мало е. Повеќе ми е како за еднодневна прошетка. Зависи што сакате.