Годинава ново време имаат за прием и напуштање на собите во хотел Jenny , Сивири... приемот е во 15 часот по грчко време што е многу касно за децата....... а напуштање е од 9 до 12 часот.. Има ли шанси да се моли за порано да не сместат? кој бил во хотелот сега скоро па да сподели . И колку се лежалките на плажа, да не знае некој?
Не знам конкретно за таму, ама пиши им замоли ги..ако немаат гости пред вас, може ќе ве пуштат порано, ако имаат гости тешко дека ќе стигнат да исчистат...првата година кога бевме Олимпијада чек ин беше од 14, ама син ми имаше дремка баш во 12:30-13 часот и ги замолив ми дозволија. Пиши им не губиш ништо
Проблемот е што ние сме преку агенција, во хотел... ајде на рецепција ќе пробам , или ако знае некој како да им пишам емаил сега
Се зависи од тоа дали луѓе престојувале во таа соба, пример ако check out е во 11 часот, одете на рецепција замолете ги да ви ја спремат порано. Може луѓето порано ќе се отселат па уште порано ќе можете
Кажете нешто повеќе за Парга, дали вреди, ми требаат препораки за сместување на плажа, дали е жешко и влажно како на краците или пораат е човек на јонски брег? Има ли клиника / доктор за недај боже?
Бевме пред 3 години во Септември. Сместувањето не беше на плажа, но беше преблиску само една надолнина не делеше од Валтос плажата. Можам да го најдам апартманот ако те интересира, само знам дека следната година ко го пребарував беше доста поскапо. Со доручек, фини домаќини, чисто баш пристојно беше. Ние кога бевме само една вечер се погоди да е ептен топло и загушливо иначе супер беше климата. Мало е шеталиштето ама убаво е, мене не ми се допаѓаше што беше многу бучно на плажата па следната година си ојдовме Сивота на помирен одмор.
Сум го слушала местово, ама никогаш не сум се заинтересирала, сега отворив да разгледам.Ако не те мрзи кажи го апартманот. Последниот одмор на Ситонија ќе испоцркавме од жештина и влага во јуни месец, и затоа еден од најважните критериуми ми е да не е припек како тамо, да има повеќе природа, зеленило, сенки по плажи. А не сме оделе многу низ Грција и не знам кај да барам. Кога би бирала пак Сивота или Парга, каде?
Во Парга одевме само во Валтос, други плажи не истражувавме ниту на градската не одевме пошто имаше многу скали не ни се одеше. Природни сенки нема плажата, со лежалки е класично. Сивота бевме два пати и искрено мене ми е супер пошто е така малце попензинерско место, а ние така си сакаме. Местенцето е малечко, има супер ресторани и таман да прошеташ. Плажички мали како заливчиња, ние бевме во апартмани со сопствена плажа ама некојпат си одевме и на друга исто малечка. Така фамилијарно местенце е би рекла. Ова е во Парга https://www.booking.com/Share-5aufEMV Сивота https://www.booking.com/Share-C2CLqE Искрено Парга не би одела за скоро, гужва беше и во септември.
Парга е препек, потопло место не сум видела. Може заради бетон куќите и тоа бели се сите, многу топло. Сивота е подобра опција.
Многу е убавко, имаш и базен кој го делиш со уште некој, дворче убаво. Доручекот е просечен да речам, ама ќе помине. Лежалките на плажата не се наплаќаат, а има и шанк да си нарачаш пиење/јадење.
Фала, не сме некои пребирливи кога станува збор за доручек, и дома основно јадеме. Супер е што е со приватна плажа, убаво, чисто, тоа ни треба. Малку да смениме и да го одмориме умот.
За целодневна плажа ме интересира ама дали има паркинг во близина и дали има слободна зона за своја опрема или мора во кафич?
Да ми предложете место за со мали деца 3 години и бебенце. Битно ми е да има болница во близина, да е плитко, песок, да има за шетање