Јас од пред 2г. реков не давам веќе пари за лежалки! Цените за лежалки станаа апсурдни, буквално за 8 дена ќе купиш лежалки колку една плажа да опремиш. Освен во исклучителни ситуации, си носам лежалки, столчиња, чадор од дома. Парите дадени за лежалки или ги трошам на друго или ги заштедувам.
Годинава не бевме ниту еднаш на лежалки. Цениве одеа и до 80/100 евра. 20 ми е многу (лежалки во 8-ми ред до тоалетот), не па 80, конзумирам 2-3 пива на плажа сигурно, не можам со едно кафе цел ден, јадам понекогаш, значи 50 евра у ден како ништо ќе ми летнат. Со чадори, столици, лежалки, фрижидерче со пива, сендвичи, портабл звучник, следна година и плинско со ѓезве ако треба ќе носам, кафе ќе варам, на портали нека ме има како оние што прават ајвар, претераа со цениве. А читам дека и Албанија и Црна Гора било слично. Спојлер
крај на септември каква е водата во грција за со дете?. Не сум била крај на септември па затоа не знам дали да тргнувам воопшто, а гледам температура 24 степени дневна... за прв крак.
Јас бев годинава неколку дена и можам да кажам дека освен плажата насабајле кога не дува ветер, другото не го бива. Зградите се стари, налик Охрид, интернет во соба немавме, немавме ни мрежа, чистачките ги баравме да ни ја исчистат собата, нити ѓубре нити пешкири ни мењаа еве не мора да чистат ако не им се чисти, за на крај маж ми да оди на рецепција да бара да се исчисти собата 3тиот ден, и дојдоа само нови пешкири оставиле Дефинитивно не е за со 5 ѕвезди, еве од мене 3 им давам храната е разноврсна ама и немаше нешто вкус. Вода исто така имавме само првиот ден кога стигнавме во фрижидер. Има многу комарци. Немаат исто така доктор во толкав голем ресорт, нити имаат човек обучен за прва помош (не прашувајте како знам...) Во таверната што е на плажа, има многу мал избор на храна, претежно пржени работи за ручек и цените беа повисоки од вообичаено. Пр. грчка салата 11евра, ѕаѕики 6.5е, помфрит 6е, гиро 14,5е итн.... Вработените таму инаку беа големи срцки и многу се љубезни и помагаат за што и да ти треба. Е да, плажата е преубава, песочна, мек песок, лежалки има за сите, крпи за плажа со депозит од 10е по крпа... Нема ништо од околу за да се прошета пешки, за сѐ мора да се оди со кола до други градчиња. Паркинг има во резортот ограничен, ако фатиш место океј, ако не, се паркираш пред резорт во една нива. И исто така пошо е голем резорт, мора да се оди пешки од А до Б, местата (главните патеки) навечер не се осветлени, се штеди јако на осветлување. Големо НЕ од мене.
Zdravo ☺️. Bi sakala samo da spodelam moe iskustvo so letovanjeto ovaa godina. Avgustot bevme na tret krak, Xenios Theoxenia. Hotelot e postar, no e mnogu cist. Pominuvate niz tunel i ste na plaza. Imate pesok so sitni kamcinja, familijarni lugje, polno decinja ☺️ Bojata na vodata ne e kako na 1 i 2 krak, ne bese wow, no bese okej, solidno. Septemvrito bevme vo Albanija, Radhime Duke’s Hotel. Vodata precista, ubava. Malo hotelce so infinity bazen. Za 2 min od plaza ste vo soba. Dorucekot bese isti sekoj den, no nas ne ni smetase. Prezadovolna od hotelot, plazata, vrabotenite i mestoto. Sledna godina sigurno bi odela povtorno. Topla preporaka od mene