Форумџика на годината

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    14.909
    Јас од пред 2г. реков не давам веќе пари за лежалки!

Цените за лежалки станаа апсурдни, буквално за 8 дена ќе купиш лежалки колку една плажа да опремиш.

Освен во исклучителни ситуации, си носам лежалки, столчиња, чадор од дома. Парите дадени за лежалки или ги трошам на друго или ги заштедувам.

На Elenpelen, azelea, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  2. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    14.444
    Годинава не бевме ниту еднаш на лежалки. Цениве одеа и до 80/100 евра. 20 ми е многу (лежалки во 8-ми ред до тоалетот), не па 80, конзумирам 2-3 пива на плажа сигурно, не можам со едно кафе цел ден, јадам понекогаш, значи 50 евра у ден како ништо ќе ми летнат. Со чадори, столици, лежалки, фрижидерче со пива, сендвичи, портабл звучник, следна година и плинско со ѓезве ако треба ќе носам, кафе ќе варам, на портали нека ме има како оние што прават ајвар, претераа со цениве. А читам дека и Албанија и Црна Гора било слично.

На azelea, Калатеа, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.400
    Допаѓања:
    5.248
    крај на септември каква е водата во грција за со дете?.
    Не сум била крај на септември па затоа не знам дали да тргнувам воопшто, а гледам температура 24 степени дневна... за прв крак.

4. Sugamama11

Sugamama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    84
    Јас бев годинава неколку дена и можам да кажам дека освен плажата насабајле кога не дува ветер, другото не го бива. Зградите се стари, налик Охрид, интернет во соба немавме, немавме ни мрежа, чистачките ги баравме да ни ја исчистат собата, нити ѓубре нити пешкири ни мењаа еве не мора да чистат ако не им се чисти, за на крај маж ми да оди на рецепција да бара да се исчисти собата 3тиот ден, и дојдоа само нови пешкири оставиле (facepalm) Дефинитивно не е за со 5 ѕвезди, еве од мене 3 им давам :rofl: храната е разноврсна ама и немаше нешто вкус. Вода исто така имавме само првиот ден кога стигнавме во фрижидер. Има многу комарци. Немаат исто така доктор во толкав голем ресорт, нити имаат човек обучен за прва помош (не прашувајте како знам...) Во таверната што е на плажа, има многу мал избор на храна, претежно пржени работи за ручек и цените беа повисоки од вообичаено. Пр. грчка салата 11евра, ѕаѕики 6.5е, помфрит 6е, гиро 14,5е итн.... Вработените таму инаку беа големи срцки и многу се љубезни и помагаат за што и да ти треба.

Е да, плажата е преубава, песочна, мек песок, лежалки има за сите, крпи за плажа со депозит од 10е по крпа... Нема ништо од околу за да се прошета пешки, за сѐ мора да се оди со кола до други градчиња. Паркинг има во резортот ограничен, ако фатиш место океј, ако не, се паркираш пред резорт во една нива. И исто така пошо е голем резорт, мора да се оди пешки од А до Б, местата (главните патеки) навечер не се осветлени, се штеди јако на осветлување. Големо НЕ од мене. :$

На salat43 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. salat43

salat43 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    18
    Zdravo ☺️. Bi sakala samo da spodelam moe iskustvo so letovanjeto ovaa godina. Avgustot bevme na tret krak, Xenios Theoxenia. Hotelot e postar, no e mnogu cist. Pominuvate niz tunel i ste na plaza. Imate pesok so sitni kamcinja, familijarni lugje, polno decinja ☺️ Bojata na vodata ne e kako na 1 i 2 krak, ne bese wow, no bese okej, solidno.
    Septemvrito bevme vo Albanija, Radhime Duke’s Hotel. Vodata precista, ubava. Malo hotelce so infinity bazen. Za 2 min od plaza ste vo soba. Dorucekot bese isti sekoj den, no nas ne ni smetase. Prezadovolna od hotelot, plazata, vrabotenite i mestoto. Sledna godina sigurno bi odela povtorno. Topla preporaka od mene

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.223
    Допаѓања:
    138.112
    Бил ли некој во Волос да ми сподели искуство какви се плажите и како е со паркинзи?

7. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    7.929
    Плажите мирисаат на нафта :puke:

8. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    4.042
    Не би во Волос на одмор, немаат плажи убави за капење. За прошетка ден, два големо ДА, ама за одмор :^)
    Подобро дојдете во Кавала, преубава е и убави плажи и шетање и моќен живот и се :inlove:

На Sesil, MilaSs12 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.872
    Допаѓања:
    42.529
    Баш во Волос или некаде на Пелион?

Волос за одмор не. Пелион е прекрасен ама зависи што сакате од одмор.

Источната страна е фантазија, со тоа што е отворено море, чести бранови и теренот не е баш комфорен. Тоа би бил активен одмор со доста возење нагоре надолу.

Спротивната страна пак е премирна, таа што гледа во истиот залив со Волос, многу симпатични местенца, плитко, премирно море, ама без некои вау плажи и тиркизи. Од тие места (Кала Нера, Милина, Афисос...), може да се оди до Волос почесто на шетање, а од источната страна и не баш зашто патот е тежок и подолг (зборувам за Агиос Јоанис, Хорефто…).

Регионот е многу убав, на Грците меѓу омилените, поспецифичен во однос на она што сме навикнати на Халкидики, па и на сѐ друго.

На eliesaab и Sesil им се допаѓа ова.
  10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    1.452
    Zdravo,
    Letovo za prvpat sakam na odmor da odime vo Grcija, nikogas porano ne sum bil.Sekogas bevme Antalija i Albanija.
    Nekoj sto ima dobro iskustvo sakam da mi preporaca dobar hotel i dobra plaza i cista?
    Jas sum zainteresirana pocetok na juli da odam so dve deca 12 i 7 godini.
    Gledam vo ponudite koga pisa All incluse ne e isto kako vo turcija na primer, tuka gledam dopolnitelno se plakjat lezalkite se plakjat vlez vo bazen isto taka ne ti davaat peskiiri za vo plaza.
    Od koj hotel ste bile najzadovolni od vase iskustvo i od koja turisticka agencija koja ima podobri ponudi?

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.232
    Допаѓања:
    205.308
    Искрено, за тие пари подобра е Турција. Грција е поскапа и тоа all inclusive низ нос ќе ти излезе со доплаќањето.
    Ако веќе сакаш Грција, мои препораки имаш за Tosca Beach до Кавала, Anthemus Sea, Lagomandra Beach Hotel на втор крак на Елиа и Лагомандра.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    1.452
    Ти благодарам за пдговорот, не ззам и јас се мислам за тоа но оваа година Турција е многу поскапа зашто јас секогаш бирам 9 нокјевања исто така децата порасно и по дифолт ти дава цена со фамилјарна собоа значи со две соби и тоа автоматски е многу поскапо.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.232
    Допаѓања:
    205.308
    Грција е уште поскапа, барем од мое искуство. Па и за девет ноќевања е многу. А услугата е далеку полоша отколку во Турција и Египет. И Египет е добар избор, ама не во летни месеци, сега до април и после од октомври. Во лето е многу топло.

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.115
    Допаѓања:
    26.405
    Здраво,

Гледам некои понуди за одмор во Гр, почеток на јули. Хотел Аристотел во Уранополис, цена околу 1400еур + такса, за 7 ноќи.
    Дали некој бил таму, како поминавте?

Ќе бидеме со бебе, па најважно ми е да е блиску до плажа, и да е чисто.

Ако имате некоја друга препорака за хотел на краците, слободно пишете :)

15. Annaa02

Annaa02 Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2026
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво предложете места за летување во Грција со пристапни цени за млад пар во план сме со кола да патуваме

16. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    7.929
    Лефкада

17. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    5.139
    Дали би можеле да ми предложите некое местенце во Грција, помало да е, баш онака за терање пензионерски одмор + со кутре.

Лани бевме на Крф и преубаво си поминавме ама за мој вкус беше многу гласно, сакам нешто ептен пензионерско што се вика, навечер да си седиш во мир и тишина :D

18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    6.565
    Неа Потидеа баш како што сакаш е :D

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    5.139
    Фала ти! А какви се плажите? Мислам секако сакам да биде и убава плажичката :D

20. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    6.565
    Убави се плажите песочни супер е за тоа,ама е баш мирно местенце :)

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.