Сивота за мене е такво “пензионерско” и јас преферирам такви одмори . Еве предлог за сместување, плажичката напред е ваша дури нема ни музика. https://www.booking.com/Share-wOkW4X
Кефалонија би ти ја препорачала. Ние бевме сместени во Порос, мало местенце е, мирно, баш како за парови и фамилијарни луѓе. Бевме почеток на септември, ич немаше гужви, галама, гласни музики, ништо од тоа. Не е парти дестинација како Крф. Навечер беше многу пријатно за прошетка покрај море, има неколку лабави ресторанчиња за седење, маркет, сувенирници и тоа е тоа од прилика. Градската плажа е океј, чиста е водата за бањање, само имаше малку бранови ама ништо претерано. Лежалките не се наплаќаат. Камени плажи се. За шетање по други места/плажи имаше такси, мислам дека можеш да ренташ и кола. Главниот град на Кефалонија, Аргостоли е на саат време од Порос, така нешто. Ама и таму не беше нешто премногу гласно и хаотично, фино место е за прошетка навечер, и за шопинг, ако ти е тоа битно, има повеќе продавнички од Порос. Убав остров е Кефалонија, барем мене ми се свиѓа, ги има најубавите плажи. Би ти препорачала доколку идеш, да ја посетиш Миртос плажата, иста е како плажите на Лефкада, тиркизна, светло плава боја, а и истото море е, Јонско. Антисамос и Скала се исто убави плажи. Е на Скала се плаќаа лежалките, ама не беа прескапи, мислам дека 12 евра две лежалки со чадор, а на Антисамос има простор и да си ставиш твоја лежалка. Като Лагади е во близина на Порос, таа е дива плажа, нема барови, нема лежалки, ништо. Некои шест, седум километри има пешачење и малце е стрмно, ама вреди, фантазија е плажата. Со такси одма се стига, 15 евра беше правец. Мене ми се допадна многу, зашто и јас барам мирен и релаксиран одмор, без журки и галама, а со убави плажи, а Кефалонија баш тоа го нуди.
Фала ти мнооогу за препораката На тема пензионерски одмор, како е во Сивири? Најдовме некои убави понуди за таму па ме интересира какви се плажите дали е убаво.
Годинава Лефкада, букирано од ноември. Добри диви плажи има, нема да банкротирам. Плус и ќе ослабам некое кило, додека стигнам до плажите.