Ако сте биле периодов Калитеа, Пефкохори, Полихроно тој дел од Грција, која е отприлика цената на лежалки и чадор?
Мене Афитос ми е најубаво место и плажа на прв крак. Односно само тоа и ми се свиѓа, останатото ми е како панаѓур. Вториот е каде каде подобар.
Здраво. Каде во Грција е најубаво да се оди на одмор со мали дечиња од 1 и 2 години? Најбитно ни е водата да биде чиста и мирна, плитко, да не дува многу ветер, да има песок и места за да се прошета малку вечер.
И моето е 2г и кога барав каде за одмор истиве барања ги имав и плус да е блиску, да нема мн пат И после 2-3 месеци читање гуглање ги одбрав Неи Пори и Сивири
Искуство со двете места? И споредба, кое е подобро? Има навечер да се прошета покрај море? Плитко е на влез? Не сме биле никогаш овде.
Ќе се вмешам малку мене Неи Пори ми е милина за со дете,водата е плитка,плажата со песок... навечер има големо шеталиште за каде да шетате,луна парк,таверни милина значи и плус може со вовче така на вечер да одите до Платамона и таму да прошетате Сме биле и Сивири плажата е добра ама нема толку големо шеталиште
@lovely91 чиста е водата? На таа страна единствено Паралија и Олимпик бич сме биле пред 10+ години. Ама катастрофа беше.
Да чиста е преубава,нема споредба со Паралија и Олимпик бич... дефинитивно од тој дел Неи Пори е со најдобра плажа и чисто е морето
Ние бевме лани во Неи Пори и плажата е убава, песокот мек и убав, но имаше доста ветер. Можеби така ни се погоди периодот, но бевме втората средина на Август. За со мали деца е океј, има големо шеталиште, и сите се фамилии со мали деца. Но не знам, мене повеќе ми се допаѓа на првиот крак отколку Неи Пори. Затоа и не знам каде да отидеме оваа година со мало дете.
Имаше бранови? Ние би оделе или средина на јули, или крај на јуни. Ама се двоумам за јуни дали ќе биде ладна водата.
Па еден ден ни се погоди, имаше многу бранови, другите денови добро беше. Водата и не беше толку топла како што може да биде ни во Август. Можеби од ветерот
Ние не сме биле ни таму ни таму, прв пат одиме ама еве кажала веќе една членка подолу а и други членки читав и плус на др места. Сите коментари беа позитивни, освен за комарците во Неи Пори. Инаку и ние одиме крај на јуни, по прогноза гледав топло ќе биде па сеа ќе видиме
Неи Пори никогаш веќе, единствено заради комарците. За друго немам замерка. Се мислам и јас каде оваа година. Сакам Никити, ама ќе сме 10 души и прилично скапо идат сегде кај шо видов, па најверојатно ќе оставиме за другата година сами. Предложете ми некое помирно место со убава песочна плажа, ама и да не е мало со една улица. Друштвото ќе ни се млади дечки, сигурно ќе сакаат некоја забава па да има и за нив, ама и за нас со деца.
Крај на јуни бевме на еден ден само, мислам не убија комарци за сите пари. Не сум била на подолго, ни плажа да ти кажам, ни ништо ама секоја година комарците ме одвлекуваат и како идеја да го земам Неи Пори.
Неи Пори е топ, вода, шеталиште, дуќани. Многу е плитко таман за деца, ама побогу од комарци не се спие. Пред шетање ги прскав со спреј децава, и го носев со мене пак да ги испрскам. Во штекер имав за против комарци, спреј во соба исто шприцав, и комарници имаше и џабее... моиве цела ноќ маваа комарци по собава. Не би одела пак, се вративме искасапени.