Скијатос е прекрасен и ако одите со автобус мислам најдобра опција за пар затоа што е добро поврзан со јавен превоз. И на Лефкада би си поминале убаво. Ако одите со кола и Кефалонија е прекрасна, Крф исто така. Зависи што сакате. Макар што, и да не одите до автобус, секогаш може и препорачувам да рентате мотор, така секој остров ви се отвора целосно. Закинтос не, таму е за сингл одење или воопшто не одење , Тасос е многу убав ама според мене е повеќе фамилијарен остров, за со деца. Е сега ако сте за подалеку, Кикладските острови се многу убави, за во лето конкретно Наксос, Парос, Тинос се топ, Миконос и Милос исто ама се многу поскапи.
Се зависи што сакате и дали имате кола. Крф, Лефкада, Кефалониа се многу убави острови и има доста за шетање на нив ако сте по шетањето. Меѓу другото и плажите им се едни од најубавите. Тасос е фамилијарен остров, мене лично не ме возбудува многу. Ако ви се патува повеќе Киклакдските острови, само има многу возење со брод од Атина/Волос. Исто така за подалеку со авион, на Крит е преубаво и има убави плажи. На тема Балканфан, понудите им се ефтини бидејки во главно со нив одат млади до 25 год максимум, смештај што нудат е третокласен и парите ги вадат од екскурзиите што ги продаваат. Сум била еднаш или два пати со нив на одмор не се лошо организирани ама како што кажав работат со деца, така да ако одите со нив рачунај смештај ќе ви биде полн со 20 годишњаци кои секоја вечер од град ќе се враќаат пијани и ќе галамат.
Сѐ што ти кажаа членовите, потпишувам. Скијатос и Кефалонија ги препорачувам. Што се однесува до Балкан Фан, генерално работат со помлада клиентела, многу ретко ќе сретнеш повозрасни да патуваат со нив. Затоа и цените се прилагодени за помлади, смештајот просечен а факултативите прилично скапи. Евентуално ако одите за Кефалонија во септември, има шанси да нема толку многу тинејџери и да биде полабаво. Кефалонија е мислам единствена дестинација која ја нудат а да не е party дестинација, не е на пример како Закинтос и Кавос со журките. Ние лани кога бевме, почеток на септември автобусот беше буквално полупразен така да супер ни се погоди.