Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    ^
    помош некоја?

2. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Како и секоја година, така и оваа јас ќе навивам за Грција, а дечко ми за друго место.До сега јас победував :D Лани бевме Крф и си поминавме супер, сакаме и оваа година да одиме на некој остров, нешто збориме за Скијатос, но уште не е сигурно.Имаме план додека сме млади да ги прошетаме подалечните дестинации, а кога ќе имаме семејство тогаш ќе бидат околните места ;)

3. butterfly.94

butterfly.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    Јас и дечко ми одлучивме летово да одиме во Грција..Паралија е местото, кажуваат дека е интересно и дека е погодено за млади луѓе..па ќе видиме..успат да ве прашам смее да се пренесува храна од тука?

4. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Зошто да не смее :lol: мислам дека смееш да си носиш.

На butterfly.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Местото е ок за млади луѓе, раздвижено, има дискотеки, има кафичи, голема гужва.
    Види храна може да си земеш, ама носење на фрижидерчиња и слично е недозволиво особено ако одите со автобус. Ако добивте договор од агенцијата (ако одите преку агенција) јасно е наведено дека по човек е дозволено 15-20(најмногу) кг багаж и една рачна торба. Може да земете мало парче кашкавал, сирење, некоја паштета или конзерва,шпагети/макарони (иако таму се иста цена) али носење на месо, пиперки, патлиџани и слично е апсолутно без потребно. Секој гледа да помине поевтино, особено ученици/студенти ама си има правила кои би требало да се почитуваат.

На butterfly.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    јас и дечко ми сакаме да одиме летово во Лефкада ама од 10 септември во Василики. Бил некој тој период да ми каже дали е топло или ладно??

7. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Ми кажа една колешка од факултет дека имало автобуси од Битола до Грција поточно до Парајлија.Ама шо како не знам т.е и таја не знаеше па помош некоја?(сакавме со дечко ми да одиме на одмор но сите понуди т.е. аранжмани беа зафатени па решивме сами да си одиме.Ваљда не ке останиме да спиеме на клупа : D )
    Поточно сакам за Лептокарија..Па ве молам за помош. :*

8. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Да не има некој тркнато на викенд во Неи Пори ,да каже како се со цени оваа година.
    Од 15 јуни одиме со намера Неи Пори првпат со бебе ,на слепо, само на арно да биде .
    А доколку имате некој предлог добар смештај пишете.

9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Ни им одам ни да ми доаѓаат :D

10. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    I am going :rofl:

11. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јааас :rofl: Денес резервиравме,готово.Ќе одиме на Халкидики,на првиот крак(Касандра). Ако некој може да ми каже како е таму,плажите какви се,цени итн. :?:

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.782
    Ние ќе одиме годинава на одмор во Неи Пори, но во септември (бидејќи од оправдани причини нема да можам да ја напуштам државава летово),приватно сместување кај еден семеен пријател (пријатели сме фамилијарно,иако се Грци :rofl: ) .Се надевам дека ќе си поминиме убаво

13. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Море да имам повеќе парички, Грција извинете на израз задникот ќе ми го види.Блиску е и поефтино, па затоа одиме.Паралија и Олимпик бич, фала не, исто како во Дојран е водата.Другите места плажа, улица, куќи и толку.А и во сезона дискутабилно е дали е ефтино.Од Јадранско море нема поубаво.

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Калитеа,Паралиа или Олимпик Бич?

Калитеа,Паралиа или Олимпик Бич? Во двоумење сум за овие три места во Грција,прв пат ќе одам годинава,и затоа ме интересираат искуства.Конкретно за тоа кое е најефтино,а од друга страна сакам и морето да биде убаво :) Па повелете,помогнете ми :^)

15. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Јас одам преку 10 години во Лептокарија на одмор. Убаво е. Има многу кафичи, една или две дискотеки, плажата не е лоша, не е скапо, топло е, температурата навечер ретко паѓа под 28, а преку ден е и +35 некогаш. Мирно местенце, повеќе семејно беше, ама во последно време забележувам и многу млади. Мене ми се допаѓа. :)

На m3a3c3a3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mrs.rose

mrs.rose Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    2
    јас кје одааам. само незнам на кое точно место, моите уште не се договориле

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ние сакаме на некој од островиве Крф или Тасос, сеуште се двоумиме, па ако некој има искуство нека сподели :)

18. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Јассссс само незнам тоцно каде :)

19. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Пред се ти благодарам на одговорот. :) А си одела преку агенција или? Јас сакав да одиме со дечко ми таму ама ете немаше место во никоја агенција... :( и си велам сами да си тргниме со автобувче и да стигниме до таму. Ама како да стигнам од битола до солун барем? Па од солун до лептокарија? :?:

20. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Јас планирам во Парга,Грција да одам :)