Јас прв пат ќе одам годинава во Грција,и ќе си земам малку повеќе јадење од дома,зошто не ми се ризикува А оние што веќе биле кажуваат дека цените во лидл се ефтини,нормални,слични,и можеби и пониски од нашите(за некои работи).Така да ако имаш маркет таков во близина,можеш и од таму да си купуваш,а од дома земи си некои основни работи,зошто сепак одиш во сезона..цените можеби ќе бидат за нијанса повисоки.Во секој случај Лидл ти е тука
Планираме годинава да одиме во Сарти ,но не преку агенција туку на своја рака таму на лице место да бараме смештај 3 пара сме ,па валјда ќе најдеме нешто .Ме интересира бил некој во Сарти да ми каже нешто повеќе за местото и има ли Лидл таму ?
Јас сум моментално од Сарти па можам да ти кажам.Местото не е големо, се води како село, но сепак има каде да се прошета, има продавнички и маркети, но за жал Лидл нема.Има еден поголем маркет,не знам точно како се вика, и таму има поефтини цени од локалните маркети.Водата е преубава,бистра е и нема никакви морски животни.Има доста туристи од Србија и Унгарија, ама има и наши.Инаку забележав дека тука се сите доста гостопримливи и учтиви, а и повеќето знаат англиски.За цените, храната е малку поскапа, но сепак и не е толку многу скапа, гирото е од 2.50 па нагоре, суфлакито е 3.50, сладоледите се од 1 евро па нагоре.Ако те интересира уште нешто, слободно пиши лп. И ти препорачувам да ја посетиш плажата Orange beach, навистина е убава.
Некоја да била на Тасос? Цени на сместување и се останато при крај на август, почеток на септември? Благодарам!
ако може да ми препорачате некое место во Грција.. за семен одмор.. немора да има ноќен живот т.е. не ни треба али многу битна ми е плажата.. сакам чисто море.. песочна плажа и приватен смештај да може да се најде до 25 евра.
FURKA-Grcija Letovo sakam da odam vo furka so decko mi, no me interesira dali nokjniot zivot e dobar dali ima mesta za iskacanje? Vodata dali e cista i kako se dvizat cenite? Ja poglednav i vilata themalis preku savana i mi se cini dobro e. Mi treba mislenje od nekoj sto veke bil vo furka a uste podobro i vo ovaa vila
Во јули сакаме да одиме со дечко ми сами, заинтересирани сме за Калитеа,Мармарас,Ханиоти...па што мислите кое би ни одговарало највеќе? Не сме заинтересирани за ноќен живот (дискотеки,барови) но секако навечер дека сакаме да излеземе на прошетка а тоа да не биде само една уличка и толку Не сум била на ниедно од местава, па би ми била добредојдена секаква информација поврзана со нив,во однос на големина на местото,шеталиште,кафичи,какви се плажите,водата и цена за се што знаете Ги исчитав сите 49 страни од темава, па сфатив дека во Ханиоти иделе многу наши и срби,имаше некои постови дека било скапо,па некои дека било пензионерско, во Калитеа дека имало дискотеки,а во Мармарас дека било убаво морето....(со тикизна боја) Што мислите би можеле сами да си најдеме сместување таму на лице место?
Ноќниот живот е речиси еднаков на нула. Значи 2 улички со неколку дуќанчиња и 2-3 таверни каде што цените се оган и пламен. Ние лани бевме таму за среќа само 2 дена зошто сигурно ќе си отидевме на друго место. Иначе цените за сместување се скапи. На нас ни бараа 35 евра на 1 јуни.
Планирам да одам на Крф во Агиос Георгиос, на југозападна страна. Ве молам кажете ми некои подетални информации за местото, искуства и сл. Фала!
Od site tri..Hanioti najveke ti odgovara...i ne e tocno deka e penzionersko...poveke mladi ima vo Pefkhokori slednoto mesto posle Hanioti...razlikata e sto vo Hanioti navecer ulicite se zatvoreni za avtomobili i narodot si se seta...vo centarot ima kafici...a dodeka Pefkohori e pogolemo i ima poveke guzva...srbi ima sekade posebno vo Pefkohori..mislam deka cenite se malku poeftini vo Pefkohori...tamu smesuvanjeto e pod pat i nad pat...sto e podaleku od plazata...za mesto mislam deka moze i tamu da se najde no zavisi koj period odite okolu 1 avgust nemoze.. Na kracite vodata sekade e ubava...pozz...
Малку касно може враќам.Цените ние кога бевме (прехлани) беа сосема нормални,за сега викаат дека се малку поскапени затоа што се повеќе туристи доаѓале.Разликата од тие цени тогаш и овие сега не биле некои големи.Лебот е за петнаесеттина-дваесет денари поскап од кај нас.Во рестораните (читав за оваа година) оброк за двајца бил околу 25-30 евра,гирото околу 3 евра. За сместување:Во просечна вила,во периодот од 30 август до 30 септември е од 100 до 150 евра по лице (8, 9, или 10 ноќевања со вклучен превоз). http://www.terratravel.com.mk/ http://www.savana.com.mk/ http://www.falcon.com.mk/ Се надевам дека барем малку помогнав