Да не се вратил некој од Закинтос да каже како е?? Деновиве треба да уплаќам за вилата Блу Бејв во Лаганас, искуство некој со вилава??
Сарти, Нео Мармарас, Калитеа или Кавала... ве молам за помош кое од овие места е најдобро за одмор во септември, да има убави плажи и навечер да се прошета (кафичи, шеталиште, диско баш и не мора), значи да не е некое забутано и ептен фамилијарно место за одмор
Јас сум била во Афитос, гратчето е многу симпатично само е доста малечко, има онака кај да се прошеташ, повеќе ресторанчиња и кафичи, продавнички со сувенири и гардероба. Плажата е малку поодалечена, треба со кола се оди затоа што е на ридче Афитос, а плажата е доле, но затоа е феноменална. Водата е пре чиста, тиркизна и топла. Плажата е песочна, лежалките не се плаќаат, но затоа мора да си нарачаш кафе кое е од 4 евра нагоре. Гирото ти е 2,5 , суфлаки 7, морска храна и тестенини над 10 евра. Смештајот се движи од 10 евра нагоре, како ќе начекаш. Ако сакаш ноќен живот нема нешто wow во Афитос, значи само за лабави прошетки и вечери, но затоа Калитеа е многу блиску околу 3 километри, а ја има најубавата дискотека на Халкидики, исто во Калитеа има и повеќе кафичи, раздвиженост и клубчиња Мене Афитос ми е најубаво место на Касандра, ти го препорачувам А и уште еден совет, најдобро е да си најдете смештај на лице место ако идете, никако преку агенции и чуда ќе ве фати дупло поскапо, значи на лице место можеш да најдеш смештај за 10 евра по човек.
^^Ти благодарам мимс, знам за Калитеа, била сум. Тој дел скоро цел ми е прошетан, но еве Афитос некако секогаш се прескокнува.
Искуство од некој за Крф - Mесонги? Крајот на септември ако некој бил како е во Крф дали е убаво времето? Најмногу ми е за тоа.
Крф е ладен во Септември бидејки е нај северен од сите острови. Лани другарка беше од 2 Септември и 5 дена не иделе на плаза или ладно било или пак врнело.
Како е во Сарти? Има ли негде да се прошета (знам дека е помало), убави ресторани, маркети? И за цени ме интересира? Или препорачајте ми убаво место на краците... Со места за шетање и убава и чиста плажа... ?
Сарти е одлично. За шетање не особено големо, ама по плажа има преубаво средени кафичи и ресторанчиња. Во чаршијата има се што ти душа сака. Од дребулии и претрупан пазар, до банки, златари, агенции, амбуланти... Цените се горе-доле како нашиве, освен млечните производи и лебот кој е околу 2 евра, ама побајаги поголем од нашиве. Има еден голем маркет, жолт, не знам како се викаше, ама тој ми се чини беше најскап. Мини маркетчето кај што бевме ние сместени беше одлично со цени. Имаше едно пивце многу фино, Спартан, 6 лименки околу 2 евренца. И после сум се поправила. Епа да де. Водата е живо џабе, благца, зеленчук и овошје минимално поскапи од кај нас. И во врска со плажите... Немој да ги испуштите Оринџ и Каламиц(тс)и. Има и една пред Оринџ, Платаници се вика, исто е преубава. Оринџ е на околу 6 км, а каламитци на 12 км од Сарти. А да, има на неколку километри од градската плажа, две малечки плажички. Пеш одејќи по плажата се стига до нив. Таму народ скоро и да нема, а ако си како мене човек желен за тишина ќе уживаш.
LAST MINUTE PONUDA:7 nokevanja so vklucen prevoz Olympic beach od 22.09 za 2700 den. vo villa Elefteria ili villa Acropolis.ako ima zainteresirani pisete mi =)
Каде на одмор 2014? Дечки некој да ми препорача добро место во Грција и некоја туристичка агенција од Скопје?
Zdravo, pred edna nedela se vrativ od Krf i sum prezadovolna od turisticka agencija Staff. Deckite se mnogu dobri i eftini. Za mnogu malku pari dobivas organiziran odmor so vkluceni izleti ekskurzii prosetski i plus sekoj den imase organizirani zabavi. Vilite site so bazen ludilo... Eve ti web www.staff.mk otvori i pogledni ili ako sakas idi se nogaat vo Kisela Voda kaj e ekonomskoto uciliste , pozd