Дали некој има одено во Неос Мармарас, да ми кажете како сте задоволни, дали има млади,места за искачање...продавници, цените како се и слично
Многу Е убаво.. плажите се прекрасни продавници ,кафичи еден куп.. цените како и секаде . Битно сто пати поевтино одколку летовање во охрид
Препорачајте ми некоја агенција апартмани или вила за на првиот крак. Сакаме да одиме со дечко ми некаде од 10 Јули, со цена до 20 евра на ден. Мене ми се чини или се е или зафатено или прескапо???
Јас мислам дека ти се чини.... На првиот крак не може да е прескапо (иако вие сакате ептен во сезона) и не ми се верува да е баш се зафатено, секогаш има last minute добри понуди. Обидете се во Савана, ние секогаш одиме преку неа и досега не сме ја изневериле, ниту пак таа нас. Верувам дека ќе најдете понуда каква што барате. За цените не можам точно да ти кажам ама би требало да најдеш last minute понуда до таа цена. Провери на страната на Савана, имаш цени.
Јас мислам дека на 10 јули нема да најдиш апартман за таа цена. Јули е. Бев на први јуни во Пефкохори секаде беше 25, 30 евра. А први јуни беше. Сите места ги превртев и Пефкохори, и Ханиоти и Полихроно и Калитеа, верувај ми дека за у јули (и јас тогаш ќе одам) не наидов ни на една понуда за 20 евра. Се беше над 40 евра. Ама јас барав најдалеку да биде на некои 50-70 метра од плажата. Јас најдов за 43, беше 45 ама ми симна 2 евра оти 20 дена ке седам. Може некаде погоре, подалеку од морето ќе најдиш ама јас ти кажувам се напнав немаше ништо под 40, ама навикната сум на тоа. У Албанија гледам скокнале цените на 25-30 евра а не па у грција да се најде нешто евтино толку. Ама пак види си по агенции, стварно може нешто добро да ти излезе.
^Од каде вакви цени на првиот крак? Јас лани бев средина на Јули и цените се движеа околу 15 евра. Зборам за Калитеа, Афитос, Неа Потидеа, Неа Модања... Ако се вакви цените незнам како ви исплати да одите таму, за тие пари во Италија и кусур ќе ти остане...
Аман луѓе какви 40, 50 евра, па ние толку плаќавме дуплекси, додека одевме со моите уште на одмор и тоа на сред сезона и секогаш блиску до плажа. Еве линк струмичка агенција, сестра ми одат на 13ти и им испаѓа по околу 150е од човек Спојлер http://www.ta-novatravel.com.mk/%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE-14/%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B8/ А пак од први е уште поефтино.
Зборам за местата што се по на крајот а не Потидеа, Модања итн...Значи знам дека тие шо се по накај Солун се поефтини. Од Калитеа нагоре е поскапо.20 год. идам на први крак
15 евра да не е по човек, собите за 2-ца се движат 40-50 еур. (полихроно, ханиоти и пефкохори) е сега исто може да најдете и за 4-ца за таа цена ама за 2-ца многу тешко испод 35 евра некоја помала собичка
Јас мислев на цени по човек. Девојката праша за било каде на првиот крак, не потенцираше каде, тогаш можевте да и предложите Калитеа и слично за таа цена што ја бараше. Ако цените што ги спомнавте се за двајца тогаш е ок, јас сфатив дека тоа е цена за еден човек затоа ми дојде некако прескапо.
Утре вечер тргаме за Каламици.Другиов пар што ке доага со нас беа лани таму и премногу го исфалија местото а и според слики што имам гледано ептен изгледа убаво.Бидејки со кола идеме планираме да ги поминеме сите околни плажи .Плакаме по 20 евра од човек и тоа е најефтината понуда што ја најдовме се некако беше скапичко во споредба со другите краци,но сепак велат дека вредело бидејки таму биле едни од најубавите плажи. Ако има некој инфо за остатокот од цените слободно нека сподели а јас со критики и забелешки ке се вратам на темава по завршетокот на одморот.
Јас бев преклани и плативме по околу 125 до 130 евра од човек за седум дена, но ние уплативме уште во мај, предвреме со попуст.