Девојки дали некоја била на Фурка? Ме интересира дали на Фурка има Лидл, а ако нема, во кое местенце најблиску има?
Размислуваме за Сарти, Афитос или Фурка но исто така ми се допаѓа и Пефкохори. Дали може да ми помогнете со изборот бидејќи досега не сме биле на ниту едно од местава со подетални информации?? Сакаме да одиме во сред сезона, тогаш ни е одморот. Не бараме нешто журки дискотеки, но да има да се прошета навечер Фала однапред
Јас бев во фурка ...убаво место ,убава плажа. Но јас бев на крајот на сезоната и послабо беше со туристи и отворени кафичи, продавници... но сепак си поминав преубаво, мирно место. Едни пријатели беа во сезона и ни кажаја дека било мн мн мн убаво (сепак кој како го доживува нештото). Иначе ние бевме сместени во вила антонија. блиску е до плажата. Еве некое сликче од плажата.
Mожеш да ми испратиш и од вилата нешто линк или податоци ако сте била на сопствена режија, мислам дека не ја сретнав во понудите на Игуана и Савана
Jas sum bila vo Furka.Imas edna ulica za setanje navecer,ama ne e predolga.Ima 3/4 kafulinja,eden del za deca (fliperi,fudbalce i drugo).Imas preubav kafic sto izleguva na plaza.Furka e malo mirno mesto,sum bila poodamna mozebi e nesto smeneto jas vaka go pamtam.Bevme smesteni kaj g-din Jani i mnogu bevme zadovolni.Site apartmani se na minuta/e do plaza,so mini kujna i golema terasa.Plazata e pesocna vodata nekogas bese matna no topla.Toj ima poveke apartmani i e mnogu ubavo za so deca moze drustvo da se najde jas zapoznav kup deca. Se nadevam pomognav so postov Edit:Ima i edna mala ulicka so prodavnici.No ne izobiluva,kazav veke pomirno mestence e.
Прашање до некој што бил во Афитос на одмор: Колку сместувањето ви било оддалечено од плажа? И дали има каде да се прошета навечер?
Лани секој викенд бев на првиот крак и цел го шетав. Афитос сум бил поодамна. Нешто слично на Калитеа е плажата. Треба да се симнуваш по удолници или скали за до плажата. Има мали и кратки улички за шетање. Ако сакаш да си одма до плажа, Полихроно и Пефкохори се најидеални за тебе. Пефкохори има највеќе за шетање. А за дискотека, има одма после Калитеа, накај Полихроно. Има 2-3 дискотеки. Влез е 10 евра како што знам. Водата најубава е на тие посебните плажи што не се во градовите. А и во Афитос и во Калитеа е убава плажата и чиста водата. После Полихроно или Пефкохори, незнам точно, има една убава плажа. Ќе ја надеш на мапа, зошто сега треба да гледам на фб по чекинови како се викаше.
- Golden Beach - Yalla Beach - MOLOS BEACH (Chanioti) - е оваа ја барав. После Ханиоти била. Моја грешка. А другите две се Пефкохори.
Женски ако најдете понуда за Грција (само не Олимпик, Неи Пори, Полихроно... и генерално краците ги нејќам). Барам апартман со две посебни спални соби (значи не спална + кујна со кревети), тераса, 1-2 купатила и кујничка. Исклучиво со сопствен превоз понуди. Не е важно да е блиску до плажа, ама и да не е на 40 минути возење од плажа. Преферираме Јонско, меѓутоа и Егејот може. Приоритетни ни се Парга, Врахос, Волос, Тасос, Крф или Кефалонија Лани бев на Лефкада, прекрасна е, ама не ми се иде пак годинава
Тасос !!! Јас преклани бев. Во сопствена режија. Имам и број од газдарицата. Ако сакаш и ќе ти дадам број, ама кога ќе и се јавиш, треба да имаш спремно грчки речник пред тебе. Јас оваа година сакам да одам на Кефалонија. ОД нашиве агенции ретко која има понуди за Кефалонија. Најверојатно ќе одиме преку букинг или ако најдеме ефтина понуда, би оделе преку агенција, но со сопствен превоз. На такви острови не се оди со автобус.
Јас сто пати сум била на Тасос и е прекрасен, мислев да променам нешто Сакав Парга највише, ако најдам сместување ко што треба Инаку и ние секогаш со кола идеме.
Изгледа грешно сум сфатил. Мислев дека не си била на Тасос и бараш за таму понуди. Јас лани бев на Лефкада со сопствен превоз и за екстра цена за 7 дена. Јас секогаш одам со сопствен превоз. Евија еден другар го фалеше. Беше тој лани летото таму, некаде јуни и ефтино помина. Преку агенција. Санторини некако не ми го фалат, а и плус далеку е. А Закинтос ме мами многу. Не сум бил,а ма викаат преубаво било. На Крф бев пред 10 години. Тогаш беше многу убаво. Сега ваљда е уште поубаво, ама многу англичани има и прават проблеми и се пијанчат.
Не сакам де толку далеку, на Санторини не би тргнала со кола, или со авион ќе идам како човек, или не одам, има прекрасни места и поблиску. Иначе ете заборавив да напоменам, се бара 9,10 или 11 ноќи Тасос како свој дом ми е веќе, еден период и живеев таму Секое катче му го знам во сон, и прекрасен е навистина, ама баш поради тоа што секое камче го знам, некако и не ми се оди баш најмногу А и Јонско си е Јонско, тоа синило... рај.