Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    На кое место мислите да идете во Грција?
    Пак е многу. Ти кажа 400 евра за смештај како што те разбрав.

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
  3. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    8.467
    Ова за Грчка се зборува секоја година, а кога ке отидам таму не чувствувам дека е нешто сменето...

@Loretta А за колку ноќи оваа цена 400еур и на кое место?
    Како и да е тоа е многу, за Грчка, крај на август дури.Мислам дека нешто погрешно сте се разбрале со агенцијата или сте наишле на нешто најскапо.
    Преку Игуана на пример знам дека за крај на август, за Лефкада цената е околу 100 евра, 7 ноќевања по човек.Горе долу мислам дека тие се цените и во други агенции.Можеби на преценетите краците е нешто поскапо, ама има многу поубави места во Грција од Касандра. Мада и за краци сигурно може да се најде нешто поволно, не сум заинтересирана па не сум гледала многу многу, ама 100% се наоѓа за пристојна цена.
    Прошетај и разгледај убаво по агенциите.

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.365
    Допаѓања:
    148.572
    i jas mislam deka e preskapo...
    nie uplativme vo sezona od 25ti juli do 2ri avgust vo vrasna za 8 noki 32o evra apartmanot za trojca...

samo se plasam sega so ova poskapuvanjeto da ne ima promena na cenata..

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.307
    Допаѓања:
    158.267
    Како што си ги гледам договорите од претходни одмори, секаде има клаузула дека агенцијата го задржува правото да ја промени цената. Имајте го предвид ова.
    Инаку од прва рака и на лице место цените за сместување во Грција годинава се поскапи и за до 30 посто, истото се случува и со храната во маркет и рестораните.
    Не знам дали вака ќе се одржи до крај на лето, ама годинава за тие пари можете да шетате и во Шпанија.

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да, секога година може се зборувало, но оваа година стварно ќе поскапат зошто имаат огромен дуг према ЕУ и мораат да го вратат, во спротивно лошо им се пишува.
    Сега данокот од 24% ќе рипне на 25%, брашното, оризот, пијачките, билетите за авион и брод, се ќе поскапи. А и одозгора на сето тоа, сите што влегуваат во Грција со странска кола, ќе мора да плаќаат за влез во државата.
    Грција ќе стане како Турција. А во Турција ќе паднат цените, што на крај испаѓа поефтино да одиш на одмор во Турција отколку во Грчка.

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    А зошто да одите преку агенција кога можете да си најдете смештај на лице место или преку букинг/ербиенби.
    За дупло поефтино. Ама Македончето не сака да се помачи да си најде сам. И после 1.000 евра ќе ви испаѓа.
    А сите можете сами да си го направите одморот, без агенција.

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Da ne znaes kolku bi se placalo za vlez? Dali na vozilo ili po lice.
    Ce ispadne eden prosecen odmor vo Grcija za dvajca 700-800 evra da cini.

9. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    @oblace1 , @Marick14 Можно е да не сме се разбрале, јас под "крајот на август" подразбирам последната недела од август да ја поминам таму. Сериозно е толку пари луѓе, не се зезам. Еве,баш кога го прочитав мислењето на облаче,отворив на страната на игуана. Од 20ти август преку игуана 229е ПО ЛИЦЕ, БЕЗ превоз. Овдека е и поскапо од 400. Да не вадам линкови од други агенции ама еве проверете кога ќе гледате и за вас, толку е.
    За споредба, сум била на острови, во истиот период за 300 евра со превоз за 2ца.Значи за 100 евра скокнале цените! Многу е!

10. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Тоа незнам колку ќе се плаќа. Сеуште и од таму не известиле.
    Секое возило со странски регистарски ознаки кое ќе влезе во Грција ќе добие налепница со чип за која ќе плаќа.
    А исто така ќе поскапи и горивото.

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
  12. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    @Marick14 Не сум компетентна да кажам дали е до нашите агенции или до грците, но поентата ми беше дека мене ме кошта колку што напишав во првиот пост.
    Јас би нашла сама смештај, но превоз , како што кажав, сопствен, немам, и повторно цената е таа

13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Абе девојко, превоз до краците неможе да е 200 евра. Со кола до таму си за 1.000 денари. За назад уште 1.000 денари и ете ти за превоз 2.000 ден. А со автобус за 500/600 денари.
    Соберете се 19 луѓе, колку што собира во минибусот, и за 500 денари, не до Краците, туку и на Закинтос ќе ве однесам.

Видов дека е така. Не реков дека лажеш, туку агенциите отидоа на тоа дека во Грција е поскапено и рипнаа цените за 200 евра. Ама само во нашите агенции. Ете виде и сама со свои очи колку е смештајот да си го најдеш сама преку други сајтови. Агенциите имаат 200% ќар.
    Значи во Грција сеуште нема измени во законот за данок и сеуште не се качени многу цените.
    Во Европа, а и пошироко, никој не иде преку агенција на одмор. Сите одат преку Букинг или Ербиенби. Но кај нас глуп народ живее, што не сака да се помачи, наместо на фб да дреме да гледа слики, може да види на букинг и да резервира преку нив.
    Јас лани среќа, ефтино најдов преку агенција, и тоа само вилата ја уплатив. Со мој превоз си бев. Цел одмор ми се фати 300 евра за 7 дена и тоа на Лефкада.

Не живеете во Ледено Доба, отворете интернет, имате и превоз и смештај и се.

На realGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    19 dusi????abe ako se soberime 50 dusi, cel avtobus da si go fatime, pa i cela vila, i za 200 evra ke pominime.A ako kampirame ili sme na 3km od plazite uste poeftino.
    A do Paralija,ehheee...
    Znaci, 2ca, bez sopstven prevoz sme. i jas sum bila za 300 evra, ama ete godinava drugo e
    70 e e prevoz za dvajca do sarti. Po30 evra od den za devet dena ti se 270 evra(stavam 9 za da sporedime so agenciite) Bez taxi, so niv 300e. Znaci, 2ca, bez sopstven prevoz. povtorno ti e tolku,zastedata ti e 30 evra za dvajca.

Inace pismena sum, sum gi koristela i booking i airbnb,imas i kampovi i moznost da delis toalet so nekoj,toa mn ja diktira cenata.
    Predpostavuvam deka prevezuvas patnici. Za kolku pari ti bi ne vozel 2ca, ete do Lefkada? pA i do Sarti

15. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    8.467
    @Loretta Моја грешка, тоа што видов за 99 евра во Игуана беше за месец септември.Епа да, додуша јули и август се најскапи понудите.Мада крај на август и не би требало да се дотолку, сепак привршува сезоната.А и претходните години мислам дека не беа цените на понудите како сега што се, поскапо е.Имаш право без 400 евра двајца само за смештај нема да поминете.

А @Marick14 што вели да најдеш смештај на лице место...Тоа можеби било некад, ама сега тешко се наоѓа така смештај бидејки голем број од вилите се веке закупени од агенции или пак се полни.Лани кога бев со моите на одмор во Никити на втор крак, средина на јуни, едвај најдовме смештај.Моите така си идат секогаш, ама веке не е тоа што е било порано.
    Дефинитивно во Грција не се иде без да резервираш смештај однапред.

Букингот е добра опција, ама и таму тешко да се најде нешто фино а ефтино, барем моето искуство е такво.
    Еар бнб пак да закупиш цел апртман, стан ти е исто како да улатиш хотел, зборуваме кога одат сами двајца.А поефтините опции, закупување на соба е на приницп делење купатило со уште двајца, тројца минимум, што не би ја ни коментирала таа опција.

На Loretta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Не пренесувам патници. Незнам како го заклучи тоа. Не е исто со агенција и сам во сопствена режија. Поефтино е многу ако идеш во сопствена режија. Сум бил и со агенција и сам и ти кажувам од искуство.

17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    @oblace1 многу си грешка во врска со се во твојот пост.
    Јас лани бев во Калитеа и во Ханиоти и отидов сам да барам и најдов. И тоа во јули и август.
    Може на вас така ви се погодило на вас.
    Јас саат време барав, ама најдов.
    Така да, може да идете на слепо.

Со букинг бев сега за Велигден и имав супер искуство со нив. А преку ербиенби не сум бил, но познавам многу луѓе што биле преку нив во Грчка, Охрид и Шпанија и имаат исто така супер искуство.
    Поефтини се и пдобри отколку агенциите.

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.765
    Допаѓања:
    173.034
    Што ви е бе луѓе, 500-600 ден превоз за Грција со автобус, па се читате ли што зборите? 30-35 евра е повратна до краците, до островите е дупло.
    Порано лесно беше да се најде сместување на лице место, лани во Сарти беше скоро невозможно. Дури и преку интернет да бараш, резервирани беа сместувањата. Дури и оние по 50-60 евра за двокреветен апт. Паралија и околината беше полесно за наоѓање..
    Лани дури и на Скијатос моите тешко најдоа сами сместување, и тоа јазичната бариера не им беше проблем затоа што мајка ми е родена и израсната таму..
    Реално од средина на јули до средина на август е најскапо, испод 220 евра по човек е невозможно да се најде..

Конкретно на темава, ова лето ќе бидам во Германија се до 15 јануари, кога ми истекува визата, во преговори сум за годишен одмор крај на јули па се надевам ќе тркнам до Грција и ова лето :) ако не повеќе до кај моите..

Сега го видов ова..
    Најпаметно ти е од Kylini според мене, саат и 20 мин отприлика, ако не се лажам 4 пати на ден се. Ќе те фати околу 120 евра за двајца со кола.

Од Килини поаѓаат и за Закинтос.

Последна измена: 26 мај 2016
    На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Прво фала ти што ме информираше за траектот. :)
    И јас од таму се мислев да тргам.
    Дали знаеш која компанија ги нуди превозите и на кој сајт да гледам?

Иначе за до краците има преку агенциите за по 500-600 денари. Не си видела можеби.

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.765
    Допаѓања:
    173.034
    Друже тие 500-600 се за еднодневните и тоа од Гвг најчесто..Од Ск беа 800-1000 за еднодневна. Значи секако мора две карти по човек да купи.
    Барај ги на нет овие под kefalonia lines или нешто слично на тоа, сега од тел искрено ме мрзи да барам, извини :)
    А до кај сакаш на Кефалонија да одиш? Ми се чини дека две пристаништа имаше?!

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.