Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Марик провери на Леванте ферис или на Кефалонија лајнс, за Леванте сигурно поаѓаат од Килини до Порос и како што ти кажа Даст, саат и 20тина минути е пловење.

Да, две пристаништа се. Едното чинам Сами се викаше, од таму се поаѓа за Итака и Патра, а од Порос се поаѓа за Килини.

Последна измена: 26 мај 2016
    На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. шушарка

шушарка Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Nie rezerviravme za Parga epten eftino ni se vide i super bea ponudite sto gi dobivme i toa za sredina na juli :)

3. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    25
    Барам предлози (кој може да ми даде) на кое место во Грција (некаде поблизу) нема бранови и морето е чисто. На пр. лани бев во Сарти имаше многу бранови и водата се заматуваше.

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па да де. Од тие еднодневните. И ако сакаш можеш да си останеш.

Иначе ќе ги проверам овие што ми ги пишавте. А на кое место незнам. Препорачајте ми каде да се сместам.

5. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Двајца сме и размислуваме за локација за одмор во Грција, но не можеме никако да се одлучиме, па дајте ми мислење ако не е проблем, за Калитеа, Фурка и Афитос :) вие кај би оделе кога би бирале меѓу овие и зошто?
    Сакаме помирно одморче, не баш пензионерски, но сепак...по можност и поблиску до плажа... дури и ако ви се наоѓа некоја понуда, може да ми предложите :)

6. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Dali znaete kolku cigari smeat da se prenesat preku granica vo grcija?

7. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    Ostrov amoliani bil nekoj?iskustvo....

8. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Со дечко ми лани бевме во Фурка, бевме од 1ви септември и можам да кажам дека немаше гужва. Местото е многу мирно и чисто. За навечер има една уличка со продавнички, кафулиња, скромни ресторанчиња (и еден поубав ресторан на самата плажа). За цените неможам да ти дадам споредба зошто не сум била на друго место во Грција. На 10км од Фурка има Лидл и таму пазаревме. Каде и да сте сместени ке бидете блиску и до плажата и до "центарот" зошто мало е местото. Ако одите во сопствена режија ви го препорачувам смештајов (на сама плажа, со клима, паркинг и хигиена на ниво). http://www.ekaviapartments.com/index.htm
    https://www.tripadvisor.com/Hotel_R...andra_Halkidiki_Region_Central_Macedonia.html
    Оваа година планираме да одиме во Сарти и најверојатно во сопствена режија, зошто од агенцииве ништо не ми фати око. Веке барав сместување, ама ако може да ми кажеш каде беше сместена, кој дел е подобар со плажи стариот или новиот, и дали ако си сместен во еден дел другиот е далеку? Фала однапред :)

На s&s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Goody

Goody Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    73
    Јас бев со дечкото 2013 летото,сами си отидовме со кола и си најдовме сместување преку booking . Местототе преубаво ,јас не очекував ама многу убаво си поминавме.Од Уранополи се фаќа траект и за 15 минути си на островот.Плажите се убави ама малку подалеку 10,15 мин со кола,а можеш и пешки ама па многу е жешко..Има кафичи и неколку местенца за јадење.Што е најважно нема македонци,барем немаше кога бевме ние..Абе раат си..Можеш навечер да си фатите траект до Уранополи да отидете таму има повеќе за шетање и тоа..Се на се многу убав одмор нема да зажалиш ама ич..

На mari4e.19oo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    A ke mozes da mi kazes dali e skapo kako na drugite ostrovi?demek imalo i mn komarci;) a za trektite cesti se ili mora preku net da rezerviram?falaaaa:)8)

11. iskraFem

iskraFem Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    2.475
    При крајот на летото ќе идеме на Крф и сакаме да изнајмиме мотор за да го прошетаме островот. Дали знае некој дали важо возачката таму, како идат цените за изнајмување и од прилика колку би потрошиле за бензин за 5 дена?

12. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Што испадна сеа, што смее а што не смее од храна и пиење да се носи на одмор во Грчка?
    @cat-woman , мислам штека.

13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Да не е на видело ставено.
    Досега не треселе.
    Единствен случај со србите бил.

На Gerbera му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Не смее да се внесува храна која не е произведена во Европската Унија, освен храна за бебиња и миленичиња. Дозволено е и внесување на вакумирана храна произведена во земја членка на Унијата.

На Gerbera му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.765
    Допаѓања:
    173.033
    Се смеете да носите....додека не ве претресат:D
    Комшивка моја пред 2 дена отиде, со две мали деца. Па тие пребирливи се кога станува збор за јадење, можам да замислам што се однела.. Ми пиша вчера дека никој не ги претресувал на граница, а мислам и дека повеќе се насочени кон србите него кон нас.
    Нас не сметаат за поредовни гости, многу често прогледуваат низ прсти хаха

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    пробчемот на граница бил со автобус срби.
    Имало некоја ,,тарифа,, од 45 евра што ја плаќале на цариниците за побрзо да помине автобус.
    Водичот немал 45 евра да даде , се заинаетиле цариниците и му ги симнале патниците и направиле општ хаос.
    Имало 45 патници и исто толку фрижидерчиња со амонијак полни со месо.
    Е тоа бил циркусот.
    Одма се дигна паника.

На Gerbera, papillonP и Dust им се допаѓа ова.
  17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да, тоа секој сосед би го направил. Ако почнат да ги проверуваат сите Мкд автомобили, тогаш ќе ги изгубат туристите. А тоа не им е во прилог ниту на нас ниту на нив.
    А за србите не им е битно. Тие се поретки.

На referentka и Dust им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.734
    Допаѓања:
    322.914
    Јас ќе Ви пишам каква е ситуацијата.
    Ќе дадам рапорт :nod::nod:

На joy1, WORRIED.BT, Gerbera и 2 други им се допаѓа ова.
  19. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Мене искрено не ми се верува, а и незамисливо ми е секоја кола и секој автобус што мине толку детално да го претресуваат.
    Би настанал вистински хаос на границата.
    Секој куфер/торба и фриждер да биде изваден и претресен и те како одзима време.
    На граница и без тоа е невидена гужва и без претрес, така да речиси ми е непоимливо такво нешто.
    Плус, тие на грчка граница се како некои флегми невидени мислиш ги мрзи што одат на работа, бавно споро ја вршат работата а честопати знаат и да ни мавнат со раката да продолжиме со возење и без пасоши да ни земат не па куфери да проверуваат.:rofl::rofl::rofl:

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211
    Едно време краток период беше имаше една баба на Кукуш. Она редовно тресеше. Впрочем законот не е од сега. Секогаш е. Само сега да не ги заострат ножевите. Што искрено не ми се верува.
    Ќе изгубат премногу туристи и наши и срби.
    Ама нашите редовно шират антипропаганди, да одиме во Охрид не на Грција.