Па што знам цените горе-долу се колку халкидики,пица,тестенини такви работи се тука негде,по кафичите може да е нешто поскапо.Комарци не се секавам да имало,ама беше малку загушливо навечер ,немаше циркулација на воздухот..нз зошто.Траектите има на секои пола саат мислам ,ич да не се секираш и да пропуштиш друг ќе дојде одма.Цената е 2-2,50е за човек ,а за кола околу 10е беше.Ако те интересира нешто друго слободно прашај..
A zosto tolku potresuvanje okolu frlanjeto hrana? Ne gi svacam lugjeto sto od tuka nosat zelencuk, hrana, pa duri I gotveni jadenja...Posle na more a gepek poln so hrana. Pa marketi ima sekade, se sto e potrebno moze tamu da se kupi, a I onaka na odmor se jade lesna hrana, nesto nabrzina namackano, kupeno, svareno. Plus I cenite po marketite se sosema ok. Ke prezivime bez oriz, spanac I musaka tie denovi. Razbiram detska hrana ili nesto bez koe ne se moze, ama patlidzanI...Wtf? Plus na odmor se ide lugje, a ne da se glavis vo kujna, da gotvis I seckas, ni vo najgolemo ludilo.
Ova da im go kazes na nekoi koi imaat primanja od 12 000 a i tie imaat deca sto sakaat more da vidat,neznam sto ke ti odgovorat. Nekoj go platil odmorot na 101 rata od doma napravil sto mozel i odi na odmor do 50€ dzeparac za leb!! Vlezi im vo koza!
@referentka for president!!! сите знаеме како треба ама џебот друго кажува...и не е само одморот..кога ќе се вратиш од терањето луксуз сметките дома те чекаат.
I mene mama da mi plati i jas znam kako e ubavo. Ne stanuva zbor za mene. Imam uplateno all ama ne gi ponizuvam onie koi nemozat
@referentka Ne ponizuvam nikoj drugo mi e muabetot, za da poneses I spremis od doma I za toa treba da dades pari, a isto ke te cini I da ispazaris vo Lidl. Samo nema da e sarma tuku ke e nesto za mackanje, virslI, zelencuk, peciva, zitarki I sl. Pa I mesoto ne e skapo.
Ako jas mozam so pasteta nekoj nemoze. Nekoj saka HRANA! Jas licno mozam i so leb i puter i ic ne sum komplicirana,ama zemi vo obzir deka tamu potrebata za hrana e daleku pogolema.Odi na odmor so dvajca tinejdzeri vo razvoj pa daj im pasteta da mackat. VO takov slucaj poarno ne gi istezavaj decata..ili ima druga opcija-gotvi im. Ne mi zmeraj,ama za tie so mali primanja razlika vo cena na eve da zemam patlidzan-ovde e vo momentov 39 denari a vo momentov vo Grcija e 1,5 evro...epa za nego ne e isto. Zatoa sekoj neka si odi spoed dzebot i neka nema ismejuvanje -palidzan turist. I moite deca se deca i sakaat more i na nekoj koj jade vo restorani..
Кога веќе е темата патлиџани има многу луѓе што дома си одгледуваат па воопшто не треба да дадат пари за некои работи ни дома ни во Грција. Лично јас лани идев во Грција со дечко ми и земавме од дома се што можеме. Јас дури и паштета од дома носев иако можам да купам и од таму (татко ми од работа е често на пат и кога не може да иде на ручек му даваат за дома паштета, кечап, инстант пире, некогаш и табла јајца за да се компензира за не земениот ручек) па така јас паштетите, пирето и други работи воопшто немам потреба да ги купам. Не дека не купував работи и од таму ама тоа што можев од дома си земав. Не го сваќам тоа понижувачки туку баш она спротивното, мислам дека е многу рационално. Ако треба се од таму да купам па макар и намаз, виршли и паштети ќе размислам дали ќе идам на одмор поради финансиски причини. А баш супер си поминав и еве пак ќе идам и ќе носам по нешто со мене. P.S. Колку пати има пишано паштети и патлиџани на страната
Трет пат би идела...Створено за мене Мало место ,интимно , како за пар што не е многу по ноќен живот совршено. Има неколку кафичи и таверни покрај море. Со кола ако се оди , се шета секој ден по една плажа од втор крак. Вода кристална , ветре 24/7 , милина... Обавезна посета на Портолаки Кариди и Арменистис мислам беше Е сега има една маана. Пред 3год немав проблем , ама пред 2имаше мноогу комарци , мислам дека од лимонот во балкон што ми висеше Решето бев , се па мене ,еден не ме утна Аптеките профитираа од мене купувајќи Fenistil .
Има ли некој одено во Олимпијада,мало место до Ставрос? Имало многу убава плажа, оваа година слушнав од неколку луѓе што планират да одат, ама никој до сега што бил ми нема кажано како изгледа на лице место.
Леле не не не Олимпијада. ТАПА Е. Ни плажа убава, нит средено нит ништо. Никако. Цени топ. Ефтино е многу, има Лидл во близина и топ е. Мало место и се` е тука. 2,5 евра гиро, 2 евра нескафе на лежалки, лежалките бесплатни. 5 евра мохито, 2 евра пиво. @Marie.m Мене искрено не ме бендиса воопшто Олимпијада. Подобро размисли за Аспровалта, на истиот дел се наоѓа.
Олимпијада има топ плажи. Местото е многу мало и е само за релаксација. Шетање нема. Плажата е многу добра и е многу средено. Ти да не си била после војната таму?
Вака ја си дојдов по совет и по искуство. Досега, срам не срам да кажам не сум била во Грција, прво немање можност, потоа немав шанса и така. Годинава сум решена да одиме пар на одмор во септември или крај на август, проблемот е што немам поим јас каде, што и колку. Прво ме интересира каде може да се помине без сопствен превоз и каде може најмногу да се шета пеш, и да се стигне до плажи пеш, дечко ми не обожава возење со автобус, а па со преполн автобус да не зборам. Второ најбитно ми е да има убави плажи, мирни места за убава храна и да не е премногу гужва, ноќен живот у смисол дискотеки и слично не не интересираат многу, ама сакаме да можеме да седнеме да јадеме да пијнеме по нешто онака не пензионерската ама смирено. Трето сакам да има каде да се прошетаме вечерно време и ако се задржиме покасно дали може да се најде превоз? Четврто со колку џепрлк би завршиле работа, сместувањето горе долу знам колку ќе ме кошта, ама за трошоци немам поим. Исто ме интересира дали од прв пат ќе се снајдеме сами, да не се испозагубиме И да си кажам дека мене око ми фаќа Лефкада или Скијатос, знам дека е поскапо ама одам прв пат и сакам со мерак да ми е. Ве очекувам со совети и искуства на сите точки. Фала!
Нема што да се срамиш. Не си само ти што не била во Грција. Ако сакаш поефтино да поминеш, ти препорачувам Тасос или Лефкада. Краците не се лоши но има многу гужви, поскапо е отколку на тие острови, и на некои неста водата е лоша. А и по пладне водата се прља со треви. Но ако сакате да одите на остров обавезно изнајмување скутер или кола, во спротивно џабе си отишла. Ако те интересира повеќе околу тие острови прашај ме во лп. А не се лоши и краците. На пример Пефкохори на првиот крак е најголемо, најраздвижено, има кафичи, има за шетање...за разлика од другите места на првиот крак, Пефкохори е најдобро за тоа. Е сега ако сакате убава и чиста вода, со убави песочни плажи, Калитеа е најубаво. А на вториот крак уште поубави места има. Вурвуру мене највеќе ми се допаѓа. А Сарти ми е најужасно и најнеубаво. Смештајот во сезона е околу 35-50 евра за студио за двајца. А септември и од 20/25 евра ќе најдеш. Јас лани бев за 20 евра во строг центар во Калитеа. Малку се исценкав. И ако идете август или септември да не те чуди ако видиш медузи во водата. Не напаѓаат, само ако ја допреш ќе те пецнр и ќе ти се направи црвенило, кое ќе те чеша. Ништо страшно не е. А за снаоѓање ќе се снајдете. Мали места се тие. Како Дојран големи. Англиски знаат од старо до младо.
@1209 Бројче штом не сте со кола, а и не сакате да се возите тогаш остров не ти препорачувам. Можеби се поефтини ,ама парите ќе ги дадете за изнајмување на скутерче или кола. Па на крај ќе ви дојде исто. Плус рече не сакате да се возите. Тогаш идеално за вас би биле краците. И првиот и вториот се убави. Вториот е нешто поскап, а не е нешто поразлично. Сите се селца, не многу големи. Ама сите имат тоа што ми треба на еден пар. Имате ресторантчиња, таверни, супермаркети, кафичи за по некоја пијачка. Цените се движат секаде исто. Мене ми се убави Калитеа,лани бевме Полихроно, Пефкохори, колку одиш надолу толку е поубава водата. Лежалка не се плаќа, услов е да порачаш нешто. Обично кафе, фрапе е околу 2е. Гирото се движи 2,5-3е. Во таверните јадењето не е изгор скапо, има порции и за 7-10е, зависи што јадете. Ако сте сместени во вила, тогаш сигурно ќе имате мал шпотрет или само рингли, па може набрзина и да си направите нешто. Цените низ маркетите се слични како кај нас, не е некоја голема разлика. Лидл има , ама е на почетокот на кракот и за него ти треба кола. Но и во другите маркети цените не се толку страшни. Овошјето и зеленчукот се скоро како кај нас. После 25 Август цените паѓаат, сигурно си приметила и низ ценовниците на агенциите.
@Marick14 и мене другарка ми ја препорача Калитеа како убаво место со убави плажи и без потреба од мислење за превоз, веројатно ќе размислам и за таму. Лефкада ептен ми е ќеф оти на дечко ми сестра му одеа таму две години и ептен се задоволни и што гледав слики и сл ептен е убаво. За превоз нема што да изнајмуваме кога немаме ни возачка, а ни знаеме да возиме, енос ќе се полага тоа. Како и да е фала ти.