Исто и јас имам слушнато дека е убаво место. Полихроно исто така е место полно со родители,деца,баби и дедовци со внуци.Навечер мирно за спиење без звуци од коли или мотори.До 22 часот се шета низ местото потоа штама. Али подалеку е од Неа врасна
Јас оваа година во Агиос Јоанис, близу Волос шо е. Бил ли некој, во периодот крај на јули, почеток на август и какво е?
Некој што бил на Тасос, да ми објасни каде е подобро да барам сместување...Лименарија или Скала Потамиа? Не сум по забави, нормално да е, да има каде навечер да шетлаш да не е досадно, да има таверни за седнување...да е нормално....и плажата да е ок, да не морам да се макнам со торба и крпа на 500 м од местото... немам кола, одам организирано со автобус...но гледам ги нудат Скала потамија и Лименарија
Неа Врасна е убаво да се види еднаш и толку. Јас бев кога бев бремена, има убаво шеталиште по кое се стигнува до Аспровалта, споени се, па шетањето ми годеше. Во Аспровалта е пораздвижено навечер, има лулашки, рингишпили, улични перформанси. Јас со мали деца не би одела, колку што се сеќавам длабоко е и не е ситен песок. Во околината има убави диви плажи, пред Олимпијада, но не е толку блиску. Според мене најубаво со мали деца е втор крак. Има прекрасни плажи, ситен песок, чиста вода, убавини.
Некој да ми даде совет - сакам да одам во Грција со автобус ама таму сама да барам смештај. Автобусиве што ги гледам по агенцииве сите нудат одење и враќање на 7 дена, јас сакам да поседам 9/10, така нешто. Дали има некоја агенција што организира превоз ама за десетина дена?
Ние уплативме за Тасос вп скала потамиа,таму е голден бич плажата била многу поубава од таа во лименарија( gradskata bila mnogu losha) е сега за шетање како што читав по интернетов повеке има во лименарија.Макар што ако зимате рента кар Скала Потамиа е 14км од Лименас главниот град.Ние ке бидеме во апартмани Алое,биле на голден бич. @Elen4e_sonce Мислам дека нема да најдеш само превоз од агенција за повеке од еден ден,еднодневните екскурзии што ги организираат.А и не ти препорачувам да одиш на лице место да бараш,бевме еднаш изгоревме и едвај најдовме,дури вечерта и тоа не баш евтин.Има бе ласт минит понуди излајкувај ги агенциите на фб и нонстоп има понуди,а и не се сите седум дена,има и за девет.Може ке ти дозволат ако има слободно место,само пат да им платиш ако веке си решила,и ако не им е проблем со граница.Да не треба документ да им покажат за кој патник каде ке престојува оти мислам така треба.
Јас бев лани во Лименарија, навечер шеткавме низ градчето, две улички со таверни и кафулиња со диџеи. Луди забави нема, тоа го има во Потос, градче блиску до Лименарија. Плажата пред хотелот најмалку ја посетувавме, пеш одевме само на две плажи, а за другите зедовме рентакар. Плажите се убави, живописни а Лименарија е баш за одмор. Ние бевме почеток на септември и баш уживавме зошто немаше гужви на плажите. Се е до вкус и се зависи што очекуваш. Јас пред да одам се изначитав глупости за Тасос што немаа врска со реалноста. Тасос, Лименарија е баш место да се одмориш од се. Убав помин П.С. За скала потамиа не можам да кажам ништо, зошто не бев сместена таму, но плажата Ла Скала е нешто задолжително.
Дечки во Врасна бил некој? Како е за со деца? Моето има речиси 4 години. Убава е плажата? И Неа Врасна и Врасна уствари исто е?
Врасна и Неа Врасна се многу брановиди. Скоро секогаш има бранови. Тоа имај го во предвид. Инаку ок, мали селца, има од се по малку. Во тој дел на кракот плажата е најубава. Вода тиркизна. За цени види низ агенции или дирекно на страната на ресортот.
дали некој бил во вила парадисо пефкохори, ја работат неколку агенции во мк, ја најдов кај македонија сообраќај, дали има некој искуства со нив? дали се ок, дали добиваш се што е наведено итн....
Дали има некој кој бил во Ierissos?Да ми кажете за јадење некои добри места и за шеткање дали има нешто во селцево или пак со кола нешто одоколу
Женски дали може да споделите со мене нешто за Сани бич? Ќе одам на еднодневно капење па сакам да знам нешто повеќе околу местото, цените, плажи, кафичи и слично
Има доста продавници и барови и убав ноќен живот, да не мора да се доаѓа до главниот град. Плажата е ок. Има автобуси на секој пола саат што возат до други места и други плажи.