Некој што бил околу средина на септември да сподели искуство? И да каже исто кое место е потопло? Дали е топло за сончање и дали е топла водата?
Каде и да одите во Грција, во септември е убаво и топло. И за сончање, и за бањање, а најубавото е што нема гужви тогаш. Мене септември ми е најубав период за одење на море, ама за жал, не се може секогаш. Сме оделе и на крај на септември на краците, топло е за мерак, таман, не претопло.
Бев на еден ден во Јерисос и можам да ти кажам само од аспект на плажата, покрај што е долга и водата е милина, некоја зелена боја убава, а и приметив дека цените во кафичите се за некои 20-40 центи повисоки од останатите места во тој предел. Ако идеш во овој период, да знаеш дека е многу жешко на плажа, што од друга страна пак, ако сакате да прошетате со кола, може да тргнете нагоре према Олимпијада каде има доста плажи на секои 5 минути возење и не е така жешко, туку е ветровито, таман колку да не се испечеш Башка патот према плажите е преубав, природа со цвеќиња од сите страни, ќе посакаш у кола да се возиш нагоре надоле.
Здрави Ако може некој да каже како се движат цените во Неа Флогита или Неа Каликратија и да ми даде линк или контакт од соби
Лани бевме во септември во Грција и беше пекол. Бвеме во полихроно мн топло беше водата супер немаше мн гужва таман да се каже. навечер мирно,пријатно,ладновина за спиење Се со гласувам со членката погоре кај и да одиш во септеври во Грција топло е
Ми испадна планот за Тасос....сега разгледувам понуди...Неа Потидеа и Сивири? Не сум имала познати луѓе да прашам...некој да ми каже каде е убаво за млади, не барам дискотеки, ама па да е една улица... Ако не слушнам убавио коментари, не ми бега Ханиоти
Сивири е нешто побучно од Неа Потидеа. Ама пак тука некаде се. Од првиот крак Калитеа и Ханиоти се најраздвижени.
Немој Неа Потидеа. Баш 1 уличка е. Во водата има мн алги и мн е езиво. 1 маркет, 1,2 гира и тоа е Плажата е мн убава широчка. Бирај било кое друго место.
Тоа е најпосетената плажа во близина на Каликратија (2 км одалеченост мислам) ! Пред две години бев таму на одмор и од 10 дена 7 бевме на Сахара затоа што ни се допадна! Последен пат бев пред 2 недели на еден и не беше лошо , ептен многу македонци има! Убаво уредена, лежалка со се пијалок (4,5 евра фрапе), љубезни келнери и воопшто пероснал, чисто, има лулашки за деца, шанкови (слабо посетени), тушеви, гардероби, водата плитка и топла... Не е лошо!
Ние од Калитеа се премисливме за Закинтос,некој искуство да каже и дали е за млад брачен пар или се се тинејџери?
Не Моник, мене не ми е за пар. Има и мирни делови, ама не е тоа тоа. Подобро Лефкада,ако веќе сакате остров.
Сакаме нешто поразлично од минатите години и ни текна за Закинтос. За Лефкада незнам дали можеме без кола бидејки далеку биле плажите.