Вилата е многу убава со базен со се, има и мал бар во дворот, 1 минута е до плажа и 1 минута е до маркет, во Агиа Параскеви не можеш да најдеш ништо освен 2-3 таверни и 2 маркети за храна, но затоа пак има автобус на секои 30 ми и те носи до градот Скијатос или до која било плажа за 1,60 е.
Планирам и јас да одам, па ќе ти биде ли тешко да споделиш како се движат цените за лежалки, храна..?
Јас одам на ден/два до краците. Конкретно Афитос не шетав горе во селцето. Јадевме во ресторанчето на плажата. Искрено не знам точно за цените во самиот ресторан,ама скапичко беше. На плажата две лежалки со кафиња 12 евра. Дури и следно, второ кафе да си нарачаш пак го плаќаш 6 евра. Сокчиња по 5. Пиво 6. Немаат интернет на сама плажа
Афитос, Калитеа или Пефкохори, ако може да каже некој искуства на кратко и каде е најдобро. Благодарам
Зависи кој период, веројатно сега паѓаат цените, па соба за двајца веројатно од 35е нагоре. А може и пониско, зависи колку е фрекфентно уште. Ако имат туристи не ги пуштат цените.
На граница. Пред да дојдете на ред за проверка на пасоши, нека тркне некој да земе, оставени се кај кабините, за да имате време да ги напишете. Грците знаат да бидат малце непријатни, ако не ви е се стокмено како што треба.
Ме интересира какви се цените на лежалките во Паљури? И дали има некое ресторанче,да се седне на гиро?
Имам резервирано за Грција преку туристичка агенција, средина на септември и уплатена ми е целосната сума. Во меѓувреме ми излезе друго нешто и нема да можам да одам, ме интересира дали постои можност да се откаже резервацијата и да ми бидат вратени парите во целосен износ или тешко?
Резервацијата можи да се откажи ама целосната сума нема да ви ја вратат..Можи некој сума..Ама сите пари не..Одете побрзо..